När tillfälligheter blir en vana

INVANDRINGEN. Regeringen har beslutat om fördelningen av 195 miljoner kronor i tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga asylsökande. Genom tillskottet kan kommunerna låta ensamkommande unga som hinner fylla 18 år under asylprocessen bo kvar i kommunen, skriver regeringen i ett pressmeddelande

-Pettersson noterar att det “tillfälliga” bidraget var år 2017 på 390 miljoner och 2018 på 395 miljoner och undrar hur många år något är tillfälligt?

I år handlar det om 2300 ungdomar och handlar om 85.000 per ensamkommande ung och det är bara extrapengar till de ordinarie kostnaderna.

För övrigt räknar migrationsverket för år 2019 med 21.000 asylsökande plus 59.000 anhöriginvandrare,alltså 80.000 plus annan invandring medan regeringen ljuger om stängd gräns och EU:s miniminivå.

Till de 80.000 kommer bland annat arbetskraftsinvandring som till stor del består av lågutbildad arbetskraft som vi redan har gått om i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “När tillfälligheter blir en vana

  1. Inte mer än 195 mille, kanske räknar man med att merparten av bäbbarna hinner avlida av åldersrelaterade krämpor innan de får sjunga den blomstertid i kyrkan?

  2. Regeringen håller envist fast vid strategin att sätta fler kommuner i fällan med årliga underskott i kommunbudgeten typ Malmö, som har drygt 5,5 miljarder minus varje år. Sedan blir kommunerna beroende av statens utjämningsbidrag varje år, men snart finns inga överskott av kommunpengar att jämna ut med. Det är lågt och oförskämt mot skattebetalarna i Sverige. Kan ingen i riksdagen stoppa Sverige-marodörerna?

  3. Ett tips till såssarnas hatobjekt nr. 1, alltså våra Pensionärer. -Sök asyl och det börjar regna pengar över er.

    • Sverige har grovt Stockholmssyndrom. Jfr vid Norrmalmstorgrånet pratade rånaren Janne Olsson lite arabiska han lärt sig på anstalt, och smort in sig för att likna afrikan;
      Skokräm på kinder, ögonbryn och mustasch, leksaksglasögon och afroperuk. Han framför två krav på ett slags filmamerikanska: Han vill ha tre miljoner kronor och Clark Olofsson. – Mannen i banken är uppenbarligen desperat och från sina sinnen, säger justitieminister Lennart Geijer. Clark forslas till Kreditbankens kontor från fängelset i Norrköping. – Jag är bara en enkel bonde i det här schackspelet, säger han. Ingen vet om Clark spelar dubbelt. Han förs dit av polisen med uppdrag att lugna Janne Olsson och lovas belöning, förkortat straff, om han lyckas. Samtidigt finns misstankar om att Clark tar Janne Olssons parti, kanske rent av är hjärnan bakom kuppen. Clark späder för polis och media på bilden om den desperate rånaren: – Han har kommit in i ett come-and- catch-stadium. Han är upplivad och glad. Han skiter totalt i allting. Han sitter och laddar sprängdeg här. Och apterar stubiner överallt. Och han är fullt införstådd med att antingen ska han ut 

Kommentera