Socialbidragen skenar även i Linköping


INVANDRING. Linköping är Sveriges åttonde största tätort med 110.000 invånare i staden och drygt 160.000 i kommunen. Linköping är ytterligare en kommun som varnar för betydande ekonomiska svårigheter.

”Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd”, skriver man i ett pressmeddelande

Heltidsaktivering innebär att kommunen erbjuder någon form av arbete eller sysselsättning. Det är viktigt att ställa tydliga krav på att man anstränger sig för att bidra till vårt gemensamma samhälle. Om man inte deltar i överenskomna åtgärder och erbjudna arbeten ska man inte ha rätt till bidrag, säger Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

-Pettersson säger att Linköping är inte direkt en glesbygdskommun i Norrlands inland eller en invandrarstad som Malmö utan en av Sveriges största med företag som Ericsson telefoni, SAAB flyg och militärindustri, universitet och mycket mer och när en sådan kommun drabbas kan och kommer alla att drabbas av den katastrofala migrationspolitiken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “Socialbidragen skenar även i Linköping

 • carl ekström

  Sluta gnäll i kommunerna att ni inte har pengar.Höj kommunalskatten så blir alla nöjda och glada.

  Gilla

 • Gruvmor

  Sorsele…

  ”Flera kommuner i Västerbotten vill ta emot fler nyanlända – men hindras bland annat av bosättningslagen. Hårdast drabbas de små kommunerna.”
  ”– MÅNGA AV VÅRA SMÅKOMMUNER ÄR BEROENDE AV ATT FOLK ANVISAS DIT. Det är väldigt många kommuner som vill ha högre mottagande men lagen ger inte möjlighet till att ta emot fler på anvisning, säger Elin Eriksson.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kommuner-vill-ta-emot-fler-flyktingar-men-lagen-satter-stopp

  ”Här i Sorsele, landets näst minsta kommun, dör fler än det föds och befolkningssiffrorna är ofta en dyster läsning. Om trenden fortsätter är kommunen snart den allra minsta.
  När Sveriges kommuner bråkade om vem som skulle ta ansvaret för de nyanlända som kom under flyktingkrisen 2015 så räckte Sorsele upp handen.
  Under lång tid har man tagit emot betydligt fler nyanlända än andra kommuner. Särskilt har kommunen satsat på att ta emot ensamkommande – en åldersgrupp det råder brist på i Sorsele.
  BOENDENA HAR OCKSÅ GETT KLIRR I KASSAN FÖR KOMMUNEN. Under åren före flyktingkrisen stod inkomsterna från flyktingmottagningen som mest för 30-40 miljoner kronor per år – EN DRYG FEMTEDEL AV KOMMUNENS BUDGET.”
  https://www.svt.se/special/sorsele-efter-flyktingarna/

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  RÖSTADES DET FÖR IDIOTI OCH GRUPPVÅLDTÄKTER AV VÅRA KVINNOR OCH SMÅBARN, TERROR, ARBETSSKYGGA ”VINST FÖR SAMHÄLLET-BIDRAGSTAGARE” OCH SJUKVÅRD I KAOS….JA, DÅ BLIR DET VAD DET RÖSTADES FÖR !

  BARA EN IDIOT RÖSTAR FÖR SIN FAMILJ OCH SIN EGNA UNDERGÅNG !

  IDIOTIN ÄR TOTAL !

  Gilla

 • carl ekström

  Tacka dom ni röstat på.Eller jobba mer..Förstår inte gnället från kommunen…Ni har ju fått tillskott på utbildat folk..jobba på sluta gnäll

  Gilla

 • Kungen

  Vårt land är på väg mot katastrof men regeringen gasar på mot avgrunden. En lögn blir INTE sanning bara för den upprepas i det oändliga. Byt ut stollarna nu

  Gilla

 • hasse

  Vart går alla miljöstraff skatter. Går det tilla främja miljön? till vården?till polisen?till försvaret?nej de går till våra nya som kommer hit, och ändå räcker inte pengarna till.Snart kommer där en speciell invandrar skatt.
  Jag är trött på alla dessa skatter. Och våra gamlingar skiter de full ständigt

  Gilla

 • Dino

  Det roliga är bor ca 30 min från Linköping men jag såg mer såkallade nysvenskar när man gig på stan i Nyköping på 10 minuter än jag gjort i Linköping på en hel dag så frågan är hur hårt är Nyköping drabbat

  Gilla

 • compulsoryunion

  Grov förskingring. Politikerna låtsas att vi röstade för att ge bort vår egendom till svarta Afrika.

