Utvisning

President Trump har nu beordrat USA:s migrationsmyndighet att utvisa tusentals människor som befinner sig illegalt i landet.

Föga förvånande går den vänstra sidan av den politiska skalan i Sverige i taket. Samma vänstersida som hyllade Barack Obama som den förste afroamerikanska presidenten. Undrar om de vet eller bara inte bryr sig?

Enligt SR som hänvisar till New York Times är det cirka 2 000 illegala invandrare man i första hand ska rikta insatsen mot. Redan i morgon kommer räderna att inledas och de gripna kommer att skickas till sina hemländer, alternativt fängslas.

Cirka 2 000 alltså.

Bara under 2011 ökade utvisningen av personer till rekordnoteringen 396 906. 55 procent av dessa hade varit inblandade i någon form av kriminell verksamhet, resten befann sig i USA illegalt. Sammanlagt utvisades mellan 2,5 och 3 miljoner människor under Barack Obamas tid vid makten. Ganska tyst om detta i svenska medier.

Bilden på pappan och dottern som drunknade när de försökte ta sig in illegalt i USA upprör och det med all rätta. Ingen ska behöva dö på vägen mellan ett land och ett annat, framför allt inte små barn. Trump har fått mycket skit för detta, kanske med rätta, även om det alltid är den enskildes ansvar. Washington Examiner berättar i en artikel från mars, att under Obamaadministrationen avled ett stort antal migranter i de läger man byggt. Nyhetsportalen NPR berättar att också under Obamas år vid makten dog människor på sin flykt till USA och det talades även då om en kris och humanitära katastrofer. Ganska tyst om detta i svenska medier.

Trump får mycket kritik för den mur mot Mexiko som ny byggs. 2006 röstade den amerikanska senaten igenom ett förslag från president Bush om en mur mellan USA och Mexiko. Bland de som röstade för fanns både Hillary Clinton och Barack Obama. Cirka 882 kilometer lång är denna gräns med en kombination av mur och taggtråd. Ganska tyst om detta i svenska medier.

4 thoughts on “Utvisning

  1. Trump är den bästa konservativa presidenten som USA haft och det är det som retar alla vänsterliberaler till vansinne….Jag bara älskar karln för det.

KommenteraAvbryt svar