En förolämpning mot demokratiska värderingar


UTRIKES. Israel har beslut att stoppa USA:s kongressledamöter, Ilhan Omar och Rashida Tlaib från att resa in i landet. Det är en förolämpning skriver Omar själv i ett uttalande. Enligt Omar är det ironiskt att ”Mellanösterns enda demokrati” fattat ett sådant beslut, enligt CNN.

Ilhan Omar och Rashida Tlaib. USA:s första muslimska kvinnliga  kongressledamöter, förbjuds resa in i Israel 

”Det är en förolämpning mot demokratiska värderingar”, skriver hon och får stöd av representanthusets talman Nancy Pelosi, också hon demokrat. – Det är ett tecken på svaghet och under Israels värdighet, säger Pelosi.

Israel hävdar att Omar och Tlaib, som anklagats för antisemitiska uttalanden, bara är ute efter att stärka bojkotten mot Israel och att undergräva landets legitimitet.

-Pettersson tycker om det ska diskuteras demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter så går det bra att kritisera Israel men inte för att de vägrar släppa in två hatiska muslimer.

De amerikanska kongressledamöterna kanske skulle debattera att det i vissa länder är förbjudet att lämna statens religion.  Apostasi, att konvertera till en religion eller förklara att man inte har någon religion är kriminellt i 22 länder. I tolv av dessa, Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldiverna, Mauretanien, Nigeria, Qatar, Saudiarabien, Somalia, Sudan, Förenade Arabemiraten, Jemen är apostasi straffbart med döden. Pakistan har inte dödsstraff för apostasi,  men har det för hädelse av Allah, blasfemi, och beviskravet för blasfemi kan vara mycket lågt. Så i praktiken kan du dödas för att ge uttryck för ateism i 13 länder.

Alla som tycker Israels inreseförbud för två kongressledamöter är beklagligt borde även ta upp att israeliska medborgare, varav 80 % är judar, sedan årtionden är förbjudna att resa in i Pakistan, Bangladesh, Algeriet, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Malaysia. Dessutom är medborgare från all världens länder med israeliska stämplar i passet förbjudna att resa in i Iran, Irak, Libanon och Libyen.

Diskuteras dessa förbud av svenska politiker och medier? Eller är det bara Israel som ska kritiseras.

-Pettersson undrar om utrikesminister Margot Wallström (S), som inte är önskvärd i Israel, och svenska medier diskuterar denna diskriminering av israeliska medborgare? Annars har Wallström en bra chans att visa att hon inte tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra när Irans utrikesminister besöker Sverige på tisdag och onsdag nästa vecka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “En förolämpning mot demokratiska värderingar

 • Maja

  Jag avskyr kvinnor som klär sig i huvudbonader på grund av religion.
  Minns på 70 talet när en tjej från en förort åkte dit för att hon skämdes för sin påtvingade huvudbonad och tog av den på en lämplig avstånd från hemmet
  Hon fick sig en ordentlig omgång av brodern.
  redan då visade sig islam sina skitiga sidor.

  Gilla

 • Göran

  Dubbla måttstockar är totalt självklart för de Islamistiska Rasistaporna och PK-cancerns så kallade Media!
  Skulle man ha lika måttstockar på rätt o fel oavsett ras, religion och partibok så blir det ju ”Kontroversiellt”, ”ren Nazism” eller som här ”odemokratiskt”.
  PK-cancern gör vad de kan för att 180 grader förvränga ordens betydelse och skapa maximal förvirring hos de som fortfarande litar på dem!
  Ungefär som sina läromästare i Sovjet!
  Gick inte att hitta något mer odemokratisk än ”Tyska Demokratiska Republiken”.
  Detta ”föredöme” enligt de Svenska ”Journalisterna”..

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Eftersom muslimska värderingar är totalt oförenliga med de värderingar som gäller i demokratier, är beslutet mycket logiskt och önskvärt.

  //Gunnar

  Gilla

 • Argus

  Personligen tycker jag att det hade varit bättre om Israel ”hade försett dem med rep att hänga sig själva”. Det vill säga släppt in dem och låtit dem göra bort sig ordentligt vilket hade varit ofrånkomligt med tanke på deras förflutna.

  Gilla

 • Bajen666

  Bra att det blir konsekvenser av idiotiska och rasistiska uttalande, kanske dessa ”damer” försöker hålla tungan i styr i fortsättningen.

  Men jag gissar på att det är för mycket begärt när det handlar om muslimska fruntimmer som antagligen har tvåsiffrigt IQ på grund utav svår inavel.

  Gillad av 1 person

 • Arne Groningsson

  Enligt Spansk TV så har Mr Trump bett Israel att stoppa dessa 2 från att träda in i salen, så det så.
  Ordning och reda i klassen!

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Jag håller med. Det finns så mycket annat att reda ut. Låtsas käbbel om demokrati har man väl hört till leda.

  Gillad av 1 person

 • En förolämpning mot demokratiska värderingar – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: UTRIKES. Israel har beslut att stoppa USA:s kongressledamöter, Ilhan Omar och Rashida Tlaib från […]

  Gilla

 • Tony

  Typiskt, två odemokrater gnäller över att inte få besöka det enda demokratiska landet i hela Mellanöstern

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Klart att det står på CNN, dom är en kopia av SVT.

  Gilla

 • ståfräs

  Dom kan väl för fan besöka Palestina, Iran, o njuta av Islam 24/7! Och framför allt diskutera kvinnors rättigheter.

  Gilla

 • Saccu

  Stämmer att drygt 20% i Israel är icke judar, men det stämmer garanterat inte att de är medborgare, de är bosatta i Israel men har inte israeliskt medborgarskap. Siffran för medborgarskap är 4% icke judar och 96% judar. Men den siffran ändras uppåt för varje år då judarna i Israel föder många barn. Precis som man gjorde i nazi-Tyskland.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: