Säkerhetspolisen vill utvisa sex radikala islamister


ISLAM. Säkerhetspolisen kräver att sex framträdande islamister utvisas som en del av myndighetens intensifierade arbete mot radikal islamism. – De här åtgärderna riktar sig mot individer som har en tongivande roll i extremistmiljöerna, säger Fredrik Hallström, biträdande enhetschef för kontraterrorism.

De sex personerna togs i förvar under maj enligt lagen om särskild utlänningskontroll (LSU). Säpos offensiv hänger samman med att antalet radikala islamister har ökat i Sverige de senaste åren.

– Vi känner en oro över tillväxten, därför agerar vi nu, säger Hallström.

Enligt Säpo har antalet individer i extremistiska miljöer har gått från hundratals till tusentals.

Säpo har nyligen gripit fem personer. De gripna är Gävleimamen Abo Raad och hans son, imamen Hussein Al-Jibury i Umeå och imamen Fekri Hamad från Västerås. Abdel-Nasser el Nadi är kompis med de föregående och vd på den muslimska friskolan med det mindre passande namnet Vetenskapsskolan. Den sjätte är Viktor Gaziev från Tjetjenien.

Säpo anser att männen är en säkerhetsrisk och har för avsikt att förpassa dem ur landet.

-Pettersson tror på utvisningarna när jag ser dem. Enligt svensk lag kan människor inte utvisas till länder där de riskerar dödsstraff eller tortyr även om de planerar massmord på svenskar. Får vi inte iväg dem måste de släppas inom tre månader. Sedan räcker det inte med sex, det måste till många, många tusen. Ygeman (S) kan fortsätta med de 80.000 han lovade till att börja med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Säkerhetspolisen vill utvisa sex radikala islamister

 • Brasklappen

  Ingen utvisas från flathetens land och vi har inga gränskontroller! Nu har politikerklassen beslutat om anhöriginvandring av 100.000 tals som ska bidragsförsörjas! SVERIGE ÄR FANTASTISKT och Stefan Löven & Co. ser inga bekymmer med massinvandringen!

  Gilla

 • Bajen666

  Lägg till två nollor på sexan så blir jag nästan nöjd, sex vandrande bomber är en bra början men en piss i Mississippi.

  Gilla

 • Monica

  Om lagen är formade så att det inte går att utvisa terrorister p g a dessa riskerar tortyr eller dödsstraff så borde det bli FN:s problem. Inte det landet som råkar ha terrorklassade personer innanför sitt hägn. Då borde FN ha ett territorium eller en enklav dit man kan utvisa icke önskvärda personer.

  Gilla

 • Monica

  Mulla Krekar bosatt i Norge som anses vara en säkerhetsrisk utvisar inte Norge p g a att han riskerar tortyr och dödstraff även om Norge anses inte så politiskt korrekt som Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Utvisa ?
  Kommer aldrig att ske, bara att vifta med rasistkortet så vet alla hur det slutar !

  Gilla

 • Ninja

  Säpo håller dom men dom diskuterar nog högre bidrag till dom o alla araber,afrikaner för muslimerna är inte nöjda haha vilket sjukt land Sverige är ursäkta swearabia

  Gilla

 • Hasse

  Görs där ingenting så händer det snart vad som hände i Sri Lanka.
  Det har inte varit mycket uppmärksamhet om vad som hände där av våra
  Politiker. Där var det kristna som blev offer.
  Var är våra menlösa politiker?

  Gilla

 • Cinna

  Jag har faktiskt börjat tro på teorin om att politikerna jobbar för ett ”folkutbyte”. Deras allt märkligare beslut tyder på det.
  Jag tror att politikerna tror att ett religiöst folk, som är kontrollerade av en extremt kontrollerande religion, är lätt att styra och ska garantera dem fortsatt makt.

  Många politiker har aldrig varit ute i yrkeslivet och umgås mest med sin egen sort, så en del av dem ser sig sannolikt som intelligentare än vanligt folk och som ”de som ska styra massorna”.

  Gilla

  • Cinna

   Kanhända handlar det inte så mycket om religion utan om kultur.

   Nå, jag undrar hur länge politikerna tror sig kunna köpa röster genom att gynna olika grupper och lova dem inflytande? Förr eller senare tar skattepengarna slut. Fast ”divide and qonquer” är ju väl beprövat, så det ingår kanske i planen?

   Sen är nog en del av dem bara lallande nyttiga idioter, som faktiskt tror att de gör världen bättre.

   Gilla

   • Cinna

    Dessutom säger ju politikerna rent ut att ”Sverige ska vara mångkulturellt” -det skrevs ju in i lagen redan 1975, och vidare säger de att ”svensk kultur inte finns”.
    De fattar beslut som medför att svenskar på sikt blir en av flera minoriteter.
    -Det är tydligt att de länge jobbat för att byta kultur, så konspirationsteori är det inte!

    Gilla

  • Treb

   @Cinna
   Och vad sa AKB för länge sen?
   Hört talas om Coudenhof-Kalergi???
   Sök på det.
   $kolan är fantastsk,va??
   Hhmm,hur länge blir denna txt kvar??

   Gilla

 • Argus

  Jag tror att det var Erik van der Haag som skrev på någon annan sida att det behövs inte någon ny lagstiftning för att hålla koll på terroristerna. Den svenska pliktlagen som regeringen genom den dåvarande tjänstemannen Tage Erlander använde för att hålla kommunister i schack kan användas.

  Det går till att man kallar in den enligt pliktlagen och sedan grupperar och omgrupperar man dem till dess att de ger upp sitt eventuella svenska medborgarskap och ber om hjälp för att kunna resa hem.

  Om bara viljan fanns.

  Gilla

  • Treb

   @Argus
   Vi lyder under EU lagar.
   Maritima lagar råder,mao företagslagar med säte i Vatikanen(Holy sea(utan t)).
   Är du ett företag??
   Enl ID är du det:Versaler och slav(person)nr.
   Go figure.

   Gilla

 • Stefan

  Nej! SÄPO har varken vilja eller intentioner att utvisa några ”extremister”. De precis som polisen och försvarsmakten är bara en förlängd vänsterarm åt Röfvén. Terroristgänget som skulle utvisas strax innan EU-valet är tillbaks i sina moskéer vid det här laget. Den aktionen var bara röstfiske.

  Gilla

 • Arne Groningsson

  Varför först nu? bara för att det har ökat från 100tals till 1000tals?

  Det skulle ha börjat när den förste kom, om det är säkerheten SÄPO ska värna om…

  Gilla

 • Säkerhetspolisen vill utvisa sex radikala islamister – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: ISLAM. Säkerhetspolisen kräver att sex framträdande islamister utvisas som en del av […]

  Gilla

 • Ture

  Helt rätt att de utvisas! Vad ska de vara i Sverige för?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: