Irans utrikesminister besöker Sverige

UTRIKES. Irans utrikesminister, Mohammad Javad Zarif, kommer till Stockholm 20 och 21 augusti. USA har tidigare infört sanktioner mot honom samtidigt som den 19 juli beslagtog det iranska revolutionsgardet den svenskägda brittisk flaggade oljetankfartyget Stena Impero.

Steget efter

Enligt regeringens pressmeddelande kommer utrikesminister Margot Wallström att stå värd för överläggningar kring bilaterala och regionala frågor, däribland Jemen och vikten av att bevara den kärntekniska överenskommelsen (JCPOA). Under sitt besök i Sverige kommer Dr. Zarif även att besöka bland annat riksdagen och SIPRI.

-Pettersson undrar om Utrikesminister Wallström kommer att ta upp det svenskägda fartyget Stena Impero, att Iran har dödstraff för dem som lämnar islam, att Iran hänger homosexuella i byggkranar, att israeliska medborgare inte får resa in i Iran och att Iran dömer kvinnor som inte vill bära slöja till långa fängelsestraff. Det finns mycket att diskutera för den humanistiska stormakten och världen första feministiska regering.

I Stockholm kommer exil-iranier att demonstrera, hur kommer SVT att skildra detta?

Sedan kanske de illegala afghanerna från Iran tas upp och diskutera återvändande, kanske Irans utrikesminister är på bra humör och tar emot den illegale invandraren och numera civilminister Ardalan Shekarabi (S) också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Irans utrikesminister besöker Sverige

 1. Irans utrikesminister kommer på besök även om denne ej är rätt minister för ämnet droghandel vore icke helt fel om minister Stefan Löfven ändå passade på, – undvik spektaklet minister Ygerman, med information-byte om från Iran kommna Afghaner till Sverige
  Iran har likt Sverige stora bekymmer med ungdomar, även vuxna, utan framtids-glädje, arbetslöshet. extremt snabba prisökningar

  Iran har sedan länge sorgligt illa stora bekymmer med användning av rökheroin, brunt heroin, kommen från Afganistan.
  Det är straff med döden, promt, vid införsel till Iran trots så, pågår och ökar trafiken sedan decenier.
  Sverige har som, vi vet och numera noterat, ej straff i Iransk valör, mera jämförelselikt Argentinas inflation.

  Minister S Löfven du är endast i början av ett stigande ökning av droghandel, och jag tror knappast att de dina, överklassen även om ni är ett stort antal, räcker till att försörja handlarna i den nya droghandeln.

 2. Ja han lär ju känna sig som hemma nu när vi är totalt översvämmade av folk från icke skidåkande nationer.

  • Att frågan ställs var SD tagit vägen är inte konstigt oroväckande tyst därifrån numera men varför frågar någon efter två av 7 klöverns landsförädarpartier M och KD ?

 3. Att Sverige numera är ett “shit-hole” country tycks vara konsensus bland kommentarerna!
  Man kan undra varför den svenska valmanskåren, till över 80%, har röstat för att förvandla Sverige till ett “shit-hole” country av första klassens rang, någon som vet någonting?

  • Inget att undra över, det kallas för hjärntvätt.

   Man kan ju tro att det förekommit någon form av mass lobotomering av svenska folket, för majoriteten verkar ju vara helt apatiska och handlingsförlamade och inte ser vad som händer och vill ha till en förändring.

   • Alla vid sina sinnes fulla bruk SER…… men som du skriver, Ingen tyar göra annat än klaga i tysthet i närmsta kretsen……….Tror dom flesta gett upp helt tyvärr.

 4. Så handlar en sann feministisk regering, man bjuder in den värsta mördar regim man vet. Som hänger homofiler o piskar otrogna tanter.Gubbar är ju inte otrogna. Att man inte fått loss skeppet från Stena är ju skandal , men gör man inget händer inget. Nu måste Sd, M o Kd börja jobba Ut med tomtarna

 5. Ett besök är helt naturligt eftersom Sverige är en av terrorregimen i Irans närmaste allierade och supportar.

 6. Jag undrar om Margot Wallström Annika Strandhäll Ann Linde Isabella Lövin Amanda Lind och Magdalena Andersson kommer att ta på sina huvuddukar för att visa den Iranska ministern respekt.?

 7. Jag tycker det är fånigt att sossarna leker världsherrar med befolkningens skattepengar. Det är så dom gör sina framgångsrika förhandlingar med alla skurkstater, ger dom lite mer av våra skattepengar.
  Det kan inte undgått någon att det finns mycket att göra på hemmaplan, där skattepengarna skulle göra mer nytta för den svenska befolkningen.

  • Sossarna har alltid haft storhetsvansinne, trott sig kunna och vetat bäst.

   Man har alltid försökt bemästra andra hur dom ska sköta sina länder, medans man har förvandlat Sverige till ett enda stort “shithole country”.

Kommentera