EU vill höja Sveriges avgift med 40 %


EU. Sveriges EU-avgift är runt 40 miljarder under 2019 sedan får vi tillbaka c:a 13 miljarder så nettokostnaden är runt 27 miljarder. Det tycker EU-kommissionen är för lite.   

Foto: Pixabay

– Sverige är ett av de rikaste EU-länderna och det är inte mer än rättvist att Sverige betalar sin del av EU-budgeten, säger Gert-Jan Koopman , generaldirektör på EU-kommissionen, på besök i Stockholm.

Idag betalar Sverige mindre i medlemskapsavgift än genomsnittet inom EU, enligt EU-kommissionen, 0,7 procent av BNP jämfört med 0,8 procent som är snittet. För att täcka det hål som blir i EU:s budget när Storbritannien lämnar EU föreslår EU-kommissionen att den svenska avgiften höjs med 40 procent de kommande åren. och då skulle Sverige hamna på samma nivå som övriga EU-länder.

-Pettersson säger att om Storbritannien lämnar EU så borde EU spara motsvarande i stället för att höja avgifterna, men jag är rätt för att Stefan Löfven (S) och de andra inte är så noga med skattebetalarnas pengar. Vi kan inte vara värst och betala mest till FN, EU, Migration, bistånd osv. utan att det drabbar svaga i Sverige.

I Sverige accepterar Centerpartiet och Liberalerna en höjning, S, V, MP, M och KD är emot medan Sverigedemokraterna säger tvärnej. SD tycker att Sverige borde utnyttja möjligheten att hota med veto i budgetförhandlingarna.

– Förslaget är skandalöst och faktiskt väldigt skamlöst. EUs budget minskar i och med Brexit. Samtidigt så gasar man på och vill öka den svenska avgiften med 15 miljarder. Den svenska regeringen är den snälla gossen i klassen och vill inte ens hota med veto, säger Charlie Weimers (SD),

FN:s jultomte…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “EU vill höja Sveriges avgift med 40 %

 • Kamilla.

  Jag tror faktiskt att svenska regeringen, tycker att det verkar bra.

  Gilla

 • Maja

  Staten betalar av statsskulden för att det skall se bra ut ekonomist, samtidigt som de försämrar för det svenska folket allting. Vård , omsorg, höjda skatter och nu på förslag att sänka pensionerna ytterligare.
  Socialbidragen ges bara till utlänningar. Såg när en polis skrev på en lapp adressen till socialen till en zigensk kvinna. Horribelt.
  Jag är så trött på att agera bank till dem som kommer hit.

  Gilla

 • Lukas

  Svetsaren höjer lite skatter och hittar på några nya, på så sätt klarar Sverige sin betalningsbörda.

  Sverige är rikt och ju mer S-staten klår sina fattiga medborgare på desto rikare blir S-staten.

  För det är ju så att den vanliga medborgaren ska vara lika naken när han dör som när han kom till världen. Det ser sossarna till.

  Gilla

 • anne b rat

  Börjar motorn i Teslan att hacka kanske?

  Gilla

 • Billy Boy

  Igår sa finansminister Magdalena Andersson (S) bl a:

  Sveriges ekonomi på väg att avmattas. Vi har sett att flera av de risker som vi pekat på har ökat under sommaren, som både handelskonflikten och ett avtalslöst Brexit. (Publicerat 2019-08-22 kl 14.49)

  Läs mer och lyssna på finansministerns uttalande på Harpsund:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-sveriges-ekonomi-pa-vag-att-avmattas

  Den 27 juni 2016 – för drygt tre år sedan – lät det något annorlunda från finansministern:

  Sverige mer attraktivt för företag efter Brexit. Finansminister Magdalena Andersson ser goda möjligheter för företag att etablera sig i Sverige istället för i Storbritannien, efter folkomröstningen om ett brittiskt EU-utträde.

  Läs mer och lyssna på finansministerns uttalande då:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6461735

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja Socialbyrån Sverige är ju ett av världens absolut rikaste länder som det alltid sägs från visst håll !!!!!!!!!

  Gilla

 • anne b rat

  Det är fortsatt fulrapportering av SR, där talar man endast om procent, jag är säker på att många av 82-procentarna inte vet vad procent är och än mindre vad 40% höjning av EU-avgiften betyder i rena pengar!
  Alltså en ökning med 16-17 miljarder SEK!

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Ja nog är vi rika: 10% av svenskarna har inga
  sparade pengar, 25% har mindre än 20000.
  10% klarar bara en månad om lönen uteblir.
  Källa Länsförsäkringar. Arma land

  Gilla

 • age

  Det kan vi väl göra om vi slänger ut 1 miljon gratisturister ur Vårt Fosterland!

  Gilla

 • Argus

  Nu är det så att ”bidragen” från EU samfinansieras till 50% så skattebetalare måste punga ut med samma belopp som ”bidraget” så Sveriges EU-kostnad är i själva verket 53 miljarder. Dessutom tenderar ”bidragen” att gå till helt meningslösa saker.

  Jag skulle också tro att vid en förutsättningslös oberoende juridisk granskning att Perssons-, Reinfeldts- och Löfven-regimernas undertecknande av diverse tätortsbenämnda EU-fördrag inte uppfyller lagens krav utan är olagliga och saknar rättsverkan.

  Folkvald författningsdomstol nu!

  Gilla

 • Tore

  Självklart kommer Sverige betala den höjda maffia avgiften.

  Gilla

 • Tore

  Vi är inte rika, om vi vore rika skulle vi ta hand om våra pensionärer.
  Vi skulle ha bra sjukvård och skola och inte betala världens högsta skatt.

  Gilla

 • Göran

  Förstår PK-cancerns lismande politiker att de till sist lär röstas bort?

  Gilla

 • Liljan

  2700 per svensk. Fråga en fattigpensionär om han vill betala detta till byråkratimonstret i Bryssel. Det stannar naturligtvis inte på 2700:- utan det är en bråkdel av kostnaden, tänk alla flyg och hotell som skall betalas samt arvode för de svenska fåntrattar som arbetar där nere och här uppe. Min gissning är att EU kostar svensken 10.000:- per år per svensk.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: