S är upprörda över SD:s valkampanj


EU-VALET 2019. Justitieminister Morgan Johansson twittrar upprört över Sverigedemokraterna annonsering inför EU-valet den 26 maj. Sverigedemokraterna avser svenska socialdemokrater och vad jag vet så röstade de inte emot Hitler, tvärtom de tipsade Hitler om rasbiologi och annat trevligt. De svenska socialdemokraterna protesterade inte när de tyska nationalsocialisterna började spärra in och avrätta kommunister, socialister, bögar zigenare, judar och andra.

Hitlers första koncentrationsläger Dachau, öppnades så tidigt som 1933 och var från början enbart avsett för politiska fångar. Hela syftet med Dachau var från början att tysta oppositionen, inte att förinta judar.

I Sverige har vi också haft koncentrationsläger, inte jämförbara med Hitlers dödsläger men till för politiska fångar och chef för dem var den troligen inte obekante Tage Erlander, socialdemokrat. Lägren var till för mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor och hade idylliska namn som Rengsjö, Hälsingmo, Långmora, Ingels, Axmar, Smedsbo…så socialdemokraterna har traditioner i ämnet. Inte bara med det rabiologiska institutet som fanns kvar till 1976.

Jag tar en liten sammanfattning av socialdemokraternas ”stolta” förflutna, det parti som en gång hade Hitler som idol och var föregångare inom rasbiologi som nazisterna lärde sig mycket av.

Vi börjar när det förra seklet var ungt. I början av 1900-talet sade den kände socialdemokraten Fabian Månsson: ”Genom hvarje svensk sinnad mans ådror går en skälfning af raseri och man får en obetvinglig lust att tvätta sina händer i utländska skojares blod.” Tidningen Arbetet beskrev ”galizierna” som ”boskap, representerande det lägsta stadiet av varan – arbetskraft.” Galizier och andra slaviska folk fanns långt ner på utvecklingstrappan.

Sedan kan vi hoppa till riksdagsledamot, handelsminister, statssekreterare, statsminister och socialdemokraten Richard Sandler som tillsammans med andra slog fast att rashygien är en viktig del i den socialdemokratiska drömmen om folkhemmet och att ”Värdet av vårt lands befolkning är av sällsynt, oblandad ras kan knappast överskattas. Det är därför av betydelse att kontrollera invandring av folkslag, som ej till båtnad för oss låta sig sammanblandas med vår befolkning”

Till de mindre värda raserna räknades bl a judar, svarta och zigenare. ”Det säger sig självt att färgade raser under inga förhållanden – framför allt inte negrer – inte ens som tillfälliga besökare, utom i rena undantagsfall, bör äga tillträde till riket.”

Arthur Engberg var socialdemokratisk riksdagsman, ledamot av partistyrelsen, chefredaktör för tidningarna Arbetet m.m. Engberg var en av de främsta förespråkarna för inrättandet av det Rasbiologiska institutet. 1921 skrev Arthur Engberg en ledare i Arbetet (S) där han beskyllde judarna för att vara ”parasiter som underminerar och förbränner alla övriga raser, i sin erövring av världen har judendomen följt en målmedveten raspolitik” och ” det ligger i judendomens hela kynne att förbränna den germanska rasen.”

Samma år sade Engberg i Andra Kammaren ”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. ”

En annan fin herre var Ragnar Eriksson som var med och bildade den fascistiska Förbundet Det Nya Sverige enligt Mussolinos modell. Eriksson bytte senare namn till Edenman och blev minister i Tage Erlanders socialdemokratiska regering och sade”… det gör ingenting om man varit nazist i Uppsala bara man blir socialdemokrat när man kommer till Stockholm och får utsikt att placera sig bland innehavarna av makt, ära och härlighet…”

Minns ni Allan Vougt som var en socialdemokratins ledande politiker och tidningsmän. Försvarsminister, gruppordförande för (s), medlem av utrikesnämnden samt chefredaktör för Arbetet. 1925 publicerade Vougt en broschyr med titeln ”Rasbiologi och socialism”, där han hävdade att ”rasbiologin går att förena med socialism och inte bara bekräftar en konservativ världsbild.”

En viss Ragnar Linnér var medlem i Socialistiska Partiet och i Sveriges Nationella Förbund SNF och stred som frivillig i Waffen SS. Linnér gjorde senare karriär inom fackföreningsrörelsen. 1958 grundade han Sveriges socionomers riksförbund vars ordförande han var under åren 1958-1961. 1965 rekryterades han av socialdemokraten Hjalmar Mehr som kanslichef på barnavårdsnämnden i Stockholms stadshus

Tage Erlander var med och beordrade inventering av zigenare och tattare!

”Enligt vad som från norsk sida erfarits har i Norge cirkulerat ryktet, att norska flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla 250 kronor i månaden i fickpengar, allt utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Norska flyktingkontoret torde också ha haft uppmärksamheten riktad på saken och på sistone gjort vad de kunnat för att avliva detta och liknande rykten. Av de ofta i såväl fysiskt som psykiskt men framför allt i moraliskt hänseende mindervärdiga individer som måste hänvisas till Vägershult, torde trots alla försäkringar om motsatsen endast ett mindre antal vara i verklig mening politiska flyktingar. De äro närmast att betrakta som politiskt okunniga om också icke indifferenta, asociala. Moraliskt och ofta fysiskt, stundom även psykiskt mer eller mindre defekta människor.”

Ovanstående är skrivet av Socialdemokratiske socialminister Gustav Möller som var högste politiske ansvarig för de ”koncentrationsläger” som fanns i Sverige. Tjänstemannaansvaret hade en inte helt obekant Tage Erlander. Tage gjorde dock allt för att tona ned sin ”insatser” i sina memoarer. När krigslyckan vände för tyskarna byttes normännen ut mot andra fångar.

En av de mest namnkunniga socialdemokraterna med brunt förflutet är den gamle toppdiplomaten och f.d. ambassadören Sverker Åström.  Han gick direkt till UD 1939 efter studenten. I sina memoaren ”Ögonblick” har han dock glömt att han varit medlem i en nazistisk organisation och sa att jag har inga minnen av några eventuella kontakter med Sveriges Nationella Förbund och kan inte svara på några frågor om det. Sverker Åström verkar inte ha brutit helt med de  främlingsfientliga” I DN 1990 tyckte Åström att Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land”

Per Albin Hansson, socialdemokraternas socialdemokrat slog redan 1921 fast i sitt första folkhemstal fast ”Sverige åt svenskarna”

Hela det politiska etablissemanget tiger om det som utspelades i Sverige då skaror av fascister och nazister ”roddare” rodde över de ”grumliga vattnen” och anslöt sig till ”rumsrena” partier. Otaliga ”roddare” gjorde karriär inom fackföreningsrörelsen, utbildningsväsendet, rättsväsendet, näringslivet, försvaret. m.m. Beror Mona Sahlins och andra socialdemokraters hätskhet mot Sverigedemokraterna på dåligt samvete för att det egna partiets nazistiska och rasistiska förflutna ska komma fram?

Alva Myrdal, svensk diplomat och toppsocialdemokrat bedrev ”förädling av folkmaterialet” med tvångssteriliseringar. Makthavarna (S) trodde allmänt att just ”undermåliga ynglade av sig” mer än ”vanligt folk.” Den raspolitik socialdemokraterna bedrivit får Sverigedemokraterna att framstå som antirasister!

Tage Erlander 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Så här kan man hålla på, det finns hur många exempel som helst på att Sveriges före detta ledande parti i alla tider inte varit eller är ett dugg bättre än de Sverigedemokrater de idag kallar rasister.

Inte alls långt bort i tiden, 1989 införde regeringen Carlsson (S) ett totalstopp mot invandring. I det s.k. Luciabeslutet konstaterades att Sverige var ”FULLT” Redan då tillhörde en numera inte helt okänd socialdemokrat som heter Mona Sahlin partiets toppskikt och var tänkt att bli Carlsson efterträdare om inte en chokladbit kommit i vägen. Nåväl, totalstoppet mot invandring hävdes 1991 av en borgerlig regering.

1995 skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen så här ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…

Detta var en mycket, mycket kort version av socialdemokraternas rasistiska och nazistiska förflutna och det är väl inte så mycket att säga om mer än att dagens socialdemokrater borde vara mycket, mycket försiktiga när de anklagar Sverigedemokraterna för att ha ett mörkt förflutet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


26 responses to “S är upprörda över SD:s valkampanj

 • Thorsten Schütte

  Som tyskfödd måste jag protestera mot den stereotypa Tysklandsbilden i Sverigedemokraternas kampanj i Stockholms tunnelbana, påminnande om Bondskurken som talar med tysk brytning. Inget folk har lärt sig historiens läxa så noga som tyskarna. Att, med det gamla Tyskland flagga, låta Merkels Tyskland framstå som ett fjärde rike som vill lägga Europa under sig är ju bara löjligt. Det goda är att SD nu blir av med en del väljare av tyskt påbrå.

  Gilla

  • Kapten Bölja

   Vad tycker du om Socialdemokraternas
   retorik som gör direkta anspelningar
   på Tysklands historia?

   Gilla

  • Stenbock

   Thorsten S:
   Du som är en skolad man borde veta,att där kapitalet finns,finns makten.Sedan vänder sig inte denna annonskampanj mot ditt folk,utan vill visa vad Abzurdiens Socialister bak fasaden uträttat.
   Att det finns en majoritet normala människor i Tyskland,framgår ju av att AfD blir för varje dag allt starkare.
   Felet var som redan Kohl sade,”Släpa inte in Merkel i ledningen hon är maktgalen”….
   Idag ser vi resultatet !!
   Eller som uttryckt i ett tyskt ordspråk. ”Något som katten släpat in”….

   Gilla

 • white lady

  Lögn är sanning, krig är fred, 2+2 är 4. Sossarna tillämpar metoder demaskerade av George Orwell i ”1984”. Förljugenhet och smutskastning har används av alla socialister, både av nationalsocialister (NSDAP) och sovjetiska och öststaternas kommunister.
  Jättebra paroll i EUkampanjen, SD, jag håller tummarna och hoppas på så många platser i EU som möjligt. Jag har redan förtidsröstat, förstås.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Intressant uttalanden av Morgan Johansson. Han borde kanske gräva ner sig i allt det material som finns om S förhållande till Natzityskland. Undrar om Morgan vet om att vi i Sverige hade en period av arisering av judiska företag? Vet han om hur Sverige behandlade judar? Vet Morgan om att våra leveranser av stål och kullager förlängde kriget? Sverige var i en viss mening en av Tysklands vapenleverantörer. Sedan kan Morgan läsa på tysklagren i Luleå. För att inte tala om den censur som S utsatte journalisterna Torgny Segerstedt och Ture Nerman för. Så kanske skulle Morgan knalla ner till biblioteket och där låna böcker som ”Affärer som vanligt” och ”Mein Lieber Reichskanzler”

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ha ha ha, den signalen tog rätt in i det sossepräktiga självförtroendet, det går väldigt bra att brunsmeta allt och alla andra, men när bilan faller med historien rakt i hjärtat så blir reaktionen därefter.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Skrev ett inlägg på Facebook nyss. Jag ställer frågan varför det går så illa för S och C idag.S fick 50 procent i valet 1968. C var alternativet på 70 talet o nådde då 25 procent. Idag har S cirka 25 procent och C cirka 7 procent. Detta är våra stora folkrörelser. Men dom har tappat folket. Jag driver samma frågor idag. Nu får jag främst stöd från det konservativa blocket. Ställer samma fråga här: Vad beror det på?

  Gilla

 • Tony

  Du ”lille” Morgan i ditt efternamn finns en bokstav som Sossarna
  lärde Tyskarna att stämpla in i Judarnas pass? Dom lärde
  även ut förnedrande behandlingar av udda människor som
  fötts med olika handikapp, det förekom ett ändlöst fjäskande
  för det Nazistiska Tyskland? Har inte du gått i skolan Morgan?

  Förstår att det svider att sanningen om er egen smutsiga byk
  påminns då och då, men det är behövligt för dem som försöker
  att klistra förnedrande epitet på andra?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tänk vad kloka politiker vi hade förr!

  I ett normalt land hade S varit stolta över detta!

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Sossarna rasbiologins mästare som orsakade sådan stor
  ångest och skada hos fattiga och medellösa personer i
  Sverige på 30 – 40 talet.

  Sossarna som fortfarande sjunger antisemitiska texter
  när de marscherar.

  Sossarna som inför val säger en sak men sedan i verkligheten
  inför det rakt motsatta.

  Det partiet ger man inte mycket för.

  Gilla

 • Erling

  https://www.aronflam.com/blog-aron/2019/5/9/hrklyverier-hyckleri-lgn-amp-tricks

  Ovanstående länk förmedlar ett historiskt perspektiv på det monumentala maktparti som belägrat moder Svea i decennier.

  Det ruttna vi ser idag är inte är något nytt.

  Bakom fasadens svammel och missbruk av vackra ord tonar fram stanken av unken odör!

  Gilla

 • Ståfräs

  Att SD menar SVENSKA sossar, fattar alla utom förstås IQ befriade Morgan samt övriga sossar, som tydligen själva också vill ha monopol på att kasta skit på andra. Stort grattis SD till en lyckad kampanj med tanke på utfallet.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Morgan, Du vet att SD har rätt. Du kan säkert sossarnas historia och den eftergiftspolitik som bedrevs gentemot Tyskland Och hur den Svenska industrin tilläts exportera vapen och andra varor till Tyskland. Det var inte bara Wallenbergarna som gjorde sig en rejäl hacka på kriget med Tyskland som kund.

  Gilla

  • Lagro

   När nazisterna anfoll Ryssland juni 1941 stodde Sverige nazisterna och hoppades att de skulle krossa Ryssland.
   Nazisterna ansåg de slaviska folken som lägre stående människor och räknade med att Ryssland faller inom några månader.
   När nazisterna skulle inta Moskva senhosten 1941 gick Zjukov med sina soldater till motattack och nazisterna åkte på stora forluster.
   50.000 tyska krigsfångar fick marschera efter Moskvas gator, och då kom vändningen, världen kunde inse att den tyska armen var inte oovervinnerlig, utan kunde åka på stora forluster .
   I Stalingrad när tyskarna blev inringad av Zjukovs soldater och slogs ut, var det kort for tyskarna , sedan okade forlusterna tills den tyska militären var helt utslagen.
   Nazismen byggde på en rasideologi och var rasistisk, som idag är forbjuden i många länder i Europa och kan aldrig återuppstå.
   Stormakten i Europa som är Tyskland har totalforbjudit allt som ror nazismen, och alla yttringar i den riktingen är forenat med stränga straff.

   Gilla

 • Kattsand

  Nu kan vi bara hoppas på riktigt dåligt valresultat för sossarna, detta onda socialistiska parti.
  De bryr sig heller inte om den antisemitism som förekommit i partiet, det såg vi senast när SSU demonstrerade, man bara skyllde ifrån sig och struntade i det.
  För övrigt anser jag det vara socialismen som är den farliga delen av nationalsocialismen.

  Gilla

 • Ture

  SD har blivit en viktig del av svensk politik och kommer att så förbli, vare sig man vill detta eller ej. Märkligt att de andra partierna inte kan acceptera detta faktum, utan istället tjurar över SD:s framgångar som små skitungar. Konstigt att sk. vuxna människor kan bete sig såpass infantilt som det de gör.
  Dåliga förlorare, som någon tidigare uttryckte det.

  Gilla

 • Kungen

  Sanningen är alltid jobbig – speciellt för vänstervridna. De har väldigt svårt att acceptera andra åsikter än sina egna som ju alltid är rätt. Kasta skit på andra är ok – nu kommer skiten tillbaka. Hur känns det ??

  Gilla

 • Erling

  Jag antar att Petterssons genomgång är vederhäftiga odiskutabla fakta.
  I normala fall skulle de tysta vilken motpart som helst.

  Men att diskutera med en politiker, kanske speciellt (S)-märkt, är som att med vaselinsmorda händer fånga en ål.

  Med andra ord omöjligt. Kompetens för en meningsfull, logisk och rationell dialog saknas. Kvalifikation för lögner däremot utgör spetskompetensen!

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Stackars lille Morgan.

  Gilla

 • Dalmasen

  Dåliga förlorare är vad dom är.
  Och sitter och styr Sverige endast av maktlystnad.
  Lönerna för berörda parter i januariuppgörelsen tycks
  viktigare än rikets bästa.
  Egoism så det ryker om det.
  SD kommer göra ett kanonval till EU.
  Där hoppas jag dom rör om i grytan rejält.

  Gilla

 • Bosse

  Det verkar som SSu går i täten inom socialdemokratin för att hitta tillbaka tills sina bruna rötter.
  Det luktar 30-tal lång väg om dessa politikerbroilers

  https://ledarsidorna.se/2019/05/socialdemokraterna-antisemitismen-och-the-usual-suspects/

  Gilla

 • Stenbock

  Glöm inte bort dåvarande A F T O N B L A D E T ett rent Nazistiskt organ,som jublade med under de första årens framgångar för Adolf & Co.
  G Ö T E B O R G S P O S T E N var också ett organ som gladdes med framgångarna tills det vända efter Stalingrad !
  Tänk röd/gröna Aftonslasken har idag ett sådant förflutet,som nu är glömt och omvänt till närmast en lögnaktig Kommunistblaska !!!
  Tja tiderna förändras…..

  Gilla

 • Nicklas

  Den som sat vat sossepack.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: