M vill ha utredning om gammalt SD-förslag

ISLAM. Moderaternas partistyrelse vill se en statlig utredning om förbud för slöja i förskola och grundskola, skriver DN. – Det finns goda argument för att skolan ska vara en frizon där flickor och pojkar behandlas lika, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer till DN

Han pekar samtidigt på att det finns ”praktiska och principiella svårigheter” med att införa ett förbud.

Moderaterna ska fatta beslut i frågan på sin stämma i Västerås i oktober. Inför denna har sex motioner om slöjförbud kommit in. Men partiet är splittrat i frågan. Malmömoderaten Torbjörn Tegnhammar har tidigare uttryckt en oro för att ett förbud leder till att flickor hamnar i kläm mellan skolan och föräldrarna.

– Pettersson noterar att moderaterna ännu en gång tar upp ett gammalt SD förslag, SD vill dock ha en utredning om ett bredare förbud. MP och V är emot att småflickor ska få vara fria, de värnar religionsfriheten trots att islam är en ideologi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “M vill ha utredning om gammalt SD-förslag

  1. Tänk att den där ”godiskorgen” med bra politiska förslag. Som är märkt SD.

    Är så populär nuförtiden. Förut fick man ju smisk på fingrarna, om man ville ta en ”godsak” ur den. För inte prata om vad man kunde bli kallad.

  2. Pojke & flicka, finns det bara sånna nuförtiden?

    Enligt toksocialisterna lär det finnas några tusen olika kön.

    Svenskt bistånd har även genuscertifierat Serbisk polis med våra skattemedel.

  3. Att få ett vettigt svar av Milhouse är inte lätt. Moderaterna har alltid velat minska byråkratin, men nu skall allt utredas.
    (M) måste byta partiledare, Milhouse kan inte fråga Reinfeldt eller Bildt varje gång en fråga kommer upp.
    Ändå imponerande att Milhouse kan stå upp utan ryggrad…

  4. Slöjan, burkan, nicaben, hijaben, tältet, sopsäcken… är inte bara ett förtryckar-instrument eller ett kvitto på att bäraren är en del av muhammeds egendom. Det är också en signal till omgivningen att bäraren tar avstånd ifrån allt vad integration vill åstadkomma. Lägg ned alla naiva projekt och inse att mena-folket aldrig kommer att låta sig kuvas av någon form av anpassning. Dra in bidragen, så löser sig problemet nästan av sig självt.

KommenteraAvbryt svar