PK-drev mot Josephine Freje – twittrade om afghansk ficktjuv

MEDIA. Josephine Freje, född 1982, är en svensk journalist och från hösten 2018 programledare på TV4. Från november 2015 arbetade hon som utrikeskorrespondent och grävreporter för Expressen. Före det var hon programledare för SVT:s konsumentprogram Plus. Freje är en grävande journalist som vunnit Guldspaden för Psykbryt, en granskande serie om utsatta patienter som svikits av samhället. Hon har också varit nominerad till Guldspaden för ett program i Uppdrag granskning om våldtäktsmän i taxi och färdtjänst. Efter terrordådet på Drottninggatan var hon den första journalist som fick tag i den kapade lastbilens chaufför och avslöjade att han bott 30 meter från Akilov. Läs mer om Josephine på Wikipedia

Josephine Freje är en representant för PK-media, men det hjälpte inte efter att hon publicerat detta på twitter:

Då drog PK-drevet igång

Carl: Var det viktigt för dig att förmedla vilket land han var född i? Du använder extra tecken till detta, varför?

Pär: Jag undrar mest vad som fick dig att betona att det var just en afghan? Jag förstår det som att du ”känner” personen. Du väljer ordet afghan framför man/kille/pojke. Vad tänker du kring det? 

Peter: Har noterat ditt svar. Tycker alltjämt det var berättigat att fråga om vederbörandes ursprungs relevans för narrativet. Tveksam till att du skulle skrivit ”såg en fet jävel/arg norrlänning med armen i handväska”. Viss självrannsakan vore således klädsamt.

Kenneth: Hur vet du nationaliteten? Och är den viktig för dig?

Jimi: Och vad anser du som reporter om att påstådd nationalitet är den enda beskrivande faktorn värd att nämna? I tider av hets mot ensamkommande? Och vad kan man säga om att du hänger ut ett intervjuobjekt? Kolla på dina bruna försvarare i denna tråd och fundera över din formulering.

Fredrik: Måste varit ett gediget ”grävknäck” om du samtidigt fick se individens pass samtidigt som du slog honom på armen. Imponerande journalistik!

Två av svaren från Josephine: För att personer som jag inte lever blind? 
Vet inte vem du är, men det kanske kommer som en chock att olika gäng jobbar på centralen i Göteborg? Med olika business. Deras gäng baseras på nationalitet eller territorium. I det här fallet var det lika relevant.

Svarat på samma fråga 5 gånger nu, jag vet vem killen är då jag följt killarna som säljer sex o droger runt centralen i två års tid.

 

Idag har Josephine retweetat följande: Helt rätt! Följ i Janne Josefssons spår. Det behövs idag. Kanske du som är den rätta arvtagaren till Sveriges enda journalist?

Josephine twittrade om afghanens stöldförsök i fredags, samma dag som den enormt uppmärksammade ASAP-rättegången avslutades – till vad som under omständigheterna måste ses som till ASAP Rockys fördel. Är det extra känsligt att påtala afghaners kriminalitet just nu?

Josephine Frejes Twitter

-Pettersson undrar hur Josephine Frejes kollegor tar beskedet om att hon tycker Janne Josefsson är Sveriges ende journalist och om det underlättar hennes jobbchanser i framtiden eftersom hon frilansar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “PK-drev mot Josephine Freje – twittrade om afghansk ficktjuv

  1. Bra där Josephine!
    låt inte PK maffian/media ändra på er som skriver som det är.
    Och ett STORT tack till dig Pettersson som orkar hålla på.
    F-n det finns hopp =)

  2. Jag tycker det spelar stor roll att han inte är svensk. Är man forskare går man från storhet till att utesluta allt som inte är relevant. I det här fallet ålder ung man, nationalitet afghan, utbildningsnivå förmodligen ingen, försörjning sannolikt stöld och häleri, umgänge kriminella.

    Nu kommer vem vill bli miljonär frågan?

    Är det bra att släppa in fler såna i Sverige?

    A: Vi bygger vårt BNP på kriminella B: Löfven behöver röstboskap
    C: Batikhäxorna behöver sexpartner D: Nej tack, vi klarar oss utan dem

  3. För PK-cancern är det ”i princip” alltid ”Lite Nazistiskt” eller ”Rasistiskt” att prata sanning!
    Nästan inga av dessa import-kriminella rasistapor skulle drömma om att begå brott mot den egna ”rätta” rastillhörigheten!
    Däremot mer än gärna mot fattiga ”mindre värda” Svenskar!
    De är mer rashatare än något annat!
    Mentalsjuka jävla PK-cancer!

  4. Hur många PK-arslen finns det egentligen som avskyr fakta och letar rasism överallt? Hur i helvete ska vi kunna lösa problem, så länge dessa sjuka blindbockar gör allt för att sopa skiten under mattan, och vråla rasism åt alla som försöker belysa detta jätteproblem?

  5. Jag har tyvärr lämnat Sverige, orkar inte med detta, min hjärna tillbaka utvecklas med SVT, vänsterdynga och alla dessa lättstyrda människor som vill sååå vara vänster men ska ha allt materiellt. Fy fan!!

  6. Till dessa Dumherrar, om det vid 20 olika brott visar sig att
    det är just Afghaner, varför ska inte det skrivas ut, hur ska
    samhället kunna få in dessa på rätt väg om man hela tiden
    ska mörka vissa nationaliteter, då visar det på att något är
    väldigt mycket fel, eller ska till exempel Afghaner vara en
    fredad grupp, som ska gå under radarn. ni hade säkert
    inte reagerat om vi hade bytt nationaliteten mot Svenskar?

    Det måste va svårt att vara P K skadad !

  7. Kriminella blattar ska ju alltid skyddas men om nån gång den kriminelle är vit och med svenskt utseende då ska det publiceras av svensk hat o lögnpress.

  8. Det går bra att skriva i media …svensk efterlyst för knivmord…16 svenskar våldtog kvinna ..etc.etc. fast de endast var ”tunnelbanesvenskar”, men om någon på twitter eller facebook skriver afghan eller somalier då jävlar .

  9. Först hämtade de de svarta, och jag protesterade inte, för jag var inte svart;

    sedan hämtade de zigenarna, och jag protesterade inte, för jag var inte zigenare;

    sedan hämtade de muslimerna, och jag protesterade inte, för jag var inte muslim;

    sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

    Gaskammaren gick 24/7 och det sista minne jag havfa är att jag åkte skorsten mot stjärnorna.

KommenteraAvbryt svar