Socialarbetare har fått nog

Det verkar som många, allt fler, fått nog av det som sker i vårt land.

En kvinna som i många år jobbat på socialtjänsten i Stockholm beskriver det så här.

”NÅGOT OM ETT YRKESMÄSSIGT BESLUT
Jag kommer, från och med nu, inte att ta några fler uppdrag inom socialtjänsten.

Detta eftersom jag förväntas ikläda mig rollen som polisens och SÄPO:s handgångne man. Och bedriva jakt på IS-terrorister. I syfte att hitta dem för att vårda, förstå, prata med och rehabilitera dem. Det värsta avskum som jorden någonsin skådat.

Jag känner ingen som helst längtan efter att delta i denna smutsiga hantering.

Tackade precis nu nej till ett uppdrag i en näraliggande Stockholmskommun med hög status. Vilken jag vet har enorma problem med ”nyanlända” som vägrar att flytta från sina tvåårskontrakt. Jag orkar inte tjafsa med den typen av människor längre. Been there, done that.

De har enbart krav och rättigheter. Inga skyldigheter. Det är omöjligt att jobba i en miljö där lagstiftningen och politiken till största delen ger dem rätt. Och jag som tjänsteman, i princip, inte har någonting att sätta emot.

Jag tror, och hoppas, att flykten från socialtjänsten kommer att bli massiv nu. Så att det blir tydligt för makthavarna att det inte går att lägga det ansvar som borde åvila SÄPO, polisen och rättsväsendet på socialtjänsten.

Jag har haft helt underbara och roliga år på socialtjänsten. Men med den inriktning verksamheten nu tar så tackar jag för mig. Och önskar alla mina kära kvarvarande kollegor varmt lycka till”

Med tanke på kommunernas och landstingens situation ute i landet, lär flykten från socialtjänsterna bli just massiv som kvinnan bakom texten förutspår. Lite att läsa om socialstyrelsens verksamhet finns att läsa här. Angående socialstyrelsens största problem, rapporterade SR om detta redan 2015 och flykten från branschen har redan inletts.

13 thoughts on “Socialarbetare har fått nog

  1. De har bilder på bilar pch folk som går i hembesök, socialtjänsten. Till oss från Europa blir folk type bekant. När jag hade jätte jobbit ekonomisk fick jag hjälp och det var en tjej som brukade komma endam för dem tyckte 2 behövs ej för jag gör allt att gå ut till rätta. Igårr jag var till och med ledsen att lyssna shit om någon som jag känner till. Kvinnan är stort barn. Jag skrev till en sektionchef att hon se till att kvinnan villar av hembesök till MENA några veckor. Skrev inte om bilder för jag vill ej göra med saker. De läser bloggen och kan känna sig igen.

  2. Det blir naturligtvis så att socialen kommer att befolkas av izlamister som beviljar bidrag till sina kompisar, Svenne får betala i sedvanlig ordning.

  3. Tänk er ett scenario där ansvariga politiker fick göra samhällstjänst på ett socialkontor under en vecka.Ta över ärenden,bevilja eller avslå olika ärenden.Att under arbetsdagen bli hotad och bli spottad på och bli kallad för diverse mindre smickrande tillmälan.Den erfarenheten önskar jag alla politiker som blundar för verkligheten fick uppleva.Men det var bara ett önsketänkande.

  4. De nuvarande normala socialsekreterarna kommer att ersättas av andra som tycker att KAOS och våld är det normala, det blir konsekvensen. