Desinformation och lögner om miljön och klimatet


KLIMAT OCH MILJÖBLUFFAR. Sommaren 2018 råkade en värmebölja parkera över Nordeuropa i några månader, det uppstod skogsbränder i landet och allt var den globala uppvärmningens fel. Att värmeböljan bara berörde ca 2% av Jordens totala yta och att motsvarande kyla drabbade andra delar av världen hördes inte ett ljud om. Inte heller nämndes att sommaren 2017 var den kallaste på 155 år eller att antalet skogsbränder inte ökar globalt. 

Sommaren 1988 kämpade Miljöpartiet för att ta sig in i riksdagen som första nya parti på 70 år, samtidigt började tusentals sälar dö på västkusten. Det visade sig senare att säldöden inte hade något med miljön att göra utan grundade sig på en virussjukdom och numera är säldöden, liksom den tidigare skogsdöden glömda och begravda.

Tyvärr kom Miljöpartiet in i Riksdagen och har där ställt till med mycket elände på grund av sektens verklighetsuppfattning.

Nu verkar en ny ”säldöd” vara på gång, tofslunnar och tofsalkor har dött i tusental i Berings hav. Klimatförändringarna drabbar näringskedjan i havet, så att fåglarna inte hittar något att äta, skriver media om de vet eller chansar har jag ingen aning om och inte har jag lust att fråga Greta för hennes utbildning lugnar mig inte.

Tofslunne, Zapadni Cliffs, St. Paul Island, Alaska. Bild från Wikipedia

Samtidigt rapporteras från Stora Karlsö utanför Gotland att sillgrisslan, en nära släkting till tofslunnen och tofsalkan, inte varit så många på åtminstone 200 år. Antalet sillgrisslor på Stora Karlsö ökar och idag finns det omkring 20000 par enligt Sveriges Radio.

Tydligen har Stora Karlsö, Gotland och Östersjön inte drabbats av klimatförändringarna. 

Hjälp forskarna att få reda på mer information om Sillgrisslorna och ekosystemen genom att fylla i formuläret om du ser något intressant! Filmen är en live-sändning av häckande sillgrisslor på Stora Karlsö. Fåglarna häckar gärna på högt belägna klipphyllor och klippavsatser, men i filmen ser du sillgrisslor som valt att häcka på en konstgjord klipphylla av trä, stål och sten – en världsunik forskningsanläggning som finns på Stora Karlsö.

SILLGRISSLORNAS LIVE-SÄNDNING!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Desinformation och lögner om miljön och klimatet

 • Desinformation och lögner om miljön och klimatet – Life, Death and all between

  […] Source: Desinformation och lögner om miljön och klimatet […]

  Gilla

 • Tony

  Det där med Greta är så typiskt för idiotlandet Sverige,
  man lyssnar till Spåkärringar av alla slag, men seriösa forskare
  som kan ämnet hålls utanför, och det dom säger förtigs av
  Media i allmänhet och Desinformationscentralen SVT/SR,
  i synnerhet,och tyvärr tyvärr finns det många som ännu lyssnar
  på dessa lögnhalsar och verklighetsförvrängare., Konstigt
  Vi varnas för oseriösa telefonbedragare, men SVT/SR som
  ljuger folket rätt upp i ansiktet har med skattefinansieringen
  fått utökade befogenheter att föra folket bakom ljuset!

  Hade SVT varit seriösa så hade man anordnat en stor debatt
  mellan klimatförnekare och klimathysterikerna, men det vågar
  dom inte, för utfallet av det hade inte passat lögn maskineriet!

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  När media inte kan skilja på väder och klimat så blir det naturligtvis hysteriskt. Vilket passar den ”kändis-agenda” som tabloid-tidningarna lever på. Den som inte ska spegla hela sanningen.

  Vi tar lite väderfakta för maj 2019……

  Vi har nu kommit in i den första sommarmånaden juni och vi kan då konstatera att det fortfarande ligger stora mängder snö i Alperna. Ett par stationer har mer än 6 meter i snödjup.

  På flera håll i Mellaneuropa har det varit den kyligaste majmånaden sedan 1991.

  Det har även varit nederbördsrikt. Observatoriet på Tysklands högsta berg, Zugspitze, fick totalt 447,6 mm under årets majmånad. Eftersom stationen ligger nästan 3 000 meter över havet har mycket av den nederbörden fallit som snö.

  Där växte snödjupet med nästan två meter under maj. Som mest var snödjupet 645 cm den 30 maj. Enligt den tyska vädertjänsten får man gå tillbaka till 1981 för att finna ett större snödjup på Zugspitze, och den gången inträffade det i februari månad.

  Den 1 juni var det 625 cm snö på Zugspitze. Den schweiziska stationen Säntis (2 500 meter över havet) hade samtidigt 612 cm i snödjup.

  https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/fortfarande-stora-mangder-sno-i-alperna-1.148496

  Gillad av 1 person

 • linn

  El Niño är ett återkommande kombinerat klimat- och hydrologiskt fenomen i Indiska oceanen och Stilla havet. Det uppträder oftast vart tredje till femte år men det finns historiska undantag på intervaller mellan vartannat år till vart sjunde år och kan hålla i sig runt 12 till 17 månader men ibland längre eller kortare beroende på styrkan. De senaste 15 åren har intervallen dock blivit kortare.

  1959 fann den norsk-amerikanske meteorologen Jacob Bjerknes bevisen och förklaringen till att torrperioderna, respektive de exceptionellt regniga perioderna på västra respektive östra sidan av Stilla havet alltid sammanföll. El Niño hade således ett avgörande inflytande på vädret på platser som låg över 16 000 kilometer från varandra.

  Gilla

 • Tore

  Det finns pengar att tjäna på folks givmildhet och rädsla.
  En inbrottsvåg i närområdet så står snart en försäljare från någon larmfirma och vill sälja inbrottsskydd vid din ytterdörr.
  En bild på ett dött barn på en strand har kostat Europa miljarder och enormt mänskligt lidande.

  Gilla

 • Fjodor

  Klimat-alarmister är samma typ av människor som bedrev häx-jakter förr i tiden. Minsta lilla omen tas som förebud om jordens undergång och barn tas som alibi för att vittna i häxprocessen.
  Det finns inte mycket till vetenskap i sekten och det lilla som finns är selektiv utvalt för att bevisa den egna tesen.
  SVT är prästerskapet som dundrar ut predikan för folket. Hela redaktionen är nedlusad med klimatalarmister eller sympatiserar med dessa.

  Men det är ju lika genomsyrad i allt annat i samhällsdebatten där all form kritik betraktas som hat och de otrogna ska hudflängas och sättas förnedrande stämplar på.

  Jag vet inte varför det blivit på det här sättet men skulle inte vara förvånad om det beror på feminiseringen av samhället där man låter känslor gå före fakta stup i ett. Det vore något för vetenskapen att undersöka men de är väl för fega för att ens ta upp frågan

  Gillad av 1 person

 • Håkan

  Svensken är nu för tiden så korkad att han inte kantorka sig i föven!

  Gilla

 • centurion

  Aldrig förr har väl dom naiva dumskallarna varit så korkade som nu. Förmodligen är orsaken att finna i frostskador kombinerat med solsting. Undrar om man kan teckna en försäkring mot dumhet pga. vädret.

  Gilla

  • Kurt

   En lögn bli till sanning när man upprepa den tillräckligt mycke.
   Något våra folkvalda är mycket medveten om.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: