Fyra gånger per dag hotas tågpersonalen i Skåne

BROTTSLIGHET. Hoten och trakasserierna ökar mot tågvärdarna på Pågatågen och Öresundstågen – trots att det numera finns övervakningskameror i samtliga vagnar. För att undvika hotfulla situationer struntar tågvärdarna allt oftare i att kontrollera biljetterna för vissa resenärer, rapporterar Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Pågatåg. Foto: David Mark, Pixabay.

Under förra helgen förekom en hel del stök på lokal- och regiontågen runt om i Skåne. Bråken var helt i linje med den allmänna hotbilden för tågvärdarna – det blir alltid värre i samband med månatliga löneutbetalningar, helger och sommarens ankomst.

-Pettersson tycker det är fegt av Sydsvenskan att inte skriva vilka “vissa resenärer” är, men på Facebook råder det ingen tvekan om att det är den nya adeln och någon frågar sig om miljöpartiet som vill att fler ska åka tåg har tänkt sig att det ska vara gratis för de nya svenskarna?

Migrationsverket borde bemanna tågen med anonyma vakter, som ingriper, bötfäller och kastar av strulpellarna. Jourdomstolar skulle döma ut rejäla böter som svider, och dubbla när folk protesterar.

West Midlands Railway och British Transport Police påminner sina passagerare om att det är nolltolerans när det gäller angrepp på järnvägspersonal.

En incident vid stationen Four Oaks den 15 maj resulterade i att en kvinna från Birmingham fick ett fängelsestraff på fyr månader för överfall på personal. Dessutom ska Cleona Smith, 39 år, betala 150 pund i ersättningen. Bestämde domaren den 17:e maj. Priset på biljetten som Cleona inte köpt var 4 pund.

Steven Fisher, West Midlands Railway, säger: “Vi kommer inte att tolerera angrepp på våra anställda, varken verbala eller fysiska. British Transport Police, säger vidare att “Vi är fast beslutna att se till att de som använder våra tjänster köper en biljett innan de går ombord” , de som utnyttjar systemet eller angriper personal kommer obevekligt att ställas inför domstolarna. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Fyra gånger per dag hotas tågpersonalen i Skåne

 1. Inte bara på Pågatågen detta händer. Det är hot och bråk av blattar även mellan Sthlm och Gbg …Vägran att kliva av när dessa inte har biljett I will cut off your heed … Hora osv . 🙁

 2. Inte mer ?
  Visste väl att dagens mångkulturella Sverige är tryggt som svetsaren säger och tycker.

 3. i Mexico finns det något som kallas för:
  El tren de la muerte (“The Death Train”)

  Illegala migranter från syd/centralamerika hoppar upp på godståg och åker på taken för sno till sig gratis resa.

  De hade INTE VÅGAT att kliva på ett vanligt tåg utan biljett i mexico och än midre VÅGAT hota personalen för de saknade biljett……Polisen i mexico är respektingivande.

  I Sverige blir migranter utan biljett skitsura när man vill sitta på platsen man själv betalt för……De hotar tågpersonal när de frågar efter biljett eller ber den utan biljett att flytta på sig så de betalande kunderna får sina köpta biljetter.

  lite skillnad på detta “dödståget” :

 4. Vad ska dom betala böter med? Bananblad går väl inte, än så länge.

  Snart är Sverige pengalöst och hur gör man då?

  Vänj er Alla resenärer, kliv bara på och åk.

  Tågvärdar kan man skola om till Hovrättsråd och dylikt…

  • En enkel biljett hem, sen upphör nog gratisåkandet men som vanligt straffar vi den hederliga Svensken istället. Sverige har blivit ett Skitsamhälle.

 5. Det Woffis förespråkar att vi skulle göra om Darwins teori är väl något som redan praktiseras i dom muslimska länderna genom kusingifte som skapar en ej sund befolkning . Darwins teori innebar att det är ett naturligt urval av människor och djur som gör att det är dom starkaste individerna som överlever och säkerställer artens fortlevnad , och inte tvärt om . Sedan tycker jag att det finns ett bra gammalt talesätt som säger “en bra karl reder sig själv och en dålig är inte lönt att hjälpa”

 6. tänk er själva med minst 100.000 asylsökande om året som åker gratis tåg över till sverige……

  Ingen vill betala…..ingen vill visa biljet……..bara hota…..

  Vi har inga flyktingbåtar som kommer till skånes kuster direkt………göttigare att åka lyxtåg på andras bekostnad

 7. Ja och vilka dessa är kan man utan att tänka efter mycket
  förstå vilka det handlar om. Men våra genomflata myndigheter
  har ju själva gett dem detta ess genom att ställa Noll krav
  på importerade individer,dom känner sig och beter sig
  också som kungar!

 8. Om Storbrittanien kan så kan vi. Det är viljan som saknas. Det måste bli ordning o reda. Regler ska gälla ALLA

Kommentera