Israel vill ha fred – Hamas underblåser konflikten


ISRAEL. I tisdags började finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel för att avsluta på lördag med förhoppningsvis en framskjuten placering för den svenske representanten John Hassim Lundvik som i går kväll klarade semifinalen och gick till final. 

Sveriges Radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén rapporterar på sitt sedvanliga och ”opartiska” sätt från spektaklet ”Tel Aviv är en fantastisk partystad, öppen och tolerant, en av världens bästa, till skillnad från misären i Gaza och folkrättsbrotten på Västbanken” 

Public service rapporterar på sitt sätt, Israels viceambassadör på sitt:

Vi vill ha fred – Hamas underblåser konflikten

Anders Österberg (S) riksdagsledamot och medlem i utrikesutskottet erkänner att attackerna mot Israel genomförts av terroristorganisationer, vilket är glädjande. Jag önskar att detta också vore den hållning som Sverige officiellt skulle ge uttryck för.

Det hade varit klädsamt att se ett mycket mer handlingskraftigt ställningstagande mot terrorn liksom stöd till en demokrati som delar samma värderingar som Sverige.

Vi ser igen hur Israel och Hamas/Palestinska Islamiska Jihad nämns i samma andetag. Eftersom den ena parten är en iranskstödd terroristorganisation med målet att utplåna Israel kan det aldrig vara berättigat att jämföra dess handlingar med en försvarsmakt som gör sitt yttersta för att värna civila liv.

Siffrorna från Al Mezan bidrar inte till att balansera bilden utan snedvrider den, eftersom de inte säger något om vem eller vad som var målen för de israeliska luftangreppen. Målen var terrorns infrastruktur i Gaza – tunnlar, avfyrningsramper och träningsanläggningar för terrorister.

Varje form av jämförelse saknar all grund – Israel agerar i självförsvar för att det är tvingat till det genom upprepade hot mot sin existens.

För fred och stabilitet lämnade Israel Gaza 2005. Miljarder euro pumpades in, vilka i stället för att investeras i infrastruktur endast missbrukats av Hamas för att främja de egna terroraktiviteterna. Jag känner med Gazas folk men de behöver ett styre som förmår använda det internationella stödet på ett konstruktivt sätt, i stället för att utnyttja ekonomin för inköp av vapen och utbetalning av terrorlöner.

Israel önskar en fredlig gräns till Gaza men så länge Hamas underblåser konflikten i stället för att prioritera sitt folk har inte freden någon chans.

Trots de många hot som följt landet sedan dess grundande för 71 år sedan har Israel på några få decennier utvecklats från en fattig öken till en blomstrande stat. Parallellt med detta har man alltid sökt fred – vilket uppnåtts med grannstaterna Egypten och Jordanien. Israel ser med förväntan fram emot den dag då fred ska råda med landets palestinska grannar.

Efrat Hochstetler, vice beskickningschef, Israels ambassad i Stockholm

Israel Idag

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Israel vill ha fred – Hamas underblåser konflikten

 • Per

  Fred finns inte på islamkartan däremot söndra härska våldta. Fred innebär att behöva bli konstruktiv vilket inte är förenligt när man är destruktiv.

  Gilla

 • Peter

  Sunni arabstaterna har redan vänt Hamas och Muslimska Brödraskapet ryggen eftersom Shia Iran kapat den gamla arabiska agendan att utnyttja araber som kallas palestinier som slagträ mot Israel. Till och med Koranen säger att allt land väster om Jordan tillhör Judarna till evig tid.

  Detta tema kommer att dominera allt vad som händer i Mellanöstern framöver. Men vår vänstervridna press kommer att fatta noll när Israel och Saudiarabien bombar Iran och Iran blir en demokrati på kristen grund.

  Vänsterns sista hopp (islam) att störta USA kommer på skam när Islam imploderar på grund av Shia Sunni kriget som redan har börjat.

  Följ med på parkettplats på min blogg när detta händer: https://mellanosternidag.wordpress.com/

  Gilla

 • li br

  de har försökt förinta judendomen/kristendomen i 1300 år. De kommer aldrig ge upp förrän de har tagit den enda heliga platsen som finns för kristna nämligen Jerusalem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: