Norge bör ta hem sina IS-kvinnor, men Sverige ska lämna sina i Syrien


TERRORISM. – Eftersom Norge har en fungerande terrorlagstiftning bör de norska IS-kvinnorna få komma hem och åtalas. Socialtjänsten bör ta hand om barnen, säger Magnus Ranstorp till NRK.

Ranstorp är anställd av Försvarshögskolan som undersöker frågor kring säkerhet, krishantering och försvar. Ranstorp är forskningschef på högskolan och följer noggrant den norska debatten om IS-kvinnorna och barnen.

Och medan han menar att de svenskar som har anslutit sig till terroristgruppen IS inte borde få hjälp att återvända till Sverige, tror han att situationen är en annan i Norge.

– Norskorna bör hämtas hem och åtalas. Det är få individer. De är medborgare och har rättigheter. Men jag tror inte att de svenska kvinnorna och barnen kommer tillbaka. Vi har inte ett bra system för att ta hand om dem och se till att de inte är farliga, säger Ranstorp.

Den internationellt kända terroristforskaren håller därför inte med Norges statsminister Erna Solberg, som har sagt att de norska myndigheterna inte kommer att hjälpa IS-kvinnorna.

Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

-Pettersson menar att ha varit med i världens vidrigaste terrororganisation innebär att man får stå sitt kast…

Låt proffsen ta hand om IS-mördarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Norge bör ta hem sina IS-kvinnor, men Sverige ska lämna sina i Syrien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: