Olaga hot mot chefredaktör


BROTTSLIGHET. Eva Burman är chefredaktör för Sörmlands media AB där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, Södermanlands Nyheter samt Katrineholms-Kuriren ingår. Sörmlands media AB övertogs under slutet av 2018 av NTM-koncernen. 

Nu åtalas en 37-årig man som efter att  ha sett Eva Burman i SVT satte sig vid datorn och skrev att hon var en vidrig kärring och att hängsnaran borde plockas  fram. Burman är inte min favorit men det är säkert ömsesidigt, men hat och hot hör inte hemma i debatten. Hata får man men håll det för er själva och hota aldrig, det är ett jävla sätt. Speciellt när hoten kommer från anonyma fegisar vilket de ofta gör, i varje fall till mig. Fast jag tycker det är kul att vänstermupparna kallar mig nazist och nazisterna kallar mig landsförrädare.

Hoten mot Burman kom efter granskningen ”Trollfabriken” där även Petterssons var inblandat. Märkligt är att Eva Burman säger att hon utsätts för hat dagligen. Hot mindre vanligt, fast Burman har även sagt att redaktionen hyllats på sociala medier, av journalister och av läsare. Redaktionen har även fått blommor av läsare, utöver positiva samtal och mejl i mängder. — Det har varit fantastiskt, om vi innan publiceringen trodde vi skulle få hat så blev det 99 procent kärlek. Det visades i alla kanaler, på sociala medier, människor ringde och stoppade oss på gatan och tyckte att det var bra, säger chefredaktören Eva Burman.

Dock bra att åklagaren tog tag i hoten mot Burman. Pettersson har mordhotats många gånger, men bara anmält en gång och det la polisen ned direkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Olaga hot mot chefredaktör

 • Tony

  Nej hota är inte okej, men det hör till saken att hon
  sticker fram näbben lite väl mycket över sin egen betydelse,
  Att vara chefs redaktör på en Svensk tidning idag borde
  inte vara något att yvas över med den usla kvalitet dessa
  alster besitter.

  Skrattade högt idag när jag kollade min mejlbox,
  Där DN erbjuder DN för 47 kr i månaden för.att
  få”KVALITETSJOURNALISTIK”??

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den som står upp för demokratin hotar naturligtvis inte andra människor.

  En grundläggande regel.

  En fungerande yttrande- och åsiktsfrihet, innebär att man visar ömsesidig respekt och omdöme. När det ska debatteras och tyckas till om olika saker i vårt samhälle.

  Naturligtvis blev det helt fel. På det sätt ” 37-åringen” utryckte sina åsikter mot Eva Burman. Ett solklart övertramp från att visa värdighet för hur man uttrycker och tycker.

  Fast det tål att påpekas att det som enskild människa inte är så lätt. Att få genomslag för sitt tyckande mot en resurs stark och styrd media, som driver sin sak väldigt partiskt många gånger.

  På ett sätt som många gånger, inte speglar verkligheten eller upplevelsen, som väldigt många människor ser och konfronteras av dagligen. Media har ett mycket stort samhällsansvar genom att inte ”blunda” för vissa samhällsproblem och inte skapa frustration hos medborgarna/läsarna.

  Gilla

 • Maja

  Thomas

  09 07 2019 at 16:17
  I Sverige är traditionen att ha rättegång före en hängning. Uttalandet kanske inte ska ses som ett hot utan som en önskan om lagändring. Att förespråka dödsstraff för landsföräderi måste väl vara lagligt ?”

  Det tror jag inte. Beror på dina tidigare åsikter. Just nu fick jag indraget en kommentar med gr.tt folket.

  Gilla

 • Brasklappen

  Dessa figurer som hotar är inte särskilt begåvade! Finns många som förtjänar att dödas men de som menar allvar framför inte hoten på det här sättet. MUSLIMEN AKILOV hotade inte innan han verkställde attentatet på Drottninggatan…
  Mord leder ingenstans, Sverige måste se till att den muslimska hatideologin inte blir starkare i Sverige! Ett hot är det att få en moske som granne, det är ett verkligt hot mot vår existens. Ett verbalt hot skickat av någon som aldrig tänkt genomföra det som den 37 åriga svensken är bara korkat.

  Gilla

 • ruben

  Beträffande Petterssons mordhot och nedlagda anmälan, kan man väl tycka att PK-folkets eviga tjat om ”alla människors lika värde” är tomma ord och dessutom en felöversättning av FN:s ””All human beings are born free and equal in dignity and rights”. Håller med om att man kan hata saker och beteenden men hot och hat mot andra i debatter t.ex. är varken snyggt eller människovärdigt.

  Gilla

 • Hajo

  Eva Burman är ingenting annat än en Duktig
  idiot!
  End of Story!

  Gilla

  • Bosse

   Kan så vara men det är inte Eva Burman som är det största problemet. Hon är öppen med sina åsikter och får bra betalt för att sprida propagandaministeriets värdegrund.
   Till stor del från skattebetalares pengar genom presstöd.

   Det stora problemet är att det finns människor som köper och läser dessa alster eller besöker deras websidor och därmed göder deras verksamhet

   Gilla

 • Thor

  Jag blir fysiskt illamående av dessa blaskor. Gör en insats för miljön, lägg ned!

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Tja du Pettersson,kommer ju långt ner på prioriteringslistan…
  Annat för dessa lokal-skändisar för hela Sörmland,med omgivningar.Är det enbart Stenbock som tycker det luktar självberöm,allt för att denna Burman skall stå i centrum ?
  Till dig Pettersson,lär inga röda rosor falla ! 😉

  Gillad av 1 person

 • Svensk lösen

  Blir man åtalad om man skriver att Finspång är en kommun?

  Gilla

  • Maja

   Gränsfall.

   Gilla

   • Thomas

    I Sverige är traditionen att ha rättegång före en hängning. Uttalandet kanske inte ska ses som ett hot utan som en önskan om lagändring. Att förespråka dödsstraff för landsföräderi måste väl vara lagligt ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: