Grattis Greta, det blir en häftig upplevelse för dig…

KLIMAT. Greta ”Eko-Pippi” Thunberg twittrar om goda nyheter! Hon kommer att vara med på FN:s klimatåtgärdstoppmöte i New York, COP25 i Santiago och andra händelser på vägen. Eftersom Greta vägrar flyga har transporten varit ett problem. Nu verkar det ha löst sig.

Greta har blivit erbjuden en åktur på den 60 fot stora tävlingsbåten Malizia II. De seglar över Atlanten från Storbritannien till New York i mitten av augusti.

-Pettersson säger Grattis till Greta, det är häftigt att få segla en sådan båt, även om jag inte tror att tävlingsleksaker på denna nivå som kostar enorma pengar och har kort livslängd är så klimatsmart, men kör i vind Greta och håll i dig, det kommer att gå fort och blir som att åka på en tvättbräda…

Be inte om medvind, utan lär dig segla som den gamle sjömannen sa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

61 thoughts on “Grattis Greta, det blir en häftig upplevelse för dig…

  1. Vad har Greta för utbildning utöver klass 1-9??ja och att hon nog ser 5dyngs prognosen vid kl 21 nyheterna..

  2. Vilken strålande ide Nu skall alla som värnar för miljön börja segla till ex USA Följande gång den svenska statsmannen och landsfadern S Löfven skall hälsa på sin kloka och geniala kompis Trump i USA då är det segelbåt som gäller Som ett litet tips så har den finska sosse statsministern en motorseglare som han säkert lånar åt en kamrat Den är byggd i DDR så den måste ju vara bra

  3. Gnäll är sällan konstruktivt. Jag visste inte att det fanns en gemensam nämnare mellan flygresenärer, köttätare, bilister och nationalister. Däremot verkar en viss kategori människor ha mycket synpunkter och tankar kring Greta. Kan man ha främlingsfientliga åsikter utan att ha synpunkter på Greta? Jag tror inte det. Förstår dock inte vad det beror på.

  4. Från New York till Santiago kan hon ju cykla. Det är inte så långt. Hon är ju ung. Ska hennes föräldrar också segla ? Den som flyger är ju en rövhatt enligt hennes korkade mamma. Kul att se hur dom får ihop det utan utsläpp 😄😄

  5. Om nu båten är en snabbseglare, så måste den vara försedd med ett rejält lager BOTTENFÄRG. Vad rekommenderar Åsa Romson….? Hmm.

    • Kurt:
      Ja vi båda som gått på sjön,vet vad Atlanten kan bjuda på…Nu är det visserligen sommar,men lågtryck kan ju snabbt bygga upp en sjö,som få har upplevt. Själv skulle jag aldrig gett mig ut på en sådan resa.

  6. Är det någon som tror att hon kommer att tillåtas vara borta från rampljuset i 2-3 veckor.?
    Det blir något slags fusk, media tystar ner.

    • Vad händer med hela den reklambyrå (som står bakom) och hela det entourage som skall ackompanera St. Greta på hennes pilgrimresa till Nya Världen ? Vad kostar hela cirkusen ?

      • Stödtrupperna ska säkert flyga och åka dieseltåg. Hoppas alternativa media kan följa upp.

      • Ja hon och hennes dumskalle till mamma har nog tjänat någo miljon.

  7. Ja du , ”Helge”……….

    Vad vill du veta? Du verkar ha förutfattade meningar.

    Själv är jag en stor natur och miljövän, om du undrar. Sedan långt in på förra seklet.

    Vet inte vad du sätter för gräns på att ”förändra världen” ?

    Kan du utveckla det?

    • OJ….”trollet Helge ” fick försvinna. Då kan du plocka bort min kommentar till ”trollet Helge” också. Den fyller ingen funktion.

      Det fixar du Pettersson. Tack på förhand.

    • Jag har bett förr, men inte en enda människa på detta jordklot tycks kunna svara på vilket bilmärke eller vilken industri som låg bakom den senaste värmeböljan som drog fram över jorden

      • Glöm det som skrivits ovan. Den globala uppvärmningen som sker nu på jorden är bara lite ljummen om man jämför med vad som varit förr och då var det VOLVO och L.M. Eriksson som var ansvariga för 800 000 år sedan.

  8. Jag är just nu på Gate5 Arlanda… Har aldrig sett så mycket folk på Arlanda.
    Faan va najs

    • Jag blir deprimerad på Arlanda när jag ser alla beduiner med flera i sandtofflor på vägen hit för försörjning.

  9. Mycket pinsamt. Detta bekräftar bara att Klimatfrågan har tagits över av de dummaste, och mest emotionella och irrationella i väst.
    Det är nu en fullfjädrad religion/ideologi som tillsammans med socialismen och massinvandringen från Mellanöstern & Afrika, kommer att bidra till att krossa Europa ekonomiskt och demografiskt.

  10. Hur mycket påverkan på miljön är det att bo och äta på en båt i 3 veckor? Mat, hygien, kläder etc allt detta måste ju adderas ihop också?

    • Stöter de på ovädersystem kan det ta betydligt längre än tre veckor … Den risken måste de planera för. Det är ju inte så att man bara seglar igenom, utan tar en omväg runt. Oavsett vad masten/-erna är gjord av (trä, aluminium, kolfiber), så är det ingen som vill få den/de knäckt/-a. Speciellt inte när man är långt ifrån land.

  11. Då kanske hon också tittar ner i vattnet och ser hur mycket plast som flyter omkring där. Hon kanske ändrar inriktning till miljö i stället för klimat, och då har det ju varit någon nytta med hennes resa.

  12. Hon kan paddla kanot till Uk. Inga problem. Sen kan hon gå på vattnet hem. Hon är ju jesus….

  13. Nämen va gulligt, då kanske hon kan ta hundsläde över Kanada, Alaska, Arktis hem?

  14. Undrar hur hon skall förflytta sig i USA? Tågen där är uteslutande dieseldrivna.

  15. Segelbåtar har visserligen en mycket lång livslängd och dessutom ett fint andrahandsvärde. Men varför detta osunda intresse för Greta? Låt henne göra sin grej, det kan väl omöjligt påverka någon människa negativt. Det är väl bättre att göra något vettigt än att sitta och dag efter dag skriva sura och dåligt faktaunderbyggda inlägg på en blogg som vänder sig till en skara läsare med bestämda åsikter som inte går att ändra, oavsett fakta och argument.
    Det känns så gnälligt och oseriöst.

    • Mmm men att ”gnälla” på bilister flygresenärer köttätare nationalister och fan hans moster är seriöst…..kom igen nu.

    • Ja just det Reinhard,Greta bör ägna sig åt något nyttigt som att gå i skolan t.ex och inte uppvigla en massa ungar runtom i världen.Och nu försöker hon uppvigla till generalstrejk inom arbetsmarknaden i sin AFA t-shirt. Hon ska ägna sig åt något nyttigt. Sverige är så jävla stolligt så dom kan säkert ta henne på orden.

      • Ja och att Sverige är stolligt förstår man när man
        läser Reinhard, en figur som köpt hela den inkrökta
        P K soppan.

      • Vad hon ägnar sig åt är ointressant. Jag bryr mig inte om klimatdebatten i sig. Jag flyger ofta äter massvis med kött och kör bil för att det är kul. Har man inte råd med det får man väl ta tåg, äta nåt annat och åka kollektivt. Inga konstigheter.
        Har däremot svårt att förstå varför så många vuxna människor har synpunkter på Greta och låter sig provoceras till den grad att man skriver inlägg och följer vad hon har för sig. Hur vore det att leva, må bra och fokusera på sig själv?

      • Först lät du mera som irriterad för att bloggen handlar om vissa saker som uttråkar dig. Nu säger du att bloggen roar dig. Hmm. Mig veterligen finns det oändligt många bloggar som du kan välja att läsa, varför läsa en blogg som du tycker ska ändra sitt innehåll.

    • Reinhard. En gång i tiden var en segelbåt en bra investering, men de senaste åren har andrahandsvärdet rasat enormt. Vissa båtar går inte ens att sälja utan får skrotas och det kostar pengar. Risken är att en del av dessa objekt hamnar på havets botten. Men det gäller vanliga båtar.

      Den Greta ska segla med är byggd för en enda sak. Att segla fort. Livslängd och andrahandsvärde finns inte på kartan när man bygger en sådan båt. Det är styrka per viktenhet som gäller och exklusiva material som kevlar, kolfiber med flera används. Dyrt, lätt med kort livslängd.

      • Låter rimligt. Tävlingsbåtar går nog inte att jämföra med de fritidsbåtar jag tänker på.
        Men i hennes fall är det nog principen att inte flyga som väger tyngst. Det ger en enorm publicitet när hon seglar över Atlanten på det viset. Det visar ju det här blogginlägget om inte annat. Allt handlar om att synas och få publicitet. Skapa debatt och rubriker. Få världen att lägga lite mer tankar på klimatet. Det känns som att hon lyckats otroligt bra, även om det inte påverkar mig personligen så gissar jag att hon som fenomen haft större genomslagskraft för miljö och klimattänk än vad tex miljöpartiet haft sen de bildades.

  16. Räddningshelikopter kommer att få sättas in dag 2. Hon slipper iofs Nordsjön men… Hon kommer inte att klara resan, det är extremt hårda påfrestningar på mage och huvud. Jag har seglat en hel del 12 meters… Greta tror det är en lyx-yacht iochmed att den kommer från Monaco.

      • Ja har hon inte ADHD etc, så otåligheten knäcker henne? Hon är ju kvalificerad för Gröna Lunds och Lisebergs otålighetsband.

      • Det är ingen risk att det blir långtråkigt på en sådan båt, det går fort för att vara en segelbåt. Kanske 15 knop i snittfart, alltså 25-30 km/timme och havet är inte jämnt.

      • Pettersson,

        Hon kan ju alltid pröva att åka vattenskidor efter båten … [/sark]

        Har själv fått diagnosen Asperger av en brittisk läkare och skulle tröttna efter som bäst tre dygn. För monotomt och för lite stimuli. 25-30 km/h är inte speciellt mycket på öppet hav, även om det gungar lite. Det krävs ett genuint seglingsintresse för att det skall fungera. Kanske frk. Thunberg utvecklar det under resans gång, men jag tvivlar på det.

  17. Hon ska vara i USA i ett år!!

    Vad har hon för visum ? undrar jag.
    Är hennes föräldrar med?? Deras visum??
    Hon är ju inte myndig.

    • I ett år!! Ja men då kan hon ju vara med i presidentvalskampanjen. Vilken sida? Och vara expert på plats åt Carina Bergfeldt. Mycket väl uträknat och säkert mycket lönsamt.

  18. Kyrkan har utnämnt Greta till profet och Jesus.
    Då trodde Jag att hon skulle gå på vattnet till USA.

  19. Det är väl inte särskilt mycket trä i en sådan båt? Det är nog mest sådant som det behövs olja och kemikalier för att tillverka. Någon som vet?

  20. Greta är modern klimatpippi . Hoppas att hon inser att resan inte blir alldeles okomplicerad.
    Jag säger bara ; Det här är helt galet.Hon får dessutom bra betalt . Fast det är media tyst om.

  21. Vilken tur att hon hittat transport dit undrar om det går nån segelbåt hem annars får hon väl stanna där hon är. saknad av få.

Kommentera