Vivallaskolans rektor ger upp


SKOLAN OCH INVANDRING. Situationen på den invandrartäta Vivallaskolan har den senaste tiden varit strulig med sjukskrivna lärare och larm från lärarfacket. Och nu slutar alltså rektorn. Vivallaskolans rektor Åsa Fahlström har sagt upp sig och kommer att lämna sitt jobb i augusti, det skriver NA., tyvärr bakom betalvägg. 

Fahlström säger att eleverna inte får den hjälp de behöver. De har en låg måluppfyllelse och det här blir en slags moraliskt, etiskt dilemma. Hon har inte det underlag hon behöver och kan stå för som rektor.

Även sju lärare sagt upp sig.

-Pettersson säger att det blir nog bra, outbildade oanställningsbara människor kommer hit från icke-skidåkande dysfunktionella länder. De har barn med sig och får fler här, men dessa klarar inte utbildningen till stor del beroende på stök och avsaknaden av ordning och reda.

Allt sker medan regeringen trycker på snooze, somnar om och drömmer om de elaka högerextremisterna och funderar på att höja skatterna.

Steget efter

TIDIGARE 2019-04-15. Ett samhälle och en skola i upplösning

INVANDRING & SKOLAN. All personal var sjuk samtidigt – 80 elever i årskurs två på Vivallaskolan fick skickas hem, skrev vi på bloggen för en dryg vecka sedan. Då trodde vi att rektorn på skolan dolde något, nu vet vi. 

Det hjälper inte med en skolpolis per klass. Bild från Vivallaskolan, Facebook

Nu framkommer det att skolan och därmed samhället befinner sig i upplösning, bara i årskurs fyra har lärarna skrivit hela 400 tjänsteanteckningar rörande hot och våld under tre månader.

Flera lärare vid Vivallaskolan vittnar nu om ett påfrestande arbetsklimat. Det handlar om kränkande ord och bråk.

Tidigare har den uppmärksammade skolan avvecklat sin högstadieverksamhet i ett försök att komma tillrätta med ordningsproblemen. Därför håller skolan numera enbart i verksamhet från förskola och fram till årskurs sex. Men problemen har inte upphört.

Bland elever i årskurs sex uppnår endast 38 procent måluppfyllelsen i kärnämnen.

Bengt Olov Johansson är huvudskyddsombud för Lärarnas Riksförbund i Örebro och han menar att lärarna nu lämnas ensamma med stöket i klassrummen. Stöket ska enligt Johansson bland annat handla om ”elever som vägrar gå in i klassrummet, skriker, kastar bänkar, slåss och skallas”.

– Jag vet inte var jag ska börja för att beskriva situationen. Det är en väldigt ohälsosam arbetsmiljö för våra medlemmar och för eleverna. När det gäller de nio personer som sjukskrev sig samtidigt säger rektorn att de har legitima skäl att vara hemma. Andra på skolan säger att det är en protest. Oavsett är det ju en tydlig signal. De kanske inte orkar helt enkelt, säger Johansson.

Margareta Borg är kommunens skolchef och hon poängterar att Vivallaskolan redan idag mottar mer pengar än jämförbara skolor i Örebro. Borg beskriver Vivallaskolan som en ”skola med stora utmaningar”.

– Vivallaskolan har betydligt mer resurser än andra skolor. De får nio miljoner mer än en jämförbar skola. Men allt handlar inte heller om resurser, det handlar också om hur man arbetar, säger Borg.

Läs mer på Skolvärlden…

Om Vivalla på bloggen…

-Pettersson noterar att facket som vanligt kräver mer pengar. Det löser inte problemen, någon måste se till att eleverna kommer i tid, sitter ned på lektionerna och håller tyst tills det är deras tur att yttra sig. Där har föräldrarna ett stort ansvar, men skolledningen måste även tala klarspråk.

Observera: Det rör sig om en F-6 skola, alltså elever upp till 12 år. 

Återvandring är ett förslag, går inte det så, på skolan pratas över 30 språk, börja med svenska i stället. Lägg ner Vivallaskolan och bussa ut eleverna, några till varje landsbygdsskola. Dyrt, men betydligt billigare än att få en hög islamister och yrkeskriminella på halsen…

De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort. Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


31 responses to “Vivallaskolans rektor ger upp

 • Tord

  80% av väljarna röstade FÖR detta så det är bara att gilla läget.

  Gilla

 • Per

  30 språk! och med x antal klaner. Hjälper inte om man skriver styrdokument på allt papper i världen. Att få någon gemenskap och arbetsro i denna multikulturella smältdegel med svensk försynt mesighet vilken utopi.
  Våga plocka bort alla små självutnämnda orosmoment och de som tar över därefter så kanske minoriteten kan gå ur skolan någorlunda oskadade.

  Gilla

 • Hajo

  Ta bort alla ämnen och kör enbart koranen.

  Gilla

 • Hajo

  Flyr hon? Vad fegt! Det är hennes ansvar att det ser ut som det gör!

  Gilla

 • Genuspedagog

  Jag tror att skolan behöver satsa mer på genuspedagogik. Det går hem hos de icke-skidåkande länderna. En staty av ”statsministern” skulle förmodligen också vara lugnande eftersom han se så dum ut.

  Jag tror också att vi får vänta lite till innan de blir lönsamma. Ett gränsvärde kommer uppstå vid en viss tidpunkt i framtiden då alla från icke-skidåkande länder som inte är läs- och skrivkunniga kommer att bli enormt lönsamma. Då blir Sverige värdens rikaste land eftersom vi har så många icke läs-och skrivkunniga i vårt land. En riktig tillgång alltså.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Åsa Fahlström tillhör med säkerhet dom ”goda” som har tvingat oss köpa det nya mångkulturella Sverigeistan!

  Är det så borde hon tvingas kvar!

  Gilla

 • li br

  I Göteborg har skola efter skola stängts helt pga bråk och hot och kaos och miljonsatsningar har inte funkat…….

  Om man flyttar alla barnen från ”den bråkiga skolan” till lugna snälla skolor blir det nog bra…….vilket lett till att fler skolor blivit otrygga.

  Nu flyttar göteborgare från kommunen istället. pågått i ca 5 år

  ””Unga människor flyttar till Göteborg, men höginkomsttagare med barn flyttar därifrån.””

  ””Inte sedan 1974 har så många göteborgare valt att lämna staden för någon av kranskommunerna. – En stor del av de som flyttar ut är barnfamiljer, säger Lutz Ewert på stadsledningskontoret.””

  ””Göteborg har blivit en stad som unga familjer lämnar. ””

  Gilla

 • Stenbock

  Brukar ju påminna om att detta är inget enstaka fall,utan ett bland 100-tal runt om i landet,”bortom allt förnuft”… Att sen vuxna människor är så infernaliskt dumma,att de tror detta islamska beteende kan lösas med mer pengar,säger allt om de folkvalda !
  Stenbock,önskar er yngre (än en gång) lycka till !

  Gilla

 • Kungen

  Det funkar inte med s och c som styr. Varken i kommuner eller regering. Har vi inte sett det över hela landet nu. När vaknar svensson ??

  Gilla

 • Kungen

  Dessa problem hade vi inte före massinvasionen från medeltiden. Konstigt….

  Gilla

 • angelicaplacet

  Rektorn och politiker borde ha gjort en undersökning om varför eleverna inte vill tillgodo se sig utbildning utan istället väljer dominans som att bråka och skrika i utbildningslokaler till den grad att poliser kallas in och lärare inte kan gå till utbildningslokalerna längre.

  Gilla

 • Bajen666

  Systemkollapsen närmar sig med stormsteg, tyvärr valde jag fel yrke jag skulle blivit politiker och snott åt mig så mycket deg som möjligt….för att när kollapsen är ett faktum dra till Ungern.

  Helt sjukt när man tänker efter…när jag växte upp så var Sverige mer eller mindre perfekt även om man ej var stenrik och världsledande inom många områden.

  Gilla

 • Mm

  Björklund blir ju arbetslös snart, det blir väl fint med ett rektors jobb, som f.d militär och vurmande för skola blir väl det bra. Bra för oss skattebetalare så slipper vi försörja ytterligare en parasit från politiker skrået som anser att de inte kan få tag på något jobb efter år av försörjning.

  Gilla

  • Per

   Ja Björklund är som klippt o skuren för detta jobb, lite militär utbildning till kommande IS krigare och kalifatet kan realiseras.

   Gilla

 • ossie

  Bra förslag låt Frigoliten ta hand om detta elände som han varit med och skapat. Ett riktigt glassjobb.

  Gilla

 • ruben

  De högst ansvariga på riksplanet för situationen i skolorna är ansvariga för tidernas värsta skolskandal någonsin. Klasser måste ha egna poliser?

  Gilla

 • Opeter

  Tycker alla hjärntvättade och verklighets frånvarande personer i detta land som är för denna invandring ska besöka denna skola omgående !!!!! Framför allt tvinga dom att placera sina egna barn där och låta dom få uppleva verkligheten på nära håll !!!!

  Gilla

 • Tore

  Märkligt att hon inte skyller babbe kaoset på SD och nazisterna.

  Gilla

 • 491215bcsoob

  Kanske dags att ringa Hamid Zafar så han åker dit och bygger ett team som tar föräldrara och sktungarna i örat och lär dem veta hur.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Jasså det höll inte på Vivallaskolan ?
  Alla miljoner skattepengar som kommunpolitikerna plöjt ner de senaste decennierna i Örebros stolta mångkulturella Metropol och Kalifat har tydligen inte hjälpt !
  När Vivalla stod klart 1969 så var det Örebros modernaste bostadsområde och att bo där då det var status riktigt så är tyvärr inte idag av en mycket speciell anledning inte ens politikerna som hela tiden lovordar detta idag mångkulturella ghetto bor där själva.
  Stackars fosterlandet Sverige som inom kort går under tack vare landsförräderi.

  Gilla

 • Ståfräs

  Tycker att alla PK barn skall bussas till dessa klasser så får dom njuta av mångkulturen deras föräldrar röstat för, stort och innerligt grattis! Vad gör Ni när alla klasser i alla skolor blir likadana. En polis/ elev?, Hur kunde det bli så här? Jo Vääärdegrunden.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Idag görs det tvärtom, Vivallaskolans mångkulturella elever slussas via bussar ut till andra skolor i Örebro där svenska barn går och inte helt oväntat så råder det nu redan kaos på dessa f.d lugna skolor och politikerna myser och tycker att de gjort en bra insats för den svenska trygga och heliga mångkulturen !

   Gilla

 • age

  Varför behöver skolor med bara svenska elever inte polisbevakning?

  Behöver vi ”den andra gruppen människor”?

  Har vi råd med ”den andra gruppen människor” i Vårt Fosterland?

  EU hotar nu att dra in 1 miljard till Sverige för ”välfärden” till invällarna!

  Kanske dags att tvinga LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna
  att ”köpa tillbaka” kontraktet de skrev med Muslimska Brödraskapet
  1999 om att bidra till att göra Sverige till ett muslimland?

  Gilla

 • Cinna

  Vore väl ett nytt bra jobb för Fridolin!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: