Nya regler underlättar för grovt kriminella och terrorister

BROTTSLIGHET. Imamen Abo Raads nära medarbetare åkte fast i Skatteverkets kontroll. Men i framtiden kan tungt kriminella och terrorister få behålla misstänkt svarta inkomster.– Numera granskas bara 10 till 20 procent av de personer som vi förr undersökte, säger Pia Bergman, tidigare nationell samordnare mot grov ekonomisk brottslighet på Skatteverket rapporterar Expressen

Bild från Expressen

Skatteverket har under flera år samarbete med Säkerhetspolisen och slagit till mot ett hundratal personer som finns i islamistiska extremistmiljöer med kopplingar till terrorism.  För tre år sedan fick Skatteverket en lista av Säkerhetspolisen med 400 namn på personer som misstänks stödja radikal islamism.

En person som fastnade i en sådan kontroll är en nära anhörig till en person som tillhör den inre kretsen kring Gävleimamen Abo Raad. Imamen själv blev nyligen tagen i förvar av Säkerhetspolisen. Personen som fick kontantinsättningarna granskade hade fått sammanlagt 200 000 kronor insatta, utspridda på mindre belopp.

Eftersom han inte kunde visa hur han fått pengarna ansågs det som svarta pengar.

Ett liknande samarbete finns med polisen som tipsar Skatteverket om tungt kriminella som lever lyxliv men saknar inkomster från arbetsgivare. Enligt polisens underrättelser handlar det om pengar från narkotikahandel och ekonomisk brottslighet.

Men i dag har i princip alla sådana utredningar lagts ned. Vid ett seminarium i april fick Skatteverkets utredare veta att det nu är de som i sina utredningar måste bevisa att insättningarna INTE kommer från arbete eller liknande. Tidigare var det tvärtom – det var den granskade personen som var tvungen att styrka att inkomsterna inte var skattepliktiga.

Det nya arbetssättet innebär att om tungt kriminella eller terrormisstänkta tiger – så händer ingenting. Skatteverkets kontroll blir verkningslös.

-Pettersson undrar vem som har bestämt de nya reglerna? Den eller de personerna borde dömas för medhjälp till grov brottslighet.

Morgan, du är högste ansvarig!!!

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Nya regler underlättar för grovt kriminella och terrorister

 1. Jo men det har ju inte skattemyndigheterna gjort på länge D:V:S
  när det handlar om invandrad brottslighet, för hade dom
  gjort det så hade dom granskat Terrorist finansiären Özz Nyjens
  svarta utbetalningar till Akilov, Terroristen!

 2. jalla jalla svartjobb för allah…..

  samtidigt i svensk skola årskurs 9. BRÅ:s skolundersökning…..
  51% av alla i årskurs har blivit utsatta för brott senaste året……
  50% av alla har begått ett brott det senaste året….

  Kanske dags att sänka 15 års gränsen för brott…..

  Drygt hälften av eleverna utsatta för brott

  Skolundersökningen om brott visar att drygt hälften (51 procent) av eleverna i årskurs nio uppger att de utsatts för stöld, misshandel, hot, rån eller sexualbrott vid minst ett tillfälle under de senaste tolv månaderna.

  Hälften av eleverna även delaktiga i brott

  Precis som med utsatthet för brott är det inte heller särskilt ovanligt att elever i årskurs nio är delaktiga i olika typer av brott eller andra riskbeteenden. Ungefär hälften av eleverna uppger att de begått någon form av stöldbrott, våldsbrott, skadegörelse eller provat narkotika vid minst ett tillfälle under de senaste tolv månaderna

  https://www.bra.se/statistik/statistiska-undersokningar/skolundersokningen-om-brott.html

 3. Sverige är världens största islamistterror magnet.För de som inte vill förstå att Sverige är en skurkstat som styrs av bedragare och förrädare och de som fortfarande inbillar sig ,låter sig luras av statens propagandamedia att säpo sätter svenska skötsamma medborgares säkerhet före islamister bör se detta nyhetsinslag där kalla fakta reportern Ulla Danne frågar dåvarande säpochefen Anders Kassberg om detta,här får man svaret,då säpochefen erkänner att man sätter islamisterna / värderar islamisterna högre än svenska folkets säkerhet,detta hänvisar säpochefen till svenska lagar som Sverige själva bestämmer att stifta angående detta, och här är mollgan johansson den ansvarige i Löfvenregimen,mollgan som förhalat,förhindrat,försenat att ny terrorlag stiftas/kommer på plats i Sverige ,detta kräver Europol av Eu medlemsländer,Sverige som alltid vill vara bäst i klassen när Eu kräver något, struntar här fullständigt i att följa Europols direktiv .
  Kalla faktareportern Ulla Danne åkte till Bagdad Irak för att träffa säkerhetstjänsten där för att hon ville ha svar på vissa frågor,bla skrevs
  det i irakisk media om ett terrordåd som skall ha begåtts av terrorister som senare flydde till Sverige där de fick en skyddad fristad. Irakisk säkerhetstjänst var enligt den förvånade Ulla Danne väldigt frispråkiga.Irak har begärt att Sverige skall lämna ut uppgifter om misstänkta terrorister och har sökt samarbete med säpo under längre tid men säpo har konsekvent nekat samarbeta och vägrar lämna ut uppgifterna om dessa misstänkta terrorister som migverket och migdomstolen ansett vara misstänkta terrorister men som ändå får stanna i Sverige.hur många terrorister får snabbmedborgarskap i Sverige och som sedan skyddas av säpo tro?
  Det är något väldigt ruttet i orättsstaten Sverige.

  Lauren Southerns nya dokumentär ,Borderless tar upp att de Ngo;s som hjälper människosmugglarna tvättar även deras pengar,ja exakt så.youtube tog ner dokemnetären snabbt men den går att se på andra ställen.

 4. Det är våra kära styrande som fått till den lagen, för att dom inte ska kunna åka fast. Troligen är det mycket svarta pengar och mutor i riksdagshuset, nu är det upp till skatteverket att bevisa vart pengarna kommer ifrån.

  Varför ska man annars ändra på lagen så att man inte behöver bevisa vart pengarna kommer ifrån ?

 5. Islam är inte bara en religion, det är ett samhällsskick där man använder sig av Guds lag. Sharia kallas det och det tillämpas t.ex. i Saudiarabien. Funkar klockarent faktiskt, vi borde införa det då många konflikter skulle utebli.

  • Varför inte införa “Pastafarianism”, fungerar bättre än alla andra religioner.

   Pastafarier tror på himmelriket, och att det där finns ölvulkaner och fabriker som tillverkar strippor

   • Glömde det viktigaste av allt med “Pastafarianism”

    Man behöver inte ha ihjäl en massa folk för att komma till himmelriket

    Tänk på det du som gav mig tummen ner

 6. Detta är självklart…
  Sveriges sk.ledare med sina knähundar vill inte att det ska synas i utredningar vilka som gör dessa brott…de är ju Socialdemokraternas röster, för ett fortsatt sönderfall och totalhaveri av rättsväsendet, och brott mot Sveriges skattebetalare, i form av, misshandel, våldtäkter, bränder, bedrägerier, sämre sjukvård, sämre skola, sämre för pensionärer, högre skatter och sjuka påhittade diverse avgifter…som sagts…TOTALT SÖNDERFALL !!!
  EN VINST FÖR SAMHÄLLET 🤮🤮🤮

  ”Bara en brottsling eller en idiot vill mer av detta sjuka !

 7. Det kostar att köpa röster i bulk från islamister.
  För socialdemokrater finns bara en prioritet och det är makten framför allt kosta vad det kosta vill.

Kommentera