Har högerextremisterna tagit makten på Svenska Dagbladet?

INVANDRING. Stefan K skrev nyss om ”ett sjukt förslag” från Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet. Ivar verkar ha vaknat rejält och tar nu upp det Petterssons har föreslagit i tio år, att Sverige ska följa FN:s flyktingkonvention. 

Twitter

-Pettersson säger att Ivar Arpi alltid har varit en vettig journalist men hade han skrivit detta i klarspråk för några år sedan så hade drevet  gått och han hade hamnat i arbetslöshet.

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan.

  • Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34.

  • Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya ”svenskarna” ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Har högerextremisterna tagit makten på Svenska Dagbladet?

  1. En av våra grundlagar, regeringsformen, uttrycker att vi SKA ha mångkultur, som ska FRÄMJAS, dvs man ser det som en önskvärd utveckling:
    1 kap, paragraf 2 i RF: Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).
    Något parti som var emot? Jo, det nya riksdagspartiet SD.

  2. Så länge vi har politiker som anser att invandringen är så bra för landet att det inte spelar någon roll om de som kommer hit jobbar eller inte, bara de är här och sitter av tiden i sin lägenhet, så kommer vi inte se någon återvandring.

  3. Arpi är bra.Har för mig att han var ”röd” i början men att han tänkte igenom saken och landade i rimliga åsikter.
    Det enda vi vet är att han aldrig kommer att bli riksdagspolitiker, han är för kompetent och men han hade verkligen förtjänat arvodet.

  4. Arpi gjorde en mycket bra insats i Tim Pools reportage om Sverige, särskilt om man betänker att marken var och fortfarande är minerad. De politiskt styrande verkar ha en alldeles egen uppfattning om lagar och tolkningar som kanske inte är helt optimal. En följare till Henrik Jönssons senaste om skjutningen i Malmö sa att Sverige gärna läxar upp andra länder men förmår inte att lösa sina egna inrikes problem. Finns på YouTube

  5. Har Ivar Arpi fått nya grannar som vill berika honom, blivet rånad, blivet misshandlad eller har någon i hans närvaro blivet drabbad eller är han bara allmänt trött på dem. Han kanske har börjat se med nya ögon hur fort Sverige sjunker, han har kanske börjat undra som alla andra undrar vart alla skattepengar tar vägen och vad svenska folket får för dem? Han kanske ser att ekvationen inte kommer att gå ihop, varken nu eller senare.

    • Ivar Arpi har med några andra skrivit vad de vågar i regimmedia utan att riskera bli av med jobbet och lönen.
      Heder åt Ivar Arpi och några till.

KommenteraAvbryt svar