Fyra kriminella invandrarnätverk kontrollerar stadsdel i Borås

INVANDRING. Invånare vågar inte larma polisen och anmäla brott. På Norrby i Borås har fyra nätverk stor påverkan på livet i stadsdelen. – Det vi ser som allvarligt är att tilltron till rättsstaten är relativt låg, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson. 

Det rör sig, enligt radion, om fyra löst sammansatta grupperingar som ska kontrollera stadsdelen. Nätverken baseras på vänskap, släktskap, religiös sammanhållning och etnicitet, enligt den rapport som P4 Sjuhärad tagit del av.

Otryggheten i området visar sig genom att boende inte vågar anmäla brott för att de fruktar repressalier.

– Man är rädd för att anmäla för att man tror att polisens förmåga att skydda anmälarna är låg. Men det är för att man inte provat systemet. I själva verket har vi en hög förmåga att skydda, säger Tomas Stakeberg Jansson

Öppen droghandel i området är ett av problemen som polisen lyfter i rapporten. – Att det sker en nyrekrytering till nätverken är en fråga som inte bara polisen äger. Polisens uppgift är att lagföra dem som begår brott. De förebyggande åtgärderna är i grunden kommunens ansvar, säger lokalpolisområdeschef Tomas Stakeberg Jansson.

Problemen på Norrby handlar även om att det utvecklats ett parallellsamhälle och att området präglas av en stark social kontroll av kvinnor utifrån religion och hederskultur.

Norrby är vad polisen klassar som ett särskilt utsatt område. I Borås räknas även Hässleholm/Hulta till ett sådant område. Det är platser som präglas av sociala problem och med en kriminell närvaro som lett till att befolkningen drar sig undan att medverka i rättsprocesser. Polisen har svårt att i dessa områden göra sitt uppdrag.

– Vi ser att Norrby är ett mer slutet samhälle än Hässleholmen och Hulta. Men vi ser också att det har öppnats upp under det sista året. Vi har satsat extra resurser på Norrby sedan det blev ett särskilt utsatt område. Vi känner att förtroendet för polisen på Norrby har ökat. Men det är ett långsiktigt arbete, säger Tomas Stakeberg Jansson.

-Pettersson säger att det började i Södertälje för 40 år sedan, nu sprider klansamhällena sig och vi har sett exempel från Bergsjön, Göteborg och Rinkeby på klanröstning efter etnicitet och tro.

Här som på andra områden trycker regeringen på snooze och somnar om…

***

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

10 thoughts on “Fyra kriminella invandrarnätverk kontrollerar stadsdel i Borås

 1. Tror våra politiker har ett. Spel i detta.
  Politiker har alltid haft starka förbindelser med
  Kriminella.

 2. Nu har polisen skyllt på att det är den rika överklassen som gör att det blir gängkriminalitet och skjutningar för att de köper droger.

  Knarkande medel- och överklass finansierar gängvåldet i Malmö. I mars i år visade en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) att det främst är unga från rika stadsdelar, i villa och med välutbildade föräldrar, som använder narkotika. De flesta skjutningar sker mellan personer som främst livnär sig på drogförsäljning. Knarkpengar har bekostat deras vapen. En del slåss om fler andelar på den lukrativa narkotikamarknaden.https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/knarkande-overklassen-betalar-malmos-gangvald/

  Vems fel är det att knarkligor styr i Borås nu då?

  Pensionärernas fel?

 3. Konsekvenser efter det ultrahumanistiska samhällsbygget. Inte ens tidningar ser att skötsamma invånare lider av de blinda samhällsarkitekternas självgodhet. Det krävs gedigna återuppbyggnadsåtgärder.

 4. Om vi inte stoppar sånt här tar dom snart över helt. Sätt in militär och rensa ut. Tårgas och vattenkanoner. Sluta snacka och gör nåt åt det. Det är det enda dom begriper. Det funkar för fan inte med dialogpoliser

 5. ”– Man är rädd för att anmäla för att man tror att polisens förmåga att skydda anmälarna är låg. Men det är för att man inte provat systemet. I själva verket har vi en hög förmåga att skydda, säger Tomas Stakeberg Jansson”

  Finns det ingen gräns för vilka dumheter polisen får häva ur sig? Satsar han på att göra karriär inom polisen och säger det makten vill höra, eller är han dum på riktigt? Kanske både och?

  Hur skall polisen kunna skydda dessa stackars människor, som godhetsknarkarna har tvingat att bo mitt i skiten och som vill sköta sig från repressalier, när dom knappt kan skydda sig själva och inte är kapabla att ingripa, ens mot öppen kriminalitet som sker mitt framför dom!

  Skall polisen utrusta alla med personlig livvakt dygnet runt?

  Skall polisen bevaka deras egendom, bilen på parkeringen och liknande, dygnet runt?

  Om så sker, hur blir deras liv?

  För inte så länge sen blev en person mördad i Stockholm för att han skulle vittna i en rättegång! Trots att han stod under polisens så kallade beskydd blev han mördad mitt framför dom!

 6. Behöver du ledsagare eller personlig assistent Ellen? Du verkar vara både blind och döv. Vad är det för fel på strömming och potatis?
  Om arbetskraften från Somalia verkar du vara helt felinformerad. Mycket kriminalitet och droger verkar dom jobba med somalierna. Dom når säkert nya höjder med sina droger, blir riktigt höga faktiskt. Men skatten dom betalar är obefintlig.

  • Fy vad elak du är Olof, jag tyckte verkligen om hennes briljanta inlägg. Tur att det finns folk som står upp för orättvisor. Ellen vill bara göra oss bättre, mer mångkulturella.

 7. När ska gammelmedia och SVT börja rapportera vad muslimjävlarna gör med vårt fina Sverige? Är gammelmedia och SVT köpta eller hotade?

Kommentera