Två misstänkta våldtäkter på ungdomsfestivalen We Are Sthlm


BROTTSLIGHET. Min bok sa sanningen – jag avfärdas som högerextrem, skrev vi på bloggen tidigare. Sommaren 2015 skedde omfattande sexövergrepp i Kungsträdgården. Journalister och politiker informerades och var intresserade ända tills det kom fram att hela 90 araber och afghaner omhändertogs och avvisades från området, bland annat i samband med en Zara Larsson konsert och We Are Sthlm festivalen som ledde till de berömda ”tafsa inte” armbanden.

Författarinnan Kajsa Norman gick igenom allt material om Dagens Nyheter och hur de mörkade sexövergrepp i Kungsgården. Nu anklagas hon för rasism och att vara ”högerextrem” – i Dagens Nyheter. Återigen.

De ”anständigas” retorik. ”Mäktiga spelare inom svensk media nedlåter sig till stigmatisering av budbärare i syfte att flytta fokus från de obekväma sanningar de avslöjar”skriver Kajsa Norman på Expressen i maj 2019.

Nu har ungdomsfestivalen We Are Sthlm varit igen och Polisen utreder två fall av misstänkt våldtäkt på ungdomsfestivalen We Are Sthlm i centrala Stockholm under lördagskvällen, rapporterar flera medier.

Enligt Aftonbladet ska två flickor i 15-årsåldern ha utsatts för män som kommit upp bakom dem i publikhavet och våldfört sig på dem. Polisen kommer nu att gå igenom det material som finns i övervakningskameror.

– Vi håller nu på att utreda det här och inhämta förundersökningsmaterial och kameror är naturligtvis sådant som utredarna kommer att titta på, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Utöver de två våldtäktsanmälningarna har ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande kommit in till polisen under festivalen. Polisen har under den aktuella ungdomsfestivalen haft en särskild insats för att skapa större trygghet på festivalen. – Den gemensamma ambitionen nu är att alla besökare ska uppleva att det blir en trygg och säker festivalvecka, sa polisens kommenderingschef Torgny Söderberg i ett pressmeddelande inför festivalen.

-Pettersson säger att trots armbanden så fortsätter problemen, om det nu är något problem. Inte enligt alla – Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu, sa dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) på SVT i januari 2017.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Två misstänkta våldtäkter på ungdomsfestivalen We Are Sthlm

 • Tore

  We are from Afghanistan!

  Gilla

 • ståfräs

  Ca 80% PK idioter verkar gilla att deras döttrar blir våldtagna av Afrikaner och Afghaner, grattis!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Kajsa Norman har fått utstå mycket ”skit” sedan hennes bok kom ut i Sverige. Det har så gått så långt att man granskar hennes tidigare böcker för att se om det inte finns något konspiratoriskt, högerpopulistiskt att slå ner på. Det finns människor som säger att det tyckt om det Kajsa skrev, men nu anser de att det inte längre går att tycka om böckerna.
  Det finns en väldigt bra intervju med Kajsa Norman på youtube. Det är Aron Flam som gör intervjun.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: