Österrikes vice förbundskanslern avgår efter skandalvideo

UTRIKES. Heinz-Christian “HC” Strache, född 12 juni 1969 i Wien, är sedan år 2005 partiledare för det österrikiska partiet FPÖ och sedan december 2017 Österrikes vice förbundskansler. Idag meddelar “HC” Strache att han avgår efter “Ibiza-skandalen”. Det meddelande han efter ett krismöte med förbundskansler Sebastian Kurz på lördagen.

Heinz-Christian Strache

Filmer på Strache, där han diskuterar illegala upplägg med en kvinna som utgav sig för att vara rysk miljardär, har spridits i medier. Det hela ska ha ägt rum bara månader innan parlamentsvalet 2017 och han tycks ha blivit lurad. I filmerna som utspelar sig i en lyxvilla på Ibiza erbjuder Strache sig att hjälpa kvinnan med kontakter – i utbyte mot draghjälp i den stundande valrörelsen.

Skandalen har lett till spekulationer om framtiden för den styrande regeringskoalitionen mellan Straches nationalistiska Frihetspartiet FPÖ och konservativa ÖVP som leds av Kurz.

-Pettersson inser att “HC” varit en idiot men undrar varför det dröjde två år innan filmen släpptes?  Och om det kommer att leda till nyval i Österrike.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Österrikes vice förbundskanslern avgår efter skandalvideo

 1. Detta är inte bra för Europas extremhöger och deras just nu medvind och framgång, nu får socialister liberaler kommunister och den övriga månkulturälskande extremvänstern luft igen !
  Mycket olyckligt inför EU-valet.

 2. Klart att den österrikiska PK-eliten släpper sitt EU-valgodis nu. Trist! Men fiffel är också fiffel, varhelst det förekommer, och inte ok. Fast det finns nog hur mycket skumt som helst dolt på vänstersidan, som inte alls kommer fram.

 3. Expo har kanske filial i Österrike, för så brukar dom att
  agera här hemma man släpper ofta påhittade skandaler
  så att det ska skada parti eller enskild riksdagsman, ofta S D,
  aldrig sossar eller kommunister, då har dom tunghäfta.

 4. Skrev ju en sammanfattning om orsaken under annan rubik:
  https://petterssonsblogg.se/2019/05/18/centern-ar-20-ganger-varre-an-hogerextremister/comment-page-1/#comment-618644
  För ett ytterligare förtydligande av orsaken,till att denna två år gamla Video nu dyker upp inför EU-valet,har de som ligger bakom,låtit Socialisterna, såväl Röda som Gröna att uttala sin avsky i både Tyskland o. Österrike !!
  Ett välplanerat förfarande mot det som i våra länder kallas med all form,av vänsterextrema PK-ord. Nazister,Populister,Högerextrema o.s.v.

  • Och naturligtvis är kvällens nyheter i Tyskland/Österrike till största delen fyllda av denna “stora händelse”… Man riktigt märker hur dessa socialistiska röda frossar av glädje över,en två år gammal nyhet !
   Som någon skrev,tror jag inte det ens hade nämnts,om det var de röd/gröna kommunisterna som vore huvudpersoner.
   Liksom hos oss,”en neutral saklig återgivning”….

Kommentera