Pengar är inte allt


GOTT OCH BLANDAT. Igår spelades kvartsfinalerna i ishockey-VM. En av matcherna var det klassiska mötet mellan Sverige och Finland. Sverige var favoriter, vi har vunnit VM två år i rad och ställde upp med 21 hockeyproffs från Nordamerika. Finland mönstrade ett lag som påstås vara det sämsta någonsin, ett gäng amatörer från finska ligan och inga proffs. 

Finlands amatörer vann välförtjänt mot Sveriges dollarmiljonärer.

-Pettersson säger att det är inte roligt när Sverige förlorar, men skönt att veta att pengarna inte styr allt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Pengar är inte allt

 • Ståfräs

  Såg att hela läktarna var fyllda med målade flaggviftande Svenska rasister.
  Skall prova att se ut så och vifta med flaggan på torget, undrar hur fort Kling o Klang kommer för att mota bort, ge böter för förargelsebeteende, kränkning och HMF.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sisu !!!!!

  Gilla

 • Arne Groningsson

  Efter snart 30 år, som utlandssvensk, så har jag lärt mig, att om Sverige nämns utrikes, så handlar det om elände, enbart..

  Fösta gången som jag minns var SAS olyckan vid Gottröra i Dec-91, som slutade relativt lyckligt.
  Därefter en svår Spårvagnsolycka i Göteborg 1992 i Mars och sedan, en dag i mitten på 90-talet, när jag hörde en Svenskröst på min Spanska tv. Det handlade om Socialdemokraternas ”succefyllda” sterilisering av ”olämpliga” kvinnor.
  Varför programmet sändes i Spanien minns jag inte.

  Och Nu alltså, gårdagens hockeykamp mot Finland.

  Det finns dock en stor fördel, för spelarna själva. Man slipper möta Statsministern på Sergels Torg i Stockholm, om han haft mod att ställa upp, fegisen.

  Gilla

 • stefan a.

  Ja det var en präktig kollaps….

  Gilla

 • Holden

  Mycket beror på coachen som i det här fallet verkade använda sitt humör på en oskyldig TV-reporter snarare än att använda det på spelarna. De verkade vara på betald semester snarare än att försöka vinna.

  Gilla

  • Pettersson

   Rikard Grönborg som var förbundskapten 2018 och 2017 också, då vann tre kronor VM. Grönborg har även tränat herrjuniorerna då de vunnit VM, så det går inte att skylla enbart på honom när spelarna inte gör vad de ska.

   Gilla

   • Peter Kostin

    Men, det är förbundskaptenen som lägger upp planer och strategier. Och han inte rätt så går det åt pipsvängen. Men sedan tror jag också (travestera på finlands förklaring) att det skrinnade runt småfeta, mätta miljonärer.

    Gilla

 • Stenbock

  Stenbock som endast läser de få rader som publiceras gratis över nätet, och vad Text-TV skriver ner,fick uppfattningen att Tre Kronor var oslagbara.
  M.a.o. redan Världsmästare !! Blev förstås lite betänksam när de släppte in 6 mål under en period,mot Ryssland.
  Är det så att PK-organen även inom sporten,söker ljuga och bedraga oss ?

  Gillad av 1 person

 • Pengar är inte allt – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: GOTT OCH BLANDAT. Igår spelades kvartsfinalerna i ishockey-VM. En av matcherna var det klassiska […]

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Heja Finland ni är BÄST!!!!!!! GRATTIS,GRATTIS!!!!!!!

  Gilla

 • Valter

  Finska amatörerna hade viljan,sisun, att kämpa hårt hela tiden, det hade inte våra välbetalda gossar. Hockey är även en kampsport inte bara skicklighet, viljan kan flytta berg, det såg vi igår. Mycket välförtjänt seger för Lejonen.

  Gilla

 • Tony

  Jag tror att det var tvärtom, Finnarna spelade proffsigt medan
  Sverige påminde om en hönsgård..

  Gilla

  • Tore

   Precis, Sverige måste spela uselt för att finnarna ska vinna.

   Gilla

   • Peter Kostin

    Håller inte med dig. Varför måste Sverige spela uselt för att finnarna skulle vinna. Jag tror nog att Sverige kämpade för en plats i semin, men finnarna ville mera.

    Gilla

  • Kapten Bölja

   Gör nu inte en direkt anspelning på politikerna i
   de olika länderna!

   Gilla

 • ossie

  Kanske ligger nåt i att dom är bekväma miljonärer som tror att storleken på plånboken avgör.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Håller med, och spännande att min teori håller, att få ihop en grupp som jobbar mot samma mål under lång tid ger oftast ett bättre resultat än ett gäng stjärnor? som snabbt flygs in, speciellt som alla precis blivit utslagna i sin liga.

  Gilla

  • Peter Kostin

   USA 1980 miracle on ice. Ett collage lag (inga profs) som spelade tillsammans under ett år och som knäckte Ryssland. USA tappade en enda poäng och det var mot Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: