Terroristen Mirsad Bektasevic tillbaka i Sverige efter fängelsestraff i Grekland


TERRORISM. Mirsad Bektasevic, dömdes till femton års fängelse i Grekland för terrorbrott. Nu har han släppts i förtid och återvänt till Sverige. – I ärendet du refererar till kan vi säga att mannen är frigiven, säger Diana Qudhaib, presskommunikatör på UD.

Mannen är i 30-årsåldern och har tidigare dömts för brott relaterade till terror tillsammans med en kamrat. De greps i Grekland vid gränsen till Turkiet i januari 2016. Båda dömdes mot sitt nekande till femton års fängelse för deltagande i en terrororganisation och innehav av krigsmateriel. Båda fick senare sänkta straff efter ett överklagande.

Mannen i 30-årsåldern fick straffet sänkt till nio års fängelse och kamraten till sju år och tre månader. Förra hösten släpptes den yngre kamraten.

Och nu har Mirsad Bektasevic, också frigetts, men det är oklart av vilka skäl. UD bekräftar frigivandet och att mannen inte längre är ett konsulärt ärende för utrikesförvaltningen.

Den nu frigivne Mirsad Bektasevic, greps i Bosnien 2005 misstänkt för att ha planerat ett självmordsattentat. Polisen hittade sprängmedel och vapen tillsammans med ett självmordsbälte. Han dömdes till åtta år och fyra månaders fängelse av bosnisk domstol.

2009 överfördes han till ett svenskt fängelse och frigavs villkorligt i maj 2011. Han har kopplats ihop med flera kända IS-terrorister, bland annat den uppmärksammade svensk-norske terroristen Michael Skråmo.

-Pettersson säger att dömd till nio år 2017 och åtta och fyra månader år 2005 och nu på fri fot och fortfarande bara 30 år! Muslimen hinner ställa till med mycket skit ännu…

TIDIGARE 2017-09-23. Terrordömda ”svenskar” i Grekland får ny rättegång

ISLAM. Två män från Göteborgstrakten som dömts för terrorbrott i Grekland kommer att få en ny rättslig prövning, rapporterar P4 Göteborg. Männen, varav den ena är tidigare terrordömde Mirsad Bektasevic, dömdes i maj till 15 års fängelse, bland annat för medlemskap i terrororganisationen IS.

De greps på en buss i Alexandroupolis, nära den turkiska gränsen, i slutet av förra sommaren. Männen hade då bland annat knivar och militärkläder i packningen och misstänktes vara på väg till Syrien för att ansluta sig till IS.

-Pettersson noterar att statsradion lämnar uppgifter som är vinklade och glömmer nämna att den ena mannen är medborgare i Jemen och att den andre är bosnier med svenskt medborgarskap och att båda givetvis är muslimer…

TIDIGARE 2017-05-12. Två ”svenskar” döms för terrorbrott

INVANDRARBROTT. Två ”svenskar” som suttit häktade i Grekland sedan januari förra året döms för medlemskap i terrororganisation. Hade knivar, pengar och militärkläder i packningen, rapporterar P4 Göteborg.

Mirsad Bektasevic, svensk och göteborgare enligt falskmedia.

Domen ska överklagas menar advokaten. Straffet blev 15 års fängelse.

-Pettersson noterar att svensk kan vem som helst tydligen kallas av media…

En av männen är den tidigare terrordömde Mirsad Bektasevic från Bosnien men som en tid bodde  i Kungälv och av okänd anledning har fått svenskt medborgarskap.

Mirsad dömdes 2005 till ett 15 år långt fängelsestraff i Bosnien. Han släpptes 2011.

Den andre islamisten är Al Hasani Amer som har svenskt uppehållstillstånd, men är medborgare i Jemen.


8 responses to “Terroristen Mirsad Bektasevic tillbaka i Sverige efter fängelsestraff i Grekland

 • Lisa.

  Det är viktigt nu att komma hem för att rösta på sossarna.

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Ger mig fan på att personerna ifråga skulle kunna få retroaktivt socialbidrag för den tid dom suttit i fängsligt förvar.

  I min värld skulle personerna ifråga stoppas med alla tillgängliga medel så fort dom närmade sig den Svenska gränsen. Detta oavsett hur många TUT eller PUT som dom innehar.

  Gilla

 • centurion

  Det är väl klart att han måste komma ”hem” till Absurdistan. Kanske har han tappat fart, koncentration och målmedvetenhet gällande slakteri och allmänt djävulskt beteende. Och vad skulle då kunna vara mer passande om inte jihadisternas mest berömda drivhus – ja, alltså Göteborg.
  Go´a gubbar di där. Hujedamej…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Välkommen hem till Islamistiska och terroristernas satelitstat Sverige !
  7 klövern med väljarkår och den övriga mångkulturälskande extremvänstern möter säkert upp.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hela det vänsterliberala patrasket kommer att välkomna ”svensken” hem och kommer ivrigt att fråga vilka bidrag de kan bistå honom med efter den hemska tiden i ett fängelse.

  Gilla

 • Tony

  Sverige är ett märkligt land, precis som att helavärldens
  avskräde är välkomna hit!

  Gilla

 • Billy Boy

  Då blir det väl snart ett jättestort partaj när den ”humanitära stormaktens” främsta företrädare hälsar ”göteborgaren” varmt välkommen hem …

  … till sin gamla ”hemstad” där många av ”vännerna” från tidigare år säkert ställer upp mangrant.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: