Strejka inte, ta bilen den 27 september

KLIMAT. Greta ”Eko-Pippi” Thunberg och hennes stab uppmanar alla vuxna att strejka för klimatets skull den 27 september 2019.

Klimat- och arbetsbil

-Pettersson fick ett mejl från en läsare som uppmanar alla att i stället för att strejka köra bil till jobbet den 27 september och för dem som har gärna ta sin gamla veteranbil och köra en extrasväng för klimatets skull.

Greta och hennes kamrater har nog inte förstått hur mycket det kostar i pengar och besvär att ta sig till jobbet för att hon ska kunna gå i skolan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Strejka inte, ta bilen den 27 september

  1. Tjuvar och annat patrask står redo vid gränsen. Inga poliser, militärer, sjukvårdspersonal om lilla Greta får styra och vi övriga etniska svenskar står som mähän och ser när de tar för sig, Variant av Black Friday.

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Jag är pensionär, men enbart för att protestera mot klimat-tönteriet och att strejka för idiotin, så kommer jag att ta bilen i en helt onyttig långkörning den dagen. Det blir säker en fika under resan och då skall bilen få gå på tomgång.

    • Domedags profeter har klätt sig i gröna kläder. Förr var det Jehovas vittnen som spådde om när världen går under. Nu delas budskapet via TV! Inte undra på att unga mår dåligt.

      • Det är inte jorden som ska gå under enligt bibeltolkare, det är ondskan. Och det är nära nu. Den som lever får se. 😉

    • Barns största oro idag är att inte utsättas för våld i skolan efter det är att inneha senaste iPhone viktigast.
      Sen att SVT vill att barn ska ha sk klimatångest får stå för dem.

  3. Jag bestämde redan när detta spektakel kom upp att den 27/9 kommer jag att tanka upp bilen och åka runt i kommunen och mest i stadens centrala delar tills tanken är tom. Det är värt ett antal hundralappar och känns bra ända in i hjärteroten att göra tvärtemot vad alla klimatextremister gillar, hoppas vi syns ute på gatorna.

  4. Absolut att köra bil ska jag givetvis göra! Pendlar ca 110 km/dag till arbetet! 😀
    Denna dag ska jag använda bilen!
    Bra tips! Tack!

  5. Enda anledningen till att just greta vart vald till miljöapostel är att hon är ett barn, dom vuxna bakom henne vet att kritiken blir mild och hon kan på ett lite ’gulligt’ och naivt sätt proklamera ut deras ruttna budskap utan
    att behöva bli ifrågasatt och få negativ kritik.
    -Hur har du mage att ge dig på ett barn.
    Pk har inga gränser för sin unkna agenda.

  6. Är det dags nu för människan att flytta tillbaka till grottorna ?????
    ingen människa kan bo kvar i sina hus eftersom hyran kommer att stiga med några tusen procent.och ingen arbetar, på grund av att Greta har bestämt att ingen skall lära sig något.
    Det är Greta och framför allt hennes mamma, den dummaste människan på jorden som ärt skuld till detta.
    Om jag hade en fabrik så skulle jag aldrig någonsin anställa någon som är så fruktansvärt dum i huvudet så att han/hon inte vill lära sig något.

  7. Tror att jag ska ta en långtur med bilen den dagen , hellre det
    än att lyssna på vad en totalt oerfaren flicksnärtas uppmaningar

  8. Gör gärna det motsatta när dylika dumheter föreslås. Vid den sk Earth Hour på våren tänder jag alla lampor jag har min lägenhet istället för att släcka allt.

    • Precis, så gör vi med, alla lampor som kan tändas brukar vara tänt hemma hos oss den timmen, skönt när det finns flera som gör på samma sätt. Ha det gött!

  9. Att tillverka en ny bil har påverkan på klimatet.
    Hu många mil kan du köra med din gamla bil innan den
    passerar den nya bilens klimatpåverkan?

    Klimatsmart – köpa ny bil – är det en myt?

    • Enl de som har räknat tar det flera år även om man köpt en bil som enbart går på sk förnyelsebar el. Vilket i praktiken tar ännu längre tid, kanske 10-15 år, nere på kontinenten där elen till stor del kommer från fossila källor. Där kan el-bilen i vissa fall bli t o m ”smutsligare” eftersom det blir energiförluster i de fossildrivna el-kraftverken särskilt under icke-vintertid (ca 10 månader i snitt på kontinenten) då värmeförlusterna inte behövs till uppvärmning.

      • Den stora frågan är. Hur många triljoners triljoner ostar det att få varenda maskin på jorden att gå på e.
        Jag tror att det kommer att kosta minst dubbelt så mycket som det kosta att driva samtliga länder på jorden idag.l

  10. ”Greta-rörelsen” har missat mycket av det viktiga. Att man ska föreslå saker som gör skillnad för natur och miljö. Att föreslå strejker är väl inget som gör skillnad, tvärtom.

    Man måste verka för ”verkstad”, före ”prat”. Som då kan innebära en start för välbehövliga insatser för miljön. För väldigt många människor, ner på enskild nivå.

    Man måste alltså ner på den grundläggande nivån hos vanligt folk och där presentera vettiga och rimliga förslag. Som de kan medverka i och känna sig delaktiga i. Åtgärder som dessa människor kan ta till sig och fortsätta med för framtiden. För att de klarar av det och kan det. Det är en bra ”verkstads start”, för omtanken om vår gemensamma natur och miljö.

    Att uppmana till strejker, skuldbelägga och hota med katastrofer är väldigt aktivistiskt bakvänt. Dessutom på den ”höga nivån”, där de nu håller till, så är man mycket långt ifrån vanligt folks vardag.

    Från facken är intresset dock svagt för en klimatstrejk och vill i stället bjuda in till samtal.

    “LO använder som regel inte strejkvapnet för påtryckningar i olika politiska frågor, hur viktiga och angelägna de än är, och vi tror inte att en arbetsnedläggelse skulle föra oss närmare en lösning på klimatfrågan”, skriver LOs andre vice ordförande Berit Müllerström i ett mail till Arbetet.

    https://arbetet.se/2019/07/25/1066321/

    • Så länge det tillverkas och säljs miljöfarliga produkter kommer inga förändringar att ske eftersom gemene man / kvinna inte har de minsta kunskaper om vad som är miljövidrigt. Tyvärr är jorden och den så kallade ”intelligenta” människan körda kan nog ta kortare tid än man föreställer sig !

      • Varför skall Sverige ensamt ta ansvar och vi bilister bekosta allt som sker i Asien.
        Se på Kina och Indien hur de hanterar sina avfall .
        Hörde i går att vi skall ta emot soporna från Italien för att brännas här.
        För två år sedan hämtades sopor från Indien och dem som arbetade med detta blev sjuka, då de fanns mycket farliga ämnen bland soporna.
        Vem kollar vad som fraktas hit.
        Kanske du Miljörealist kan skapa en grupp som kollar vilka gifter som importeras hit !
        Finns många som gapar om miljön, kanske Greta kan vara arbetsledare.
        Jag undrar varför de måste fraktas så långväga över hela Europa.Finns länder närmare som kan hantera detta, men de har inte så många skogmullor som skriker, så Sverige är perfekt för all slags sopor.

      • Och vad vet du om vad som är miljöfarligt eller
        vad som är bra produkter?? Hur pass bra är den
        massinvandring från kontinent till kontinent som
        sker förmodligen helt i onödan, där människor som
        levat i varmt klimat där man nu får bygga nya varma bostäder åt?

  11. Hon är så korkad så hälften hade räckt. Min arbetsgivare hade gått i taket om jag strejkade trots påskrivna avtal. Olaga strejk är säkert en grund för uppsägning. Hade hon GÅTT i skolan kunde hon lära sig allt om detta.

KommenteraAvbryt svar