En skjutning kostar 75 miljoner för samhället

BROTTSLIGHET. 75 miljoner kronor, det är den totala prislappen som samhället får betala efter en skjutning i Stockholms län. Siffrorna kommer från ett internationellt forskningsprojekt som räknar på gängkriminalitetens kostnader. Paradoxalt nog är det dödliga våldet inte det dyraste.

Siffrorna kommer från nationalekonomen Ingvar Nilsson vid Institutet för socialekologisk ekonomi som arbetat på uppdrag av allt ifrån regeringen till EU-kommissionen.

Han har bland annat räknat på utanförskapets ekonomiska och sociala samhällskostnader och prislappen för våldet det medför.

I scenariot för en skjutnings kostnad antas det att ett brottsoffer skadas lätt och ett annat får svåra livslånga skador.

Något som högst troligt leder till ekonomiska hjälpinsatser från både försäkringskassa och socialbidrag. Vidare räknas på hjälpinsatser för anhöriga och eventuella vittnen.

Därefter räknas kostnaderna även in för den efterföljande polisutredningen och rättsväsendets gång där en person blir dömd till ett långt fängelsestraff.

Läs mer på Mitti.se…

Vänd dem inte ryggen (PDF)

-Pettersson säger att det är det här som Stefan Löfven (S) säger ska bli lönsamt på sikt…kostnaderna borde redovisas på Migrationsverket så alla fattade vad invandringen kostar i lidande och i kronor och ören. Därmed inte sagt att all brottslighet kommer med invandringen, men vi och polisen har nog med svenska kriminella och det är onödigt att fylla på med Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

6 thoughts on “En skjutning kostar 75 miljoner för samhället

 1. 75 ?
  Gör inget, Sverige är alltid ett oerhört rikt land, faktiskt ett av världens absolut rikaste enligt bland annat finansminister Magda och andra duktiga förståsigpåare.

 2. Det var mycket mer än man trodde. Som om inte det vore nog ändå. Dessutom finns nog stora mörkertal. Hoppas ändå regeringen förstått att räkna in det i invandringsbudgeten. De står väl för stora delen av våldsbrotten vad jag förstått. Vill regeringen bry sig om vad de bygger upp för samhällen i Sverige, borde de veta vilka kulturer man måste undvika i ett sånt viktigt och långsiktigt bygge. De verkar ha varit helt blinda och döva hittills? Det har även varit en långvarig negativ påverkan inom vård och skola pga. felriktad invandring. De skadorna blir svåra att hämta ikapp.

 3. Bravo, Pettersson !! Du brukar radera andras oskyldiga kommentarer som aldrig kommer i närheten av en grov länk som länken under. Uppmuntrar du stilen, ska du tillåta porr på bloggen ? Och det är inte första gången att sån smuts dyker upp här, det vet Pettersson väl ….

 4. Man blir ju riktigt förbannad !!!
  Pengar som tillhör bl.a. våra svenska pensionärer.
  Återigen nu i regeringsbildningstider, agera gott folk.
  Det finns bara en väg ur mardrömmen den heter SD .
  Dom har kapasiteten att göra jobbet.
  Snart har vi extraval rösta då på SD !!!!!!
  Det finns en gräns för vansinne med PK maffia mm !!!!.
  Partier som vänder sig mot SD bör tolkas som sinnesförvirrade.
  Till sist, lägg inte pengar på att försöka utreda dessa skjutningar,
  Lägg dom pengarna på utvisningskostnader.
  Det är hopplösa människor, lika som Israel / Palestina totalt
  hopplösa människor.
  Låt dom kriga men inte i vårt fosterland.

Kommentera