Tre afrikaner döms till fängelse och utvisning för grov våldtäkt

BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt dömer tre personer för grov våldtäkt i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Tingsrätten har idag meddelat dom i ett mål om grov våldtäkt. Tre män döms enligt den nya sexualbrottslagen som bygger på frivillighet. Två av dem döms till fängelsestraff medan den tredje döms till rättspsykiatrisk vård.

Händelsen inträffade i november 2018 i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Tre män utsatte en sen kväll en kvinna för flera sexuella handlingar. Polisen lyckades gripa männen direkt efter händelsen. Männen har i rättegången påstått att kvinnan deltog frivilligt i den sexuella aktiviteten. Enligt tingsrätten var kvinnan dock på grund av berusning i en s.k. särskilt utsatt situation.

Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg säger i en kommentar: – En person som befinner sig i en särskilt utsatt situation kan enligt den nya sexualbrottslagen aldrig anses delta frivilligt i en sexuell handling. En sådan person har nämligen klart begränsade möjligheter att freda sin sexuella integritet. I målet var det uppenbart att männen på ett otillåtet sätt utnyttjade den uppkomna situationen.

Våldtäkten har bedömts som grov eftersom det var flera personer som förgrep sig på kvinnan.

Ur åtalet: “Hasan har genomfört samlag och analt samlag med målsäganden. Omar har genomfört samlag och/eller analt samlag med målsäganden, penetrerat målsäganden med sina fingrar/sitt finger samt genomfört ett oralt samlag med målsäganden genom att han haft sin penis i målsägandens mun. Haashi har genomfört ett oralt samlag med målsäganden genom att han haft sin penis i målsägandens mun samt även genomfört samlag och/eller analt samlag med målsäganden”

Tingsrätten dömer två av männen till långa fängelsestraff om 5 år 3 månader respektive 4 år 3 månader efter avdrag för ungdomsrabatt i det senare fallet. Påföljden för den tredje personen har bestämts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning eftersom han lider av en allvarlig psykisk störning. De tre männen utvisas också från Sverige och förbjuds att återvända hit på 15 år. Männen ska också betala 205 000 kr i skadestånd till målsäganden. Tingsrätten är enig.

Stockholms Tingsrätt B 15449-18, avdelning 3

De dömda:

Yaxye Abdikarim Haashi, född 1998, tolkbehov somali, medborgare i Somalia.
Företräds av advokat Benneth Johansson, Stockholms kommun, Socialnämnden, Hässelby-Vällingby.

Abdikarim Ismael Hasan, född 2000, Tolkbehov somali, medborgare i Somalia.
Företräds av Stockholms kommun, Socialnämnden, Spånga-Tensta, advokat Gunilla Olsson.

Abdualrhman Omar, född 1989, Tolkbehov arabiska (eritrea), medborgare i Eritrea.
Företräds av advokat Kristina Boethius.

-Pettersson undrar om detta är vinsten Stefan?

TIDIGARE 2010-10-12. Tre afrikaner häktade för gruppvåldtäkt och rån på Södermalm

BROTTSLIGHET. Tre män gripna för gruppvåldtäkt på Medborgarplatsen, rapporterade om den 10 november. Dessa män har nu häktas och som vanligt är det inte Kalle, Pelle och Bosse utan  Abdikarim, född 1998 och medborgare i Somalia,  Abdikarim, född 2000, medborgare i Somalia och Abdualrhman, född 1989, medborgare i Eritrea.

Afrikanerna är häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och rån. De tre männen misstänks ha gruppvåldtagit och rånat en kvinna i 20-årsåldern i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Männen nekar.

Stockholms Tingsrätt B15449-18

Pettersson säger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Tre afrikaner döms till fängelse och utvisning för grov våldtäkt

 1. Ansvarig för att de vistades och levde i Sverige bör kliva fram och förklara sig. Hur kan de vara välkomna om 15 år? Vem tycker att detta är bra för Sverige? Mycket är väldigt fel just nu i Sverige och ingen lär sig.

 2. Arma kvinna, vad hon varit utsatt för är helt vidrigt, finns inga ord starka nog att beskriva vad jag känner. Dessa utlänningar skall aldrig komma
  tillbaks till Sverige. De har förbrukat rätten att vara här för alltid.

  • Hade vi haft kontroller som fungerade så skulle dom
   aldrig kommit in i landet, och kvinnan hade inte blivit
   skändad!

 3. Hur är det möjligt att Alternativ till Sverige enbart fick 300 röster?

  Varje röst måste kostat tusentals kronor, hoppas AfS har starka finansiärer…

  • Lita inte på allt dessa korrekta myglare presenterar !!
   Om din siffra stämmer,har de troligen endast räknat deras medlemmar i Sthlm innerstad !

   • Stenbock, var Kalle fått sin siffra 300 ifrån vet jag ej, den är dock inte korrekt.

    Övriga partier ligger på 1,1 % och 42.000 röster. I dom finns Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling.
    Det är väl närmast att betrakta som ett fiasko.

    Piratpartiet fick rund 25.000 röster och Feministiskt Initiativ 30.000

    Alla resultat preliminära.

    https://data.val.se/val/ep2019/prelresultat/E/rike/index.html

Kommentera