Mer till landsbygden


Stefan Löfven höll idag sitt sommartal i den lilla orten Björneborg i Kristinehamns kommun.

Landsbygden ska få mer pengar, var ett av de löften som Löfven ropade ut. Detta ska ske genom att utjämningssystemet ska reformeras.

Löften om en satsning på landsbygden är ingen storslagen nyhet. 2016 lovade statsministern att minska klyftan mellan stad och land.

”Det är dags att stärka gemenskapen mellan stad och land, något som försummats i Sverige i decennier…//…Jag vet också att många runt om i landet frågar sig: Var är staten”

Så lät det 2016 och problemen på landsbygden är förmodligen större än någonsin. Internationella ligor härjar hej vilt, otryggheten ökar, skolor läggs ned, service likaså och med höjda skater på drivmedel har regeringen gjorde det dyrare att bo utanför stadens tullar.

Det är nog många som inte litar på den man som lovar och lovar, men som har svårt att hålla sina löften. Det duger inte att ständigt skylla på 70-punkts programmet man gjort upp med Centerpartiet och Liberalerna. Väljarna förväntar sig att Sveriges idag största parti håller vad de lovar och inte svänger lika snabbt som en jojo satt i gungning.

Expressen

Tror ni förresten det är en slump att Stefan Löfven håller sitt sommartal i Björneborg, en liten ort med cirka 1 200 invånare? Titta då på den här statistiken från 2014 och försök själva att lista ut varför. Mitt svar på frågan får ni under bilden.

 

Björneborg är en bruksort och ett traditionellt sosse-näste. Största arbetsgivare är Scana Steel (f.d. Björneborg Jernverk), men med både utflyttning och nedläggning av service tillhör orten de som förlorat på de senaste decenniernas politik. Stefan Löfven höll alltså sitt tal på ”hemmaplan” inför partitrogna gammelsossar, men som ni ser tappade partiet rejält i 2018 års val där SD blev de stora vinnarna. Självklart var syftet hos Löfven att vinna tillbaks dessa väljare, men kommer han att lyckas? Tror ni att den svenska, väldigt medtagna, skutan kommer att vändas till 2022?


12 responses to “Mer till landsbygden

 • Varför tar inte Löfven och S tag i Sveriges stora problem? | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I går talade statsminister Stefan Löfven (S) i Björneborg, Värmland. Löfven lovade att skjuta till mer pengar till landsbygden, denna gång 1,8 miljarder. Vilket i […]

  Gilla

 • Hanna

  Det räcker med färre asylsökande, och det vet även Stefan Löfvén.

  Gilla

 • Gruvmor

  Det skulle väl inte behövas mera pengar! Det skulle räcka långt om man såg till att Sverige o landsbygden inte behövde försörja utlänningar med mat, bostad, skola, vård, rättsväsendet. Oj vad man skulle spara astronomiska summor, och det omedelbart.

  Invandrarverket ska läggas ner och i stället startas ett återvandrarverk.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Hur kan en sa hjalplos person bli inrostad till premiarminister???????????

  Gilla

 • Lellegoo

  Sossarna twittrar att människor i Sverige blir äldre. Och särskilt i glesbygdslänen!!!??? Därför skall mer pengar gå från storstadskommuner.
  Alla blir väl äldre. Det finns väl fler äldre i storstäderna. Akuten i en storstad är rena kaoset. Äldreboendena och även sjukvård räcker inte till i storstäderna. Hundra tusentals människor skall transportera varje dag i storstäderna.

  Nä du Löven, klläm nu fram varför det går käpprätt åt helvete i glesbygdskommunerna. Betänk också att vi som mottagare av budskapet kan tänka själv. Gör inte bort dig igen.

  Vi vet vad det handlar om.

  Gilla

 • Argus

  Att större tätorter med deras stordriftsfördelar ska behöva bidrag är käpprätt…

  Enligt Wikipedia (2017) Malmö 4 594 442 876, Göteborg 2 524 124 179, Norrköping 1 379 823 221, Eskilstuna 1 370 189 025, Södertälje 1 304 346 972 och Botkyrka 1 237 095 615. Vilket är då största parti (2014)? Malmö S 32,88%, Göteborg S 22,39%, Norrköping S 33,88%, Eskilstuna S 35,64%, Södertälje S 34,58% och Botkyrka S 35,67%. Någon som ser ett samband?

  Förklaringen är naturligtvis att asylsökande och deras anhöriga kan bosätta sig var de vill och väljer då större tätorter.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Ni skall definitivt inte tro på vad den mannen som aldrig i sitt liv har sagt ett enda sant ord !!!!!!!!

  Gilla

 • Kattsand

  När sossarna lovar något brukar det betyda att man inte tänker göra något.
  I vart fall är det vad jag kommit fram till när man jämför vad dom säger med vad dom gör.

  Gilla

 • Avmaskad

  Vem får mindre?
  Det är väl fråga om en sorts skatteväxling?

  Gilla

 • Tony

  Den mannens löfte är inget värt han har brutit nära
  hundra procent av alla andra löften han givit.

  Gilla

 • ossie

  Han lovar runt och håller tunnt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: