Pilthammar utesluts ur moderaterna

INRIKES. Emilie Pilthammar (M) hoppade av som vice kommunstyrelseordförande i Sölvesborg. Detta efter att en kritiserad bild publicerades på sociala medier natten till måndag. Nu har Moderaterna i Blekinge enhälligt röstat för att hon utesluts. Emilie Pilthammar säger själv att hon gick ur innan hon blev utesluten. Det spelar kanske ingen roll vilket. Pilthammar är inte längre moderat. 

-Pettersson säger att “gruppsexbilden” som ni ser ovan är ett larvigt svepskäl, det verkliga skälet är att moderaterna i Sölvesborg valde att samarbeta med Sverigedemokraterna och att M-ledningen vill bestraffa detta. Det är troligen bra för Sverigedemokraterna. Det verkliga problemet är att de har en partiledare, “Tuffe Uffe” som har en meritlista i Mona Sahlinklass och ändå tycker att han har rätt att kritisera andra.

Läs gärna Emilie Pilthammars blogg… 

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister, det är kanske dags att plocka fram Mona Sahlin.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Pilthammar utesluts ur moderaterna

 1. “Privatmoral trumfar inkompetens”. Det är rubriken på Jörgen Huitfeldts samtida analys, av att inkompetens belönas i arbetet.

  Men det du gör på din fritid straffar ut dig från samma arbete.

  En mycket läsvärd och tänkvärd reflektion, på hur illa det fungerar inom svensk politik och media.

  https://kvartal.se/artiklar/i-prussiluskans-tidevarv/

 2. Ifall vi nu hade haft en Normal Mediekår, så hade dessa frågat
  ut Ulf Kristersson vad han gör nere hos Bilderberg gruppen,
  är det ett normalläge att en företrädare för ett stort parti är
  medlem i ett hemligt sällskap eller sekt, men här inhämtar
  dom väl info hur samhällsförstöringen ska fortskrida, för
  tidigare har både Stefan Löfven ,Annie Lööf, varit där, och
  troligtvis även dom andra utan Jimmie Åkesson, och dom
  två första har ju lyckats bra med att slå sönder landet!

 3. Så länge man är politiskt korrekt är det hur högt i taket som helst inom hela sju-klövern. Men går man mot strömmen i någon fråga får man åla under taket. Om det inte rentav rasar in. Det har vi sett inom samtliga sju-klöverns partier, från VP till M. Nästa att uteslutas av moderaterna är väl Sonesson i Staffanstorp. Så det är inte bara SD som stundtals är (för)hårda i nyporna. Men eftersom SD har samtlig PK-medias argusögon på sig är det kanske inte så konstigt.

 4. i bajsnödiga sverige får man inte skoja om sex, det är bara tillåtet att utrycka sex offentligt om det är bögigt, äckligt och inte det minsta roligt, som när det är pride parader o liknande bögcirkus evenemang, då måste barn titta på och politiker och topmilitärer skratta o jomsa med. Sverige är med råge det sjukaste landet i världen.

 5. Det är bara att beklaga att det är så lågt i taket när det gäller det politiskt korrekta Sverige. Hoppas att det inte gör E P bitter och hon får ett socialt och politiskt lyft någon annanstans

 6. Ulf Kristersson har varit dräng åt bedragaren och mutkolven Fredrik Reinfeldt så förtroendet för honom är noll.
  Så självständiga och driftiga kvinnor gör sig inte besvär i ett ängsligt och maktgalet moderatparti.

 7. Ser endast ut som att hon är på väg att ta sig en pilsner. Inget konstigt i det. Det ev. snusket sitter bara i betraktarens enfaldiga öga.

 8. Även om man borde tänkt till innan man la ut bilden så
  verkar hon vara en trevlig och självsäker kvinna.
  Självironisk och lekfull.
  Sådana vill alla ha.

  • i bajsnödiga sverige får man inte skoja om sex, det är bara tillåtet att utrycka sex offentligt om det är bögigt, äckligt och inte det minsta roligt, som när det är pride parader o liknande bögcirkus evenemang, då måste barn titta på och politiker och topmilitärer skratta o jomsa med. Sverige är med råge det sjukaste landet i världen.

Kommentera