Imam Hussein Al-Jibury misstänks ha förskingrat miljoner av förskolans pengar


ISLAM. Miljonsummor har överförts till olika privatpersoner från det muslimska förskolekooperativet Bilaal utan att bokföras. Den som hållit i pengarna – i rollen som kassör – är den imam, Hussein Al-Jibury, från Umeå som greps av Säpo i början av maj och nu riskerar utvisning.

Det är Skatteverket som för ett år sedan granskat personalkooperativets bokslut för åren 2015-2016 och funnit stora brister, rapporterar Västerbottens-Kuriren, tyvärr bakom betalvägg. Personalkooperativet har förskoleverksamhet i Umeå, Gävle samt Söderhamn. Det handlar om intäkter från Umeå och Gävle kommun som inte helt bokförts samt en mängd transaktioner till både styrelsemedlemmar och privatpersoner.

– Skatteverkets beslut har överklagats och det finns mycket i beslutet. Därför kan vi inte kommentera ärendet så länge domstolsprocessen pågår, svarar Magan Barre, ordförande för personalkooperativet Bilaal.

-Pettersson misstänker att muslimer inte tycker det är ett brott att sno stålar från det svenska samhället. Enligt koranen, som är oföränderlig, ska icke-muslimer betala, Jizya, som är er en speciell skatt som åligger icke-muslimer att betala till muslimer. Imamen och många fler muslimer tar bara lite Jizya från svenskarna som de anser att de har rätt till.

Hussein Al-Jibury, riskerar utvisning står det, han ska ut och kan han inte betala det han förskingrat ska det dras från bidrag till muslimer.

TIDIGARE 2019-05-20. Säpo intresserad av förskolan Bilaals ekonomi

ISLAM. Imamen Hussein Al-Jibury som tagits i förvar av Säkerhetspolisen är en av de ledande personerna bakom förskolan Bilaal i Umeå. Bilaal driver förskolor med muslimsk inriktning på Ålidhem och Ersboda, men också i Gävle. Enligt uppgifter intresserar sig Säpo för Bilaals ekonomi, rapporterar Västerbottens-Kuriren

– Det är känt sedan tidigare att skolor, förskolor och till och med dagmammor har blivit inkomstkällor i dessa miljöer, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Säpo har nyligen gripit fem personer. De gripna är Gävleimamen Abo Raad och hans son, imamen Hussein Al-Jibury i Umeå och imamen Fekri Hamad från Västerås. Abdel-Nasser el Nadi är kompis med de föregående och vd på den muslimska friskolan med det mindre passande namnet Vetenskapsskolan. Säpo anser att männen är en säkerhetsrisk och har för avsikt att förpassa dem ur landet.

-Pettersson tycker det är intressant att c:a 200 muslimer i helgen demonstrerade för deras frigivning med hänvisning till demokrati och yttrandefrihet som muslimerna vill ersätta med sharialagar.

De gripna förnekar att de utgör en fara för rikets säkerhet. Glöm aldrig Taqiyya som ger muslimer rätt att ljuga om det gagnar Islam.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Imam Hussein Al-Jibury misstänks ha förskingrat miljoner av förskolans pengar

 • NALLEN

  Det är bara toppen på ett isberg dom här imamerna men visst absolut mycket viktigt att Säpo började med dessa islamister och bara det kommer att sätta käppar i hjulet för islamisterna för vad jag har förstått så har dessa styrt mycket av den islamistiska UTBREDNING i Sverige.
  Men som sagt så finns det tusen likasinnade som står i kö för att ta över deras plats i ISLAMS namn.

  Gilla

 • Mats

  Jag vet inte hur dem gick på det wild West style. Till privata personer han kanske betalde för arbete dem gjorde som vik. Det är inte bara hans fel. Jag skulle ta det sakta med slutsatser och jag är allt utkm arab friendly. En man är inte Gud för han är Muslim. Han kissar och fissar, jluger och talar sanningen. Men ni ser Araber som Gods gåva det ska göra er rika. Jag menar ta det lungt och titta i ögon.

  Gilla

 • Tony

  Det tröga Svenska rättssystemet gör väl att pengarna försvinner
  ut ur landet på någon timme?

  Gilla

 • age

  Någon som är förvånad?

  Helt i linje med både koranen och komtraktet,
  som S har med muslimerna.

  Gilla

 • Linn

  Bara att hålla sig undan så slipper du straff…..

  Drygt 700 personer i Sverige är efterlysta av polisen för att de håller sig undan sina fängelsestraff, och om de håller sig undan tills brottet preskriberats så slipper dom straffet helt.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7238228

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Det är för sorgligt,dom finns överallt.Vem har släppt in dom?Dags att vakna och gör Sverige lagom igen.

  Gilla

 • Tore

  Isis sponsring från Svenska staten.

  Gilla

 • Monica

  Tack och lov tycks inte som de har hunnit bli svenska medborgare. Då hade de varit omöjliga att utvisa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: