Tjuvligor från Georgien står för stor del av stölder i Sverige


BROTTSLIGHET. Tjuvligor från Georgien står för en mycket stor del av alla stölder i Sverige. Antalet dömda georgier har ökat under senare år. En del av tjuvgodset postas från Sverige. Nyheterna har varit med och öppnat misstänkt stöldgods i den georgiska tullen, rapporterar TV4 Nyheterna

Polisen har i flera år varnat för att internationella ligor kommer till Sverige för att stjäla och sedan sälja varorna utomlands. Tjuvligor från Georgien står för en stor del av stölderna.

Enligt tv-kanalen har antalet dömda georgier i Sverige ökat. 2013 dömdes 90 personer georgiska medborgare för brott. 2018 hade antalet ökat till 252 personer.

-Pettersson säger att Georgier är nog jävliga, men jag tror inte de är värst eller flest. Problemet har varit känt i många år men det verkar inte som regeringen tar det på allvar. För övrigt söker många Georgier asyl i Sverige vilket de inte får men de får en säng och lite fickpengar så de kan vila mellan stöldturnéerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Tjuvligor från Georgien står för stor del av stölder i Sverige

 • Kenth Andersson

  Tacka vet jag Järnridån då var de kriminella parasiterna på rätt sida !

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Ända från Georgien hittar tjuvarna till tjuvarnas paradis.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Maffialedarna inom kultur-marxistiska EU-kansliet har, om jag minns rätt, beslutat att visumfrihet för inresa i EU råder för Georgier. Man kunde vänta sig en flod av potentiella asylsökare, men det kommer alltså i verkligheten Georgiens maffia-soldater (beställda av EU-kansliet), som i bästa fall låtsas söka asyl. Undrar hur mycket mutor som hamnar i EU-kansliets fickor?

  Gilla

 • Stenbock

  Just så fungerar dessa Georgiska maffiagrupper… Kommer in i landet och söker asyl. Får uppehåll i behaglig miljö,och dagsbidrag därtill..
  Under tiden deras ärende behandlas sysslar de med mycket framgångsrika inbrott,och stölder i butiker.
  Skulle någon av dem sändas tillbaka,står nya aspiranter redo att resa till Abzurdistan. Samma förfarande i flera EU-länder,och ingen tycks vilja få stopp på dessa organiserade ligor.
  På farfars tid kallades dessa vad de egentligen är ”tattrar” ,närbesläktade med zigenarna….

  Gilla

 • Tanten_2

  Det är ju inte så många år sedan visumpliten för just georgier slopades.

  Gilla

 • Ole Thronborg

  Rykte angående ligor.

  Jag vet inte sanningshalten i detta men jag har i alla fall ingen anledning att tro att detta inte skulle vara sant.

  Jag har jag hört att det finns en internetsida där “spanare” registrerar värdefulla objekt som, båtar, bilar, båtmotorer, anläggningsmaskiner, trädgårdsmaskiner mm. med GPS koordinater och tom. bilder på objektet, varje tips inbringar 10€.
  Spanarna lägger själva in objekten i en sökbar databas. 10€/objekt låter inte mycket, men säg att du åker runt 8 timmar om dagen och registrerar 2 objekt i timmen. Det blir 1600:-/dag, 48 000:- SEK skattefritt i månaden, ganska bra förtjänst. Spanarna får inte betalt förrän varan är såld så det är en riskfri bussiness och spanarna sporras till att hitta de bästa mest lättsålda objekten.

  Ligorna kan sedan betala för att få info. Det går att söka tex. land, område, objekt, typ, pris på öppna marknaden. Bilar läggs tom. upp med regnummer så de kan se årsmodell, typ av motor, växeelåda mm.

  Så befinner sig ligan i tex. Norrköping och ser att en kund i Rumänien som vill ha en Volvo XC90 nyare än 2017 så tar det 3 minuter att hitta alla XC90 nyare än 2017 i en radie av 50 km från Norrköping.

  Så varorna är oftast sålda INNAN de stjäls.

  En bra affärsmodell.

  Men åter, jag har försökt snoka och hitta siten. men den är ju inte direkt tillgänglig för ogehöriga.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Smörgåssbordet Sverige ligger öppet , det är bara att
  ta för sig, kommer med färja ena dagen kör hem fullastade nästa dag med tjuvgods, men det är ju så bra med vidöppna gränser säger
  stolleregeringen?

  Gilla

 • turrim

  Morgan har fullt upp med annat. Stifta lagar som skyddar politiker, stoppa åsikter som han inte gillar, bötfälla pensionärer m.m.

  Gilla

 • Eve

  När jag var ung fanns inga internationella ligor i Sverige, nu är de överallt! Har själv drabbats mycket hårt av detta.

  Jag röstar på AfS just för att de stenhårt vill lämna Europeiska unionen som inte alls blev som jag tänkt. Jag tycker vi kan behålla den fria handeln och fri rörlighet söderut, men åker man norr ut så ska det inte vara lika lätt. Är man laglig och skötsam person som betalar skatt i hemlandet kan man få ansöka om ett Norr-kort som ger en fri tillgång till Norden så länge man betalar för sig på Hotell/Vandrarhem och är skötsam. Precis som det var förr.

  Allt var inte bättre förr, men vissa saker var garanterat bättre förr.

  Gilla

  • Micke

   Länsman jobbar hårt kan jag meddela. Blev själv stoppad för nykterhetskontroll långt ute på Mälaröarna häromdagen…dessutom hade de en något större kontroll av trafiken. De fick nog säkert tag på en och annan mälaröbonde med för dåligt mönsterdjup på däcken, och ett oregistrerat släp…

   Gilla

 • Lellegoo

  Ja det stjäls mycket. Senast nu i natt var det inbrott på COOPs huvudkontor i Solna. Tydligen har en massa datorer stulits. Dock tror jag inta att datorerna i sig var särskilt intressanta, utan snarae innehållet i vissa av dem.
  COOP är ett av de viktigaste företagen i landet vad gäller landets krisberedskap och livsmedelsdistribution. Så frågan är om dotterbolaget CLAB (Coop Logistik AB) drabbats av datorstöld?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: