Dansk Folkeparti tappar till extremparti


DANMARK. Dansk Folkeparti stora tapp i EU-valet kan förklaras delvis med att partiet tappar till extrempartier som Stram kurs, rapporterar TT. – Enligt opinionsmätningarna kommer deras stöd att halveras i folketingsvalet den 5 juni. 

Den analysen kommer inför att Danmark håller val till Folketinget i juni där islamfientliga Stram Kurs i flera opinionsmätningar sett ut att kunna ta plats. Partiet vill förbjuda islam och partiledaren Rasmus Paludan har tidigare tillsammans med sina anhängare bränt koranen.

I valet 2014 fick Dansk Folkeparti en fjärdedel av rösterna, nu tappar partiet i stället tre av fyra mandat.

-Pettersson säger att det var inte länge sedan sen TT och andra medier kallade Dansk Folkeparti ett högerextremistiskt parti för att det inte är lika glad åt invandring som den svenska sjuklövern.

Nu är det nya ”Stram kurs” det extrema partiet enligt svensk media. Enligt partiets stadgar skall man ta avstånd från rasism, nazism, fascism, islam, kommunism och ”våldsamma ideologier” för att kunna bli medlem i partiet.

Stram kurs vill stoppa islamiseringen av Danmark. -Pettersson tycker inte det är något extremt, utan sunt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Dansk Folkeparti tappar till extremparti

 • svenskfinnaren

  Ja, det sundaste partiet hittills. Det finns också ett nytt parti där, som heter ”nya borgerlige”, som också kommer att ställa upp i danska folketingsvalet. Det är lite radikalare än DF, gällande invandring och uppehållstillstånd, men i övrigt i ekonomiska frågor, borgerligt liberalt. Kanske fick det också röster från DF.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7160968

  Gilla

 • Kent

  Det svensk pkmedia inte talar om är att danska socialdemokrater inte har många likheter med dito svenska.
  Dansk folkepartis politik har blivit allmängods i Danmark och danska socialdemokrater har helt enkelt ingen avvikande åsikt i invandringsfrågan. Dessutom så verkar dansk socialdemokrati fått en partiledare kvinnlig som inte bara har huvudet till för att håret ska växa där och blondera.
  För att hitta partier med lika aparta åsikter i Danmark så som de svenska så får man söka bland extremvänstern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: