Ardalan friad, får skadestånd och skrattar på väg till banken


BROTTSLIGHET. Ardalan dömdes så sent som i februari förra året för grov misshandel till tio månaderns sluten ungdomsvård. Det var i samband med en helgpaus i den rättegången som Ardalan som nu är 19 år greps misstänkt för ett stickmord. Han erkände att han huggit med kniv men hävdade nödvärn.

Ardalan häktades misstänkt för knivmordet i en föreningslokal på Västra Sandgatan men friades av tingsrätten. Nu får han 230.000 kronor i skadestånd. Justitiekanslern som har tagits beslutet har tagit hänsyns till pojkens låga ålder vid häktningen. När pojken greps var han redan åtalad för ett mordförsök 2017 på Nicolaiskolan.

Lokaltidningen…

TIDIGARE 2018-05-25. Två knivdåd av unga irakier i Helsingborg

BROTTSLIGHET. Gärningsmännen var araber, brottsoffren afghaner. Fyra tilltalade (alla dömda); Ardalan, dömdes för 2 fall av grov misshandel till 10 mån sluten ungdomsvård. När domen föll var han redan misstänkt för ett mord på Västra Sandgatan i januari i år. Förundersökningen i det målet pågår fortfarande. Där finns sju misstänkta, fyra namngivna och tre under sekretess.  

Ardalan förklarade sig nöjd med domen. Kasar , Zeyad och Ali överklagade, men alla tre har nu återkallat sina överklaganden.

Ali är född i Sverige, föräldrarna kommer från Irak. Känner ingen ånger över det begångna brottet, kände sig kränkt och menade att han agerade som han gjorde för att försvara sin syster. Uppger sig vara intresserad av att läsa till ambulanssköterska. Dömdes till ungdomstjänst 60 timmar för misshandel. 

Vad gäller Ardalan har socialtjänsten genom åren mottagit 8 brottsanmälningar och en orosanmälan från polisen. Dömdes till sluten ungdomsvård 10 månader för grov misshandel. 

130712 – snatteri
150206 – stöld (cykel) och brott mot knivlagen (man beslutade att inte inleda någon utredning med motiveringen att vårdnadshavarna bedömdes tillgodose Ardalans behov)
151214 – stöld av mobil från lärare
160516 – grov misshandel genom knivskärning (ärendet lades ner eftersom man inte kunde bedöma vem som gjort vad – vårdnadshavarna bedömdes fortfarande kunna hantera situationen)
161125 – stöld (socialtjänster gör för första gången en utredning som avslutas utan insats eftersom det inte bedöms föreligga något behov – Ardalan får 25 timmars samhällstjänst)
170421 – orosanmälan från polisen, Ardalan har befunnit sig i miljö där narkotika och brottslighet förekommer, får lämna drogtester vilka visar negativt
170522 – anmäla om misshandel (Ardalan rekommenderas samtal, men ärendet lades ner)

Ardalan är född i Kurdistan, Irak. Familjen består av föräldrar, Ardalan och 9 syskon. Ett av barnen i familjen är kusin och vårdnadshavarna finns inte i Sverige. Flyttade till Helsingborg 2007. Har läst på vård och omsorg, vill byta till fordonsprogram.

Kasar uteblev från möte med frivården. Haft ekonomiskt bistånd 2015-2017. Villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar för misshandel. 

Zeyad är född i Kurdistan, kom till Sverige 2005. Föräldrar och tre syskon. Finns sedan tidigare i belastningsregistret för ringa narkotikabrott. Påbörjade vård- och omsorgslinjen – har nu hoppat av. Villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar för misshandel. 

Helsingborgs Tingsrätt  Dom B 4892-17

TIDIGARE 2017-08-23. Två elever allvarligt knivskadade vid mordförsök på Nicolaiskolan i Helsingborg

INVANDRARVÅLD, Två gymnasieelever, 16 och 17 år har skadats allvarligt efter ett bråk strax utanför Nicolaiskolan i Helsingborg. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord efter att ungdomarna fått stick- och skärskador. 

Ungdomarna har fått skärsår på flera ställen i benen och i magen. Enligt en man som var i närheten av skolan då misshandeln ägde rum, var det två gäng med många ungdomar som hamnade i slagsmål. Mannen såg hur en av killarna låg på marken och blödde efter att gängen stuckit från platsen.

Polisen på plats bekräftar att det rör sig om knivskärning.

Polisen

-Pettersson konstaterar att klockan 14 en onsdag brukar inte Anders och Lasse slåss med kniv, så jag gissar på afghaner mot araber men garderar med somalier…

Bilderna från Nicolaiskolans hemsida. Eleverna på bilden har inget med händelserna ovan att göra.

Några elever på Nicolaiskolan i Helsingborg. De har inget med händelsen att göra.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Ardalan friad, får skadestånd och skrattar på väg till banken

 • Berra Fors

  Det pratas om barn och ringa ålder, det är myndiga människor det handlar om. Sluta att dalta med idioterna. Innse fakta. Utvisning direkt vid brott. Beter man sig dåligt måste man ta sitt ansvar och inte bete sig som arslen. Sverige kan INTE fortsätta vara hela världens socialkontor.

  Gilla

 • Hakan

  SUCK!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Härliga tider strålande tider, tack 7 klövern för ett mycket effektivt arbete med att totalt sänka och sälja ut det forna trygga homogena kristna och icke mångkulturellt Folkhemmet till Islam !
  Våra barnbarn och barnbarnsbarn tackar extra mycket.

  Gilla

 • ponnsan62

  Fy fan!
  Du steffan vad gör du med Sverige…..Är du stolt över det du gör….kan du sova utan tabletter..Frågar bara så bli inte arg och kom med något hyckleri prat.

  Gillad av 1 person

 • messkalle

  Greta, ja ni vet, framställs som bara ett barn. Eleverna på bilden är allt annat barn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: