Yttrandefrihet är bra för Expressen säger Thomas Matsson

YTTRANDEFRIHET. Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag.

Grundlagarna står över alla andra lagar. Det betyder att innehållet i de andra lagarna aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna.

I Sverige har man rätt att tycka och säga nästan vad man vill. Man har rätt att uttrycka sin åsikt i radio, i tv och på webben. I yttrandefrihetsgrundlagen står det om dessa rättigheter. Där står också vad som inte är tillåtet, som till exempel att förtala eller kränka en annan person.

Yttrandefrihetsgrundlagen har vuxit i takt med att nya medier har utvecklats. Om något förmedlas som kan ses som hets mot folkgrupp eller om det visas filmer med inslag av sexuellt våld kan det räknas som brott mot yttrandefrihetsgrundlagen. Det gäller också om staten eller samhället skadas genom att något publiceras som innebär landsförräderi eller spioneri.

Radio, tv, film och nya medier

Yttrandefrihetsgrundlagen gäller för radio, tv, film, ljud- och bildupptagningar, video och cd-skivor samt webbplatser och bloggar som har ett journalistiskt syfte. Den som har en sådan webbplats med en ansvarig utgivare kan ansöka om ett utgivningsbevis som ger webbplatsen grundlagsskydd.

Censur är inte tillåtet

Myndigheterna får inte förhandsgranska det som sänds i radio, i tv eller via annan teknisk upptagning. Undantaget är film på bio som är det enda massmedium som får förhandsgranskas av staten. Statens medieråd kan sätta en åldersgräns för filmer som visas på bio för barn och ungdomar.

Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469)

I går, den tredje maj gick Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare ut och försvarade yttrandefriheten, dock inte allas, utan Expressens yttrandefrihet.

Expressen har eller har haft ett register på oliktänkande svenskar som de skaffat på tveksamma grunder, och som de hänger ut när det passar tidningen.

Tusentals svenskar i Expressens åsiktsregister

Expressen har kört en sanslöst aggressiv kampanj mot nätets centrala plattformar: Google, Facebook och Youtube. En propagandaoffensiv som samordnats med koncernkollegan Dagens Nyheter. I grunden handlar detta om makt och pengar. De stora nätjättarna håller på att kapa åt sig tidningarnas annonsmarknad och då är åsikts och yttrandefrihet inte mycket värt.

Regeringen och tidningarna samarbetar mot fria medier

-Pettersson inser att när Thomas Mattsson pratar om yttrande- och åsiktsfrihet så gäller det i första hand Expressen, i andra hand några bloggare och journalister i länder som Turkiet, Egypten och Saudiarabien. Absolut inte svenska oliktänkande och absolut inte Sverigedemokrater eller SD:s sympatisörer.

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Yttrandefrihet är bra för Expressen säger Thomas Matsson

 1. Yttrandefriheten gäller även i Nordväst-Korea…under förutsättning att åsikterna stämmer överens med regimen´s agenda. Jösses, vi har passerat DDR för mycket länge sen.

 2. “Yttrandefriheten måste försvaras-hela tiden”?

  Är det därför som Expressen gör hotfulla hembesök hos dem som
  använt sig av den rätten??

 3. Att säga en sak i ord, oavsett hur många du använder, är en sak.

  Men att få de orden att verka fullt ut, i verkligheten, är en annan sak.

  Thomas Mattsson är väl inte den förste man tänker på, som får detta att fungera.

 4. Tomas Mattson sverigehatets chef käbblar om 949 ord, inte om 949 Mord (eller antagligen 1000 tals fler) av det kriminella buset i vårt ockuperade fosterland. Sverige har ingen Yttrandefrihet mer, nu är det Propagandafrihet som gäller, åsikts- styrning och -kontroll av Pappa Staten och dess avarter i Media. vilken rättighet står pp tur att avskaffa?

 5. Att vi har det som vi har i Sverige beror på största delen av att sådana som mattsson finns.Han och alla ljugande sk journalister fel att vi närmar oss någon typ av multikulti diktatur som hittils ingen har upplevt på jorden.Jag kan bara sägga att det leder absolut inte till någon gott , bara kaos.

 6. Den yttrande och åsiktsfrihet i har numera gäller bara dem som har de korrekta åsikterna.

  • Har man inte samma uppfattning om hur denna lydstat till Afrika skall styras som Stefan Löven, då är man att betraktas som en fara för landet.

Kommentera