  Gilla

 • ruben

  Hur länge dröjer det innan Sverige går i konkurs? Får Linköping också utjämningsbidrag trots att de har befolkningsunderlag för att inte få det (161.000 invånare). Jag tror ingen i riksdag eller regering bryr sig. Men det blir aldrig några nya jobb så länge de höga skatterna för att försörja invandringen dödar all livslust.

  Gilla

 • angelicaplacet

  För Malmö med cirka 316.000 invånare har det blivit en form av självklarhet att 15 miljoner om dagen som landsbygden egentligen ska haft ska tillfalla Malmö.
  Protestera.

  Gilla

  • Anders Nilsson

   Jag minns såväl när Malmöpolitikerna sa: Får vi bara bron till Köpenhamn så kommer Malmöregionen vara den region som försörjer resten av Sverige. Hur blev det?

   Gilla

 • Annie lufy

  Vi har alltid varit lite bättre i Grävköping men även här kommer verkligheten ifatt, nu måste dom hitta på ett nytt modeord för lycksökarna för inte faan ska väl dom jobba dom blev ju lovade evig försörjning… Trots totalalfabetism.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Det finns en strävan hos kommunerna att de ska få lön i stället för socialbidrag. Får de lön och går med i a-kassan kan de efter en tid bli arbetslösa och då försörjda av svenskarnas inbetalda a-kasseavgifter i stället för att belasta kommunens budget.

  Gilla

  • compulsoryunion

   i Avesta kommun får somalietanterna motorsågskurs jobbaiskogen kurs och låtsas att det är jobb för att de ska kunna söka A-kassa om och om igen. Exempel text:
   Avesta kommuns arbete med nyanlända. Vi har satsat mycket resurser och tid för att hjälpa de som flyttat till hit. En mängd aktiviteter har skapats, språkstödjare har anställts och verksamheter förändrats. https://www.avesta.se/-/nyheter/kommun-och-demokrati/avesta-kommun-far-47-miljoner-for-integrationsprojekt/

   Gilla

 • angelicaplacet

  Tänk hur hemligt det var när alla skulle in i Sverige.

  Gilla

 • Mike E

  Detta Orwellska nyspråk överallt: ”Utanförskapet”

  Gilla

  • Ture

   Ja precis! Vilket vidrigt politiskt korrekt ord. Vem är i stånd att avgöra vilken som är utanför eller ej?

   Gilla

  • compulsoryunion

   Ebola, HIV och AIDS bör hållas utanför men Sveriges kommunala bostadsbolag är lab för vägglöss och förskingrar vitas egendom.

   Gilla

 • Född i folkhemmet

  Tunga siffror för välfärden. Förtroendekrisen är en dyrare prislapp.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Kanske Pettersson har tid att bokföra alla kommuner med ekonomiska problem vart efter så att det finns en lista – senast är också Hässleholm och Leksand och många fler kommuner.

  Gilla

 • centurion

  Det är bara att konstatera att allt går enligt planen. Bilderbergarna applåderar i lönndom. Men tänk om den importerade valboskapen vägrar lyda sin husse. För nu när (mp) ska byta beteckning till ”De Gröna”, blir ju plötsligt mp-loggan ledig. Kanske det blir så att Stefans boskap tröttnar på såssarna och fixar ett eget musse-parti =(mp2,0).

  Gilla

 • angelicaplacet

  Studentstäderna Uppsala,Linköping,Lund gick väl ändå mångt i täten för att det skulle bli så här.

  Gilla

 • Sinna

  De svenska bidragen försoffar dessa migranter och viljan att jobba för samma belopp som bidragen lockar inte,de kom för bidragen och asylsurfade ända upp till Skandinavien för att få de högsta vinsten,incitamentet för att jobba för dessa skräpfolk finns inte på kartan.

  Gilla

  • Född i folkhemmet

   Det sorgliga är att välfärden kräver att en viss ekonomisk kapacitet och att humankapital skapas och reproduceras på en fortsatt hög nivå. Ser ju inte så ljust ut på den fronten. De svenska landsmännen har jag hållit igen på de flesta områden genom flera högkonjunkturer. Känns som om politikerna kommer att få jobba hårt för att upprätthålla förtroendet hos de som alltid jobbar och aldrig får gå i pension.

   Gilla

  • angelicaplacet

   Många studenter röstade för detta för att deras lärare ville och skrämde.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: