Hotet från högern


Säpo-chefen Klas Friberg intervjuades i gårdagens Aktuellt om den allt större Vit-makt miljön i Sverige och hotet från den.

Christchurch, El Paso och Bærum var tre orter som nämndes i inslaget, tre orter där uppenbart högerextrema individer stått för det oacceptabla våldet.

Programledaren nämnde islamismen och hotet från radikaliserade muslimer. Klas Friberg svarade att hotet från denna miljö alltjämt är störst.

Fast det var hotet från höger som diskuterades och framför allt oroas Säpo över de enskilda individer som befinner sig utanför den organiserade Vit makt-miljön och som Säpo har svårt att finna. Det är tveklöst så att det hotet finns och att det ska tas på stort allvar. Fast lyssnar man på det Klas Friberg säger i intervjun, så är det svårt att släppa tanken på att orden delvis riktas mot den miljö som kallas alternativa- och sociala medier. ”Hätsk retorik” och ”polarisering” var två ord Friberg använde och så anser han att samhället måste bemöta denna utveckling i tid. Vi vet att etablissemangets gränsdragning mellan kritik och rasism blir allt snävare, så vad var det Friberg egentligen åsyftade? Frågan ställdes aldrig av programledaren och därav uteblev svaret.

Aktuellt (16 minuter in i programmet)

Ni kommer märka att vänsterextremismen inte nämns med ett ord i inslaget eller i de intervjuer Klas Friberg gjort i andra medier. Som vanligt slipper den under radarn, trots att dödsskjutningen i Dayton begicks av en individ med kopplingar till extremvänstern och att vapengömman och de nedtecknade hoten mot samhället som hittades i Taberg ägdes av en individ från den vänsterextrema miljön i Sverige.

Varför inte våldet och hoten från den vänsterextrema miljön nämns i sammanhangen får var och en begrunda.


13 responses to “Hotet från högern

 • Maya

  Det här trumpetandet om dom högerextremas farlighet är strategi från regeringshåll.Man försöker strypa all opposion med alla tänkbara medel.Säpo används som ett verktyg för det.Det är inte utav okunskap dom uttalar sig som dom gör.Tvärtom.Regeringen skyr inga medel för att genomföra vissa saker.Glöm inte det.Allt för att maktbalansen skall bibehållas.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  När SÄPO visar upp sin PK-slutsats förstår omvärlden att SÄPO inte har en susning. Några 100 spridda NMR över hela NORDEN, skulle alltså vara de som våldtar, mördar, skjuter, rånar, misshandlar, spränger??? Vi vet också att det mest provocerande för dem som SÄPO nu anklagar som hot, ÄR JUST BRISTEN PÅ EFFEKTIVA ÅTGÄRDER MOT DE VÅLDSMÄN ETABLISSEMANGET FÖRNEKAR EXISTERAR. Ju färre rätt riktade åtgärder, desto fler potentionella attentatsmän blir det med åsikter som NRM i frustration över att de som har ansvaret lämnar gräsrötterna åt sitt öde! Vad har Sveriges gräsrötter för val, när totala rättsväsendet och SÄPO ständigt sviker.

  KOM IGEN – SÄPO! Måste vi gräsrötter som lever i skiten lära upp er. Vi andra VET vilka det är som är problemen och vi VET vilka, om än icke PK, åtgärder som krävs för att få bukt med problemen. Tyvärr sådana åtgärder som användes av Stalin, Mao etc – men så blir det när syltryggar som NI inte satt stopp i tid.

  En spade skall kallas för spade!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Svar slutfrågan: De vänsterextrema är ”socialdemokratiskt” understödda typ SA i 20-30-talens Tyskland. Alltså ”våldsamma” avlönade partiarbetare.

  Gilla

 • Monica

  För mig är islam högerextremism. Könsapartheid, misogyni(kvinnoförakt), homofobi, vidrig social kontroll och strikta sociala klasser utan knappt någon ståndscirkulation. Varför har större delen av vänstern i västvärlden blivit nyttiga idioter åt islam. Men undantag finns. Kom ihåg Fredrik Ekelunds debattinlägg för några år sedan i Sydsvenskan där han skrev om islams intåg här och att några av hans gamla arbetskamrater hade börjat att missnöjesrösta på SD och bristen på civilkurage bland etablissemanget. Det dröjde inte länge innan han blev hudflängd av många ur PK-vänstern.

  Gilla

 • ponnsan62

  Är killen Nazist.
  Köp av Sossar kanske..
  Han bor nog inte i Alby tror jag..
  Läser aftonbladet tror jag..
  lever på en räckmacka.
  Fablernas värld tror jag individen lever i
  Bedrövligt är väll det minsta man kan säga.
  Oacceptabelt finns det en som säger jämt.men jag har inte hört något en

  Gilla

 • Billy Boy

  Säpo-chefen Klas Friberg intervjuades i SVT:s Morgonstudion idag. Hans svar på programledarnas frågor blev i stort sätt desamma som han sa i SVT:s Aktuellt i går kväll.

  Inslaget nu på morgonen kommer vid c:a 1:37:30 på SVTPlay-länken nedan:

  https://www.svtplay.se/video/20313002/morgonstudion/morgonstudion-23-aug-06-00-1?start=auto

  Största fokuseringen var på hotet från höger & vit-makt miljön i Sverige. De avskyvärda exemplen från Nya Zeeland, USA och Norge nämndes också.

  Det största hotet från den islamistiska terrorismen nämndes helt kort i förbigående. Men den farliga våldsbejakande vänsterextremismen nämndes inte med ett enda ord i inslaget i SVT:s Morgonstudio.

  Man kan ju spekulera varför?

  Det är ju allmänt känt bl a från journalisten Janne Josefsson att journalistkåren på Public Service har starka vänstersympatier, vilket också märks i många av reportagen mm som de sänder. Då undviker Säpo-chefen Klas Friberg sannolikt att sitta i getingboet Public Service och nämna terrorhoten från vänsterextremisterna.

  Säpo-chefen Klas Friberg är ju direkt underställd regeringen och man kan ju ana att han anpassar sina offentliga uttalanden så att ingen minister eller annan politiker skall bli förargad.

  Hur ser Säpo-chefen Klas Friberg på den våldsbejakande socialdemokraten Daniel Suhonens uttalade hot att när han i samhällsbygget ser behovet att ta fram Kalashnikoven och börja skjuta så gör han / dom det …?

  Gilla

 • Göran

  Skräcken hos makthavarna gnager varje minut!
  Om sanningen om det samlade eländet i Sverige kommer fram så röstas de bort!
  De kan ställas inför rätta med de lagar som redan finns, men ingen Åklagare vågar agera på.

  Försvaret får uppgift att prata om ”Ryska Påverkansoperationer”!
  SÄPO får i uppdrag att maximalt yvigt och luddigt prata om ”Extremhöger” o ”Vit Makt”, som ”kan leda till massmord”.

  Lite komiskt att alla dessa karriär-kåta inom Försvar och SÄPO hakar på en metod som är identisk med den i Sovjetunionen för att skrämma vanliga människor från att ta reda på och sprida sanningen!
  Där var det precis samma yviga luddiga definition av ”Nazism” eller ”Fascism”.
  Nu är vi ockuperade av import-kriminella rashatare, men troligen skulle de precis lika gärna kunnat se ”Jude-vänner” eller ”försvarare av mänskliga rättigheter” som det ”verkliga hotet” om det varit Nazityskland eller Sovjetunionen vid makten!
  Allt för att skrämma vanliga människor från att reflektera eller ta reda på saker!
  Allt för den egna karriären!
  När de förstår att vanliga människor förstår blir dessa ”det verkliga hotet”.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det blir så när man kvoterar in folk efter kunskap i genus och värdegrunder, istället för kunskap inom den befattning man ska ha. En sådan med värdelös kunskap kan man styra vart man vill , för den värdelösa personen har ingen som helst kunskap om vad den egentligen ska göra

  Gilla

 • Göran

  Logiken?
  Ifall sanningen om det samlade eländet i Sverige kommer ut, så kan det leda till Terror-attentat!
  Därför kallar vi de som sprider det för ”Vit-Makt-Rörelsen” och säger att det är det ”verkliga hotet”.
  Copy-paste av Sovjetunionens gamla knep att kalla all form av kritik eller besvärande sanning för ”Nazism” eller ”Fascism”!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Säkerhetspolischef Klas Friberg uttalar sig.

  ”– Utvecklingen där den våldsbejakande högerextrema ideologin riskerar att gå från något som uppfattas som extremt till något normalt gynnas av en hätsk retorik och ökad polarisering. Det måste bemötas av hela samhället, på alla nivåer. Och det måste göras i tid.”

  Eftersom problemen med den våldsbejakande vänsterextrema ideologin tydligen inte är intressant att diskutera eller redovisa. Så förmodar jag att den redan har blivit ”normal” i samhället. Om jag ska tolka orden från Säkerhetspolischef Klas Friberg.

  Allt våld och extrema handlingar oavsett politisk tillhörighet eller religiöst samfund, ska skarpt fördömas på alla sätt.

  Gilla

 • centurion

  Sverige behöver ingen Propaganda-minister. Vi har ju SVT.

  Gilla

 • Tore

  Igentligen inte så konstigt när vi lever i ett kulturmarxistisk femisamhälle utan styrning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: