Österrike förbjuder hijab i skolan


ISLAM. I onsdags röstade den österrikiska regeringen igenom den nya lagen, som innebär att man inte får täcka håret i skolan med vissa undantag, det är i praktiken bara muslimsk slöja som förbjuds.

Lagen gäller den så kallade folkskolan, vilket innebär att barn i årskurs 1-4, alltså i åldrarna 6-10, påverkas av den. Österrikes officiella muslimska organisation, IGGÖ, kallar lagen för diskriminerande, men säger också att väldigt få kommer att påverkas av lagen i praktiken, då få muslimska flickor bär slöja i så ung ålder, skriver Deutsche Welle.

Regeringen säger också att patkahuvudet som bärs av manliga Sikher-pojkar eller den judiska yarmulken inte skulle påverkas, eftersom lagen hänvisar till huvudkläder som ”täcker hela håret eller stora delar av det”. Undantag är gjorda för huvudöverdrag av medicinska skäl eller skydd mot regn eller snö.

Den österrikiska regeringen består av kristdemokratiska och konservativa Österrikiska folkpartiet (ÖVP) och nationella Frihetspartiet, (FPÖ) och det var också de partier som röstade igenom det nya förbudet mot slöja i skolan. Bland de övriga partierna röstade nästan alla emot lagen, och risken är att lagen rivs upp i spåren efter den regeringskris som började igår och troligen leder till nyval.

Österrike har haft närkontakt med islam och räddade troligen Europa en gång, När islam stoppades vid Wien 1683

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talar på Spånga IP i juni 2018.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Österrike förbjuder hijab i skolan

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: