Viktor Gaziev från Tjetjenien den sjätte islamisten som Säpo tar i förvar


TERRORISM. I mars avslog Mora tingsrätt kravet på utvisning för 38-årige Viktor Gaziev. Sex veckor senare fattade Migrationsverket beslut om att han ska sättas i förvar i väntan på utvisning, efter en begäran från Säkerhetspolisen. Viktor Gaziev är därmed den sjätte radikala islamisten som satts i förvar, rapporterar Gefle Dagblad, tyvärr bakom betalvägg.

Viktor Gaziev

Viktor Gaziev greps i Gävle för två veckor sedan. Viktor Gaziev kom till Sverige 2009 och fick permanent uppehållstillstånd två år senare. Han är efterlyst i Ryssland för mordförsök, utpressning och vapenbrott.

I Sverige är Victor Gaziev, 38, dömd för flera brott. Så sent som i mars dömdes han för flera fall av stölder och hälerier gällande kläder från sportbutiker i Dalarna, brott som han begick tillsammans med flera andra personer från Tjetjenien.

Gaziev dömdes till åtta månaders fängelse och åklagaren ville redan då att han skulle utvisas, men tingsrätten avvisade kravet. Han släpptes kort efter domen fri från häktet. Det var några veckor senare, 7 maj, som han hämtades in och sattes i förvar av Migrationsverket.

-Pettersson fattar inte hur svenska myndigheter tänker?

 • Vad gör Gaziev i Sverige om han är efterlyst för mordförsök, utpressning och vapenbrott.
 • Varför går Gaziev lös i maj när han dömdes till åtta månaders fängelse i mars.
 • Säpo säger att det finns c:a 2000 våldsbenägna islamister i Sverige.
 • Sex är gripna…
 • Jag undrar om dom blir utvisade eller om de släpps om några veckor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Viktor Gaziev från Tjetjenien den sjätte islamisten som Säpo tar i förvar

 • ruben

  Det är naturligt att känna främlingsfientlighet mot fientliga främlingar och mot invandrare, som är notoriska brottslingar. Varför myndigheterna välkomnat dem med öppna armar är obegripligt och förmodligen i sig brottsligt mot allmänheten. Nu är 6 av ca: 2000 möjliga terrorister i förvar? Men vad händer sedan? Det finns inga handfasta planer vad jag förstår. Har det ploppat upp 100 ytterligare möjliga terrorister? Jag tycker Sverige velar för mycket och riskerar på det viset ökade hot mot allmänheten. Sverige verkar även ha begåvats med oproportionellt stor andel kriminalitet i förhållande till folkmängd. Myndigheterna fortsätter ändå handlägga anhöriginvandringen med samma intensitet, samma frånvaro av konsekvensanalys samt undermåliga säkerhetskontroller.

  Gilla

 • Hanna

  Hemska Anne Ramberg är inte oväntat kritisk till att Säpo får frihetsberöva terrorister….

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anne-ramberg-om-den-omdiskuterade-lagen-inte-oproblematisk

  Gilla

  • Tony

   Och den skatan är högsta höns i Advokatsamfundet?
   Itte konstigt att Advokater hjälper grova brottslingar så
   att dessa kan fortsätta sin brottsliga verksamhet,

   Ni har väl hört när en brottsling kan erkänna en gärning,
   men som till hundra % förnekar brott. VEM LÄR DEM DETTA?

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför tar Säpo i dagens Islamistiska Sverige stackars fredliga Islamister i förvar, vore det inte mer logiskt att hotfulla och rasistiska kristna togs i förvar ?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Reinfeldt (M) beviljade entré och uppehållstillstånd.

  Gilla

 • Karl W

  ”Pettersson fattar inte hur svenska myndigheter tänker” och Pettersson är inte den enda. Myndigheter i Sverige tänker inte, man dansar efter journalisternas pipa. Journalisterna säger ”hoppa”, och myndigheterna säger ”hur högt”. Det är bara så intressant att se hur Kina började med detta för länge sedan, internera livsfarliga mördare, uppviglare, utpressare och skjutglada kriminella, och då gick svenska journalister upp på högvarv och ylade, bräkte och bölade om religiösa och etniska förföljelser, och ljög om att miljoner hade fängslats utan rättegång. Nu börjar man tvingas göra samma sak i Sverige. Själv tror jag det är för sent, Sveriges sönderfall fortsätter.

  Gilla

 • Lisa.

  I väntan på utvisning släpps han ut för att begå brott.
  Det är ju viktigt att han får tillfälle att rösta på Sossarna.

  Gilla

 • Lena och Hasan SFI

  Han kan känna sig kränkt. De flesta kan kanske 100 ord med kränkt och skadestånd kan alla.

  Yalla, yalla Islam till alla!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: