Tusentals svenskar i Expressens åsiktsregister

Bonnierägda Expressen har samarbetat med Researchgruppen AFA Dokumentation för att kartlägga 6 200 svenskar som läser Avpixlat och liknande webbpublikationer.

Enligt Expressen har tidningen anlitat den våldsdömde AFA-veteranen Martin Fredriksson för att sköta åsiktsregistreringen.

Fredriksson jobbar idag med att kartlägga invandringskritiker i ett privat underrättelse­bolag som ägs av finansmannen Robert Aschberg. Bolaget startades gemensamt av vänsterextrema Expo och AFA år 2010.

– Vi har personuppgifter på 6 200 personer som väntar på att bearbetas, säger Martin Fredriksson till Expressen. 

-Pettersson kan inte tänka sig att detta register är lagligt, fortsättning lär följa…om det inte gäller olika lagar för oliktänkande Sverigedemokrater och PK-svenskar. Dessutom kan man undra om det verkligen bara är Sverigedemokrater som kommenterar på Avpixlat? Tänker Expressen hänga ut Moderater, sossar och de andra också?

18 thoughts on “Tusentals svenskar i Expressens åsiktsregister

 1. Ja idag framstår media som löjliga familjen…både nobelfesten och Mandelas avsked hamnade i skymundan för dessa rubriker…där ser man, SD är verkligen på framfart!

 2. Troligen har man luskat ut att sjuklövern kommer att ta stryk i nästa års val och försöker därför demonisera alla motståndare. Det som de inte räknar med att de väcker ett antal zombier varje gång de snubblar över linjen, människor som inte ens tänkt på invandringen och dess följder kommer att börja fundera “vad i hel**te” som föregår och SD pinnar upp ett snäpp till. Damned if you do, damned if you don’t.

 3. Men ärligt talat så även om Expressen har “avlöjat” en persons kommentarer så har de inga bevis. Det är bara att neka, de har ju knappast video på när man skrev kommentarerna.

  Om man har framfört sakliga kommentarer på avpixlat eller annan sajt och man inte kan slingra sig ur när man blir konfronterad så är det väl bara att stå på sig. Man gör ju sig till åtlöje om man ber om ursäkt och avgår.. Om man istället står på sig och sedan blir illa behandlad för sina åsikter så blir man istället en martyr och behåller sin heder.

 4. “Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

  från kanttexten här..mao ord kränker den tredje stadsmakten människors mänskliga rättigheter.förövrigt jävligt svagt av SD att inte stå bakom sina företrädare oavsett va fan de säger och gör på sin fritid. känns nästan värre än att idiotiska jounalister försöker sabotera för folk.

 5. Tänk dig om de sverigevänliga rörelserna skulle lägga upp ett register.
  Vilket liv det skulle ha blivit!

 6. Har jag kritiska åsikter om vårt rättssystem så blir jag knappast kallad för anarkist. Har jag kritiska åsikter om invandringen blir jag kallad rasist. Ganska konstigt !

 7. Vilket nöje va. Har dom dårarna inget bättre för sig, än att kränka andra människor. Aschberg, verkar totalt förlorat greppet om verkligheten. Han som en gång i tiden och en bra bit fram, var en provokatör mot det etablerade statliga. Tänk på hur många galningar som fick komma fram i hans tidiga program.
  T o m värsta vrålnazister och liknande. Och nu är han på det här viset mot den allra minsta inkorrekt yttring. Han har slagit runt 180°, och slagit knut på sig själv. Har han månne blivit senil.

 8. Konstigt detta med näthat!
  Jag tycker att stenning av kvinnor är fel.
  Att våldtäktsmän är hemska.
  Politiker som inte står upp för vad de tycker är svaga.
  Islamister som hugger huvudet av människor tycker jag är fel.
  Mm mm självklara saker som jag tror och hoppas att samtliga (utom islamister förstås) människor tycker.
  Men om man skriver om detta på “fel” sidor på nätet så är man näthatare?!

Kommentera