Är det centerns tur nu?

Har också Centerpartiet närmat sig den islamistiska miljön precis som Miljöpartiet och Socialdemokraterna tidigare gjort?

Den frågan ställer Johan Westerholm och Rebecca Weidmo Uvell. Efter att ha läst deras granskning är det inte svårt att tolka det så.

Kommande onsdag arrangeras en konferens i riksdagshusets förstakammarsal. Ämnet är afro- och islamofobi. Initiativtagare är vänsterpartisten och riksdagsledamoten Malcolm Jallow och centerpartisten Abir al-Sahlani, partiets andra namn till EU-parlamentet.

Bägge har sin historia. Abir al-Sahlani (C) har nyligen gjort comeback på den politiska scenen efter fyra års time-out. Hon misstänktes tidigare för bedrägeri efter oegentligheter kring ett biståndsprojekt i Irak, hennes hemland. Malcolm Jallow (V) har ofta uppmärksammats i alternativa medier, inkluderat Petterssons.

Fast det är inte dessa två individer som röner mest uppmärksamhet i samband med kommande konferens.

Läs Rebecca Weidmo Uvells inlägg och ni stöter på suspekta individer som Rashid Musa, Maimuna Abdullhai och Mahmoud Aldebe.

Fortsätt med Johan Westerholms och ni får läsa om organisationer, suspekta kopplingar och islamism.

Otvivelaktigt finns det skäl att även syna Centerpartiet närmare i sömmarna och det tror jag redan görs på sina håll. Det som lär komma fram kommer inte att gynna Annie Lööf och hennes vurm för olikheter och det mångkulturella.

10 thoughts on “Är det centerns tur nu?

  1. I den mån det finns Afro och Islamofobi, så är dom själva grovt
    ansvariga för det med sitt uppträdande mot Svenska folket,
    med en ändlös räcka med krav om rättigheter, men inte om
    skyldigheter, folket är trötta på det nu.

  2. Centern har alltid – oavsett namn – hoppat i säng med S till och från.

  3. Nu blir det övertidsarbete i centerstaben för att stoppa den här nyheten och samtidigt brunsmeta Rebecca och Johan.

Kommentera