Varför tar inte Löfven och S tag i Sveriges stora problem?


INRIKES. I går talade statsminister Stefan Löfven (S) i Björneborg, Värmland. Löfven lovade att skjuta till mer pengar till landsbygden, denna gång 1,8 miljarder. Vilket i sammanhanget är en piss i Mississippi och jag vet inte hur många gånger socialdemokraterna och andra lovat att utjämna skillnaderna mellan land och stad men det  blir värre hela tiden. 

Det Löfven och socialdemokraterna gör är att ställa skötsamma kommuner mot slösaktiga, kriminella mot välmående. ”Rika” mot ”fattiga”. S ställer svenskar mot varandra, helt enkelt därför att det kommunala utjämningssystemet inte fungerar. De stora pengarna går till stora invandrarkommuner som Malmö, Göteborg, Norrköping, Eskilstuna, Södertälje och Botkyrka. Dessa kommuner har en sak gemensamt, de är S-styrda.

Kommuner som sköter sig och är rädda om skattebetalarnas pengar bestraffas. Slöseri premieras.

Enligt regeringens förslag kommer omfördelningen inom kostnadssystemet att öka – både för kommuner och landsting. Enligt Socialdemokraterna från totalt 9,7 miljarder kronor till 11,5 miljarder kronor. Alltså tillförs 1,8 miljarder.

Det ska för Värmlands del ge 250 miljoner vilket enligt Löfven räcker till 350 sjuksköterskor.  En rejäl slant säger Löfven (S).

-Pettersson menar att det S håller på med är trams. Jag skulle vilja tala om rejäla slantar på riktigt. 

Migrationsminister Morgan Johansson (S) berättar i Expressen den 29 juli 2019 att statens sammantagna utgifter för migration och etablering beräknas sjunka under prognosperioden, från knappt 25 miljarder kronor år till mindre än 20 miljarder nästa år, och drygt 16 miljarder år 2022. Alltså migrationens kostar betydligt mer för staten en den totala kommunala skatteutjämningen. På Migrationsverket jobbar fortfarande drygt 6.000 personer trots kraftiga neddragningar, jämför det med Löfvens 350 sjuksköterskor, sedan tjänar en handläggare på Migrationsverket mer än en erfaren polis.

Det jag vill komma till, det är att det finns bara en enda fråga, asylinvandringen och det den för med sig. När Morgan Johansson (S) skryter om att invandringen minskar så ligger vi fortfarande på eller över de tal som byggt upp dagens samhälle.

De 1,8 miljarder som S vill öka skatteutjämningen med motsvarar 24 skjutningar. Länk. I Sverige var det ungefär 300 skjutningar 2018, de allra flesta utförda av invandrare.

Stefan, du kan inte diskutera landsbygdens problem eller andra bekymmer utan att nämna asylinvandringen. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss?

Med dagens politik framgår med all tydlighet att klyftorna ökar mellan stad och land och S anser att de som bor på landet är mindre värda en de i staden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Varför tar inte Löfven och S tag i Sveriges stora problem?

 • Cirkus Sverige.

  LANDSFÖRRÄDARE !!!

  Gilla

 • grunehetgrot

  Jag har upptäckt ytterligare ett stort problem i f.d. Sverige.
  Statliga, Landstings och kommunala bolags telefonväxlar är bemannade med folk som varken kan tala eller förstå SVENSKA. Detta borde vara förbjudet. Skall man sitta i en sådan växel så MÅSTE man vara SVENSK.

  Gilla

 • Stenbock

  Hade tänkt skriva ner mina tankar kring detta ämne.Men i kommentarerna är ju nu all misskötsel o. förfall,redan nämnt.
  Istället kungör jag en tråkig nyhet från min Startsida.
  Skönheten från Maramö har på nytt haft besök,av den Helige Ande….(För inte finns det väl någon mänsklig figur,som lägrar ett sådant exemplar ?)
  Nu väntas ett andra efterföljande barn till C-partiet !
  Veckan börjar ju bra,sade han som pappret brast för ! ;(

  Gilla

 • Maja

  Europas stormakt Sverige med Den Store Ledaren skiter i landet. Det är viktigare att dela med sig om ”sina rikedomar” till arabländer och strunta i hur det egna folket mår.
  Det kallas för beröringsskräck.

  Såg en gammal svensk man iklädd målarkläder gå till arbetet i morse. Tänkte att nu har Lövén fått sin dröm i uppfyllelse, arbeta tills du dör. En sann arbetarparti.

  Gilla

 • Tony

  Han bara svamlar han sa lika dant när det gällde dom med
  lägst pensioner, nu är det dags för dom med dom lägsta
  pensionerna att få ta del av kakan. Har någon pensionär
  på den lägsta skala sett så mycket som en spänn i ökning??
  Nej tänkte väl det, han bara Svamlar, dom skiter i Svenska.
  pensionärer, dom är inriktade på Muslimerna idag, deras
  största väljargrupp. Tycker dom ska bytta namn till
  BIDRAGSPARTIET.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Pettersson – var inte löjlig! De 5 kommunistiska Riksdagspartiernas politiker FATTAR MYCKET VÄL. Men det är politik att förfölja etniska svenska skattebetalande svenskar.

  Dessutom kan vi gräsrötter vara säkra på att dessa föreslagna 1,8 miljarder aldrig kommer att göras nyttiga för landsbygdsbefolkningarna. Uttalandet är en mångsidig signal. Nu är det dags för alla glesbygdskommuner att höja avgifter av olika slag för dess invånare, som om miljonerna redan finns till hands – alltså ett ÖKAT skattetryck. Dessutom går pengarna till kommuner/landsting och inte till folkets gräsrötter. Det krävs generella åtgärder, vilka gynnar befolkningarna och därmed indirekt kommuner/landsting. SOM I NORGE. Där ÖKAR landsbygdens befolkningars välstånd (och välfärd), medan det är tvärtom i Sverige.

  Landsbygdernas befolkningar har alltid uppfört sig på ett icke-kommunistiskt ( -nazistiskt) sätt. Kvinnorna, som inte låter sig fördrivas, föder oftare (”osolidariskt”) ett 3:e barn än kvinnor som lever i tätorterna, vilket fördröjer befolkningsutbytet. Genom ett barn ytterligare, så kommer dessa kvinnor också att personligen bidra mindre till invandrarnas försörjning men på sikt till landets fortbestånd, medan tätortskvinnorna jobbar mer och föder färre barn – för att bidra till att invandrade kvinnor kan föda sina 3:e-5:e barn och få sin försörjning av etniska svenska kvinnors skatter. Alltså har det i decenier varit ett mål för kommunismen ( = nazismen) att straffa glesbygdernas kvinnor till att flytta ut. Fast idag flyttar de istället i hög grad från landet istället för internt. Även politiken med ”grön hållbarhet” är ett medel för att driva bort befolkningarna (förneka dem del av svenska välfärden) från glesbygderna och in i tätorterna.

  Sluta ekonomiska utsugningen av glesbygderna och låt kommunerna behålla alla skatteintäkter från företag, fastigheter med Norrländskt ursprung. Låt de 1,8 miljarderna vara omställningskostnader. Kommunerna vet bäst hur förvaltningen skall ske. Då behövs inga ”omfördelningar” på ”nåder” från Stockholm.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Dom vet inte hur man gor, kanske en kurs???

  Gilla

 • Göran

  Löfvens agenda består av att i smyg omvandla Sverige till en kriminell diktatur och bananrepublik!
  Därmed ska det inte spela någon roll om vanliga människor saknar allt förtroende!
  Fängelse-platserna behövs för oliktänkande och människor med empati för brottsoffer som dömts för ”Hets Mot Folkgrupp”.
  De import-kriminella rasistaporna ska ersätta det staten eller kommunen tidigare gjorde…
  Alla dessa ”projekt” där dessa på lösa boliner erhåller olika speciella bidrag är bara början.
  Om Löfven haft minsta ambitionen att få Sverige att fungera hade han visat det!
  Han m fl jobbar hårt på precis motsatsen och lär de inte sluta med det!

  Gilla

  • maja

   Sverige är redan omvandlat till kriminell diktatur och bananrepublik.
   Fattas bara kamelerna på gatorna som färdmedel.Det vore något hemtrevligt När redan de tvåbenta är här.

   Gilla

 • Det får vara nog nu

  För att muslimerna är hans största väljargrupp och han vill naturligtvis inte gå emot dessa.

  Gilla

 • Olof.p

  Det måste vara valfusk som gjort att sossarna fick makten. Det kan inte finnas så många galna svenskar som röstar på sossarna.

  Gilla

  • Kenneth Sanfridsson

   Kanske, kanske inte.. Men det är troligen därför som importen tillåts fortsätta, trots problem med kommunernas ekonomi, bostadsproblem, ‘no-go-zones’, skolproblem, kriminalitetsutvecklingen och alla andra nytillkomna samhällsproblem som var okända på 60-talet, t.ex.. Man importerar helt enkelt valboskap, eftersom svenskarna alltmer börjar vakna.

   Gilla

 • Anders Nilsson

  Grejen är bara att de rika kommunerna är de som försörjer Sverige trots de enorma kostnaderna för migranterna. Kommer de rika kommunerna orka med en skattehöjning till? Knappast och definitivt inte när lågkonjunkturen slår till. Vi har nu nått gränsen där en skattehöjning kommer ge minskade skatteinkomster.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Det stora problemet är att ickeregerinen med Löven i spetsen inte lovade ett enda öre till landsbygden. Han lovade istället att han skall se till att ta pengar från vissa kommuner och lägga dom på andra kommuner.
  Alltså skall han bara byta så att RIKA kommuner blir FATTIGA och FATTIGA kommuner blir RIKA. Hur djävla dum får man vara.?????

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Löven nämnde inte Malmö som bidragstagande
  kommun och ej heller orsaken till varför är en
  bidragstagande kommun.

  Gilla

 • Maja

  Jag hörde inte en enda uppmuntrande rop på hurra, ingen klappade på händerna, folk var uppgivna den lilla skaran som behagade sig att lyssna på gubben. Bortkastad tid.

  Gilla

 • ruben

  I beslutet fattas att utjämningsbidraget på 5,5 miljarder varje år till Malmö skall stoppas och i stället delas ut till glesbygdskommuner med få invånare.
  Malmös årliga konkurs kan få något års respit genom att få traditionellt utlandsbistånd i 3-4 år till. En stad med någorlunda självaktning och över 300 000 invånare, ska klara sig själv.

  Gilla

  • ruben

   F.ö. håller jag med om att de verkliga problemen, den kostsamma anhörig- och asylinvandringen undviker statsministern. Han kastar ut avledande lösa bollar utan större praktisk betydelse. Det duger inte av en regering. Plakatpolitiken verkar fortsätta.

   Gilla

 • Maya

  Mona.Du som skrev så hatiskt om Pettersson.Folkhemmet började rustas ner redan på 70_talet långt innan internet fanns.Jag har svårt att tänka mig att sk.hatsidor skulle ha påvekat.Sverige är inte som det var när du och jag växte upp.För du skyller väl ändå inte den otryggheten som finns idag på simpla hatsidor ? Det som sker idag i vårt land är ett grovt och inkompetent vanstyre av vårt fädernesarv och det kan inga hatsidor skyllas för.Folk känner vanmakt och hjälplöshet inför dagens situation det måste du väl ändå förstå ?

  Gilla

 • Argus

  Landsbygd utan städer – fungerar.
  Städer utan landsbygd – fungerar ej.

  I min ungdom tyckte jag att importen av arbetskraft på 1950 och 1960-talen var rovdrift av krigshärjade länder. Det var innan jag insåg att dessa länder hade svårt att försörja sina invånare och dessutom skickade invandrarna stora summor till sina familjer i hemlandet.

  När det gäller ”storstäder” kontra landsbygd så står landsbygden för kostnaderna och storstäderna kammar hem vinsten. Ungdomar som flyttar har för det första inget över att yvas om på grund av skatter och boendekostnader och hade de det så undrar jag om de verkligen skulle skicka några pengar.

  Det kommunala utjämningssystemet kan därför ses som en ersättning för ”arbetskraftsutvandrare”. Men, det bli totalfel när även de näst största tätorterna får största bidragen. De skulle ha klarat sig utan om inte dyra politiker fått för sig att byta ut svenska folket mot andra med urusel förvärvsfrekvens.

  Riv upp grundlagsändringen från 1978 och repatriera mera!

  Gilla

 • SVENSK

  Imbecillerna som vanstyr landet skrev på det senaste FN-avtal om massmigration, därmed har de i princip förbundit sig att slutföra planen att förinta och/eller blanda ut den SVENSKA befolkningen med hjälp av helt främmande kulturer och etniciteter (Kalergiplanen).

  Gilla

 • ossie

  Ta tag i problemen ? Han har ju häcken full att skapa nya problem.

  Gilla

 • Tore

  Löfven med sitt muslim demokratiska parti är problemet.

  Gilla

 • Jan

  Varför?

  De har bundit upp sig med prat om
  – allas lika värde,
  – behov av arbetskraft för att rädda jobben och pensionerna
  – invandringens lönsamhet
  – uppbyggnad av migrationsindustrin med miljarder i bidrag
  – röstköp genom import av fler bidragsberoende
  – ingen koll av varor ur landet så att stöldgods kan passera, det ger moms till staten när nya varor anskaffas
  – bilmålvakter tillåts fortsätta sin verksamhet
  – särskilda bidragsförmåner för invandrare

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: