30.000 tillfälliga uppehållstillstånd väntas förlängas

INVANDRING. Migrationsverket väntar 30.000 ansökningar om förlängt uppehållstillstånd i år, de flesta kommer att få förlängd, rapporterar Aftonbladet. När vice statsminister Åsa Romson grät på en presskonferens var det därför att regeringen sade sig skärpa reglerna för migration. En åtgärd var att endast ge tillfälliga uppehållstillstånd till de som kom till Sverige efter den 24 november 2015. Dessa tillfälliga uppehållstillstånd börjar nu att gå ut. 

Nu kommer nästa våg i migrationen – av förlängda tillstånd. – Det här är en konsekvens av att väldigt många fick beslut 2016, och de ska förlänga sina uppehållstillstånd nu, säger Magnus Bengtsson vid Migrationsverket. .

Under 2019 räknar Migrationsverket med att över 30.000 personer ansöker om att förlänga sina uppehållstillstånd. Så här många ansökningar har myndigheten aldrig behövt hantera förut, vilket kan leda till långa väntetider.

För att få förlängning godkänd krävs att man skickar in ansökan. De flesta behöver inte gå på personligt möte hos Migrationsverkets handläggare. Hur långa de förlängda tillfälliga uppehållstillstånden blir är lite olika, beroende på vilket skyddsbehov man har. Många är från Syrien, andra från Afghanistan, Somalia, Eritrea och Irak.

-Pettersson undrar hur många av dessa som är självförsörjande och hur många som på skattebetalarnas bekostnad har varit hemma på semester i landet de flytt ifrån? Sedan har vi skandalerna med mutor och köpta uppehållstillstånd på Migrationsverket. Är dessa indragna och myglarna hemskickade? Jag tvivlar…

En “flyktings” skyddsstatus förfaller om man åker till det land som man sökte skydd ifrån. Enligt 4 kap 5§ Utlänningslagen ”En flykting upphör att vara flykting om han eller hon av fri vilja på nytt använder sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare”.

Solklart eller hur? Det står samma sak i FN:s flyktingkonvention ändå fungerar detta inte i Sverige, här får några till och med bidrag för att åka hem och hälsa på den släkt som var döda när de sökte asyl…

I princip noll (0) av alla “flyktingar” som kommit till Sverige skulle ha fått uppehållstillstånd om Sverige följd svenska lagar och internationella konventioner.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “30.000 tillfälliga uppehållstillstånd väntas förlängas

 1. I kanada kan du som privatperson eller en grupp eller förening ta dig an en migrant och bekosta ALLT för den själv tills migranten blir självförsörjande. Först görs massa kontroller av dig, din ekonomi och finanser och sedan en grundlig utredning om migranten passar in i kanada. (de gogkänner ingen kriminalitet från hemlandet etc och KRÄVER in alla papper innan de ens behandlar en ansökan)

  Missköter sig migranter eller du får den åka hem.

  Så då kan man sponsra så många man har råd med och visa i handling vad man stöttar. Plus att man inte tvingar någon annan betala för dina egna “personliga intressen”

  En person kostar ca 16,500 dollar om året minst. Läkare, skola, mat, boende, försäkringar, kläder, möbler etc……

  Start-up costs include, but are not limited to:

  one-time payment for household items (basic window coverings and common household products such as kitchen utensils, pots, pans, brooms, mops, detergents and cleansers);
  furniture (beds, mattresses, dining set, couches, end table and lamps, etc.);
  linens (including bedding);
  food staples;
  both regular and winter clothing;
  school registration fees (if applicable).
  Monthly costs include:

  food and incidentals;
  housing costs (including utilities);
  monthly public transportation passes for all adults;
  a communication allowance to cover the costs of a telephone and/or internet connection.

  https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/publications-manuals/guide-private-sponsorship-refugees-program.html

 2. Det är bara att ge upp, Sverige är tyvärr helt förlorat !
  En förändring skulle kräva krig och det kommer inte ske i Sverige med en naiv och konflikträdd Melloälskande befolkning.

  • I ett krig skulle unga män kriga, kan du tänka dig unga Svenska män med bögtoffs fulla med östrogen kriga?
   Det är vi lite äldre med vapenkunskap från det militära som skulle få sätta livet till, och hur många vill försvara detta pajas samhälle.

 3. Om hon gråter, varför kan hon inte själv försörja dessa bedragare livet ut då?

 4. Var det någon som trodde något annat i det här idiot landet.
  Migrationsverket och polis klarar inte att utvisa mer än ett par hundra per år.
  Har en bekant som verkställer utvisningar i sitt jobb, det är inte så att dom åker till aktuellt land och lämnar personen vid flygplatsen.
  Ett par dagar på hotell i aktuellt land 5stjärningt,traktamente.
  Ett par månader senare är personen tillbaka i Sverig.
  Det här feministiska landet duger inget annat än till uppehälle för parasiter, extremister och skänka bort skattebetalarnas pengar.

 5. Måste väl vara ett bevis på att Migrationsverkets personal och våra styrande politiker är analfabeter eftersom dom inte kan läsa vad som står i FNs flyktingkonvention , vars innehåll dom annars hänvisar till när det gäller våra skyldigheter .

Kommentera