Ukraina har beslagtagit ett ryskt fartyg i Svarta havet


UTRIKES. Ukrainas säkerhetstjänst har beslagtagit ett ryskt tankfartyg i Svarta havet. Fartyget ska ha tagits i beslag i går. Vladimir Dzhabarov, rysk lagstiftare, kallar beslaget för ”absolut olagligt”. 

Azovska sjön (röda punkten) med Kertjsundet (pilen) och Svarta havet. 

Ukrainas säkerhetstjänst, SBU, hävdar att tankfartyget hade blockerat passagen av ukrainska marinfartyg genom Kertjsundet i november förra året. Med hänvisning till internationella sjökoder sade tjänsten att hon enligt uppgift kallades ‘Neyma’ vid den tiden.

Fartyget uppges ha varit inblandat i en sammanstötning mellan ryska och ukrainska krigsfartyg i november.

Ryska utrikesdepartementet hotar med konsekvenser om ryssar tas som gisslan. – Om ryssar tas som gisslan kommer detta att tolkas som det grövsta brottet mot internationell rätt och det kommer inte vara långt till konsekvenser, säger talespersonen.

RT.com…

-Pettersson funderar på om detta är ett sätt att att jävlas med Ukrainas nyvalde president, Volodymyr Zelenskyjs och partiet Folkets tjänare som vann stort i helgen och lovat är göra upp med den gamla korrumperade eliten som ser sina inkomster försvinna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Ukraina har beslagtagit ett ryskt fartyg i Svarta havet

 • UA

  Roland, det stämmer helt.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det slår mig att aktuell tanker kan vara samma som Ryssland hade förankrat i anslutning till Kertjsundet under förra intermezzot, vilken uppenbarligen har beredskap att blockera sundet vid behov. Skulle inte förvåna om ”sjömännen” är flottister. Dock obeväpnade. Snart ligger det en ny tanker i beredskap, denna gång med beväpnad besättning.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det finns en DEEP nazistisk ”deep state” i Ukraina, organiserad av främst EU und.tjänster med bistånd av USA:s und.tjänster. Precis som i USA, så agerar Deep State olagligt och få politiker i Ukraina vågar riskera livet genom att demontera olydiga delar av Deep State.

  Det är även denna Deep State som ensidigt håller liv i utrotningen av ryssar i Donetsdelen av Ukraina. Det är via denna terrorism de suger åt sig en oproportionell del av Ukrainas skattemedel, vilka smörjer andra delar av Ukrainska samhället än själva krigföringen.

  Gilla

 • Mike E

  RT.com (Russia Today), Putins internationella propagandaverktyg, är nog inte rätt källa för att få objektiv information om den här händelsen.
  Händelsen nu är ett svar på att tre Ukrainska krigsfartyg den 25 november 2018 beslagtogs av ryska styrkor efter eldstrid.

  Gilla

  • Pettersson

   Det var därför jag länkade till vårt inlägg om de tre fartygen 26/11 2018 och RT är väl ungefär lika trovärdiga som SVT men givetvis kollade jag fler källor. Men det är ingen djupgående analys av världsläget utan en hobbyblogg du läser.

   https://petterssonsblogg.se/2018/11/26/rysk-blockad-av-passagen-ar-oacceptabel/

   Gilla

  • Stefan SH

   Det är lite tyst om det i MSM nu, hörde dock att ryska sjömännen är nu på väg hem!
   Nån från Moskva ringde väl, gissar jag, och sa att om inte de kommer hem så kommer vi och hämtar.

   Gilla

  • Alex

   Du kan alltid kontakta Svt, Aftonbladet eller DN och fråga varför de väljer att helt stå över denna typ av nyhetsrapportering. Naturligtvis förväntar vi oss inte att dessa ansedda tidningar skulle skicka reporter på plats.

   Gällande ”Eldstrid” är det semantiskt tveksamt. Någon ”strid” var det aldrig tal om snarare eldlossning enbart från de ukrainska styrkorna.

   Du måste ändå ge en eloge till RT som släppte video på händelsen. Det är mer än vad de Ukrainska sidan gjorde

   Gilla

 • SasjaL

  Tacka USA via CIA för den röra som råder i Ukraina, pga den valpåverkan de genomförde …

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Krim eller Hormuzsundet – denna moderna pirateri är ett otyg!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: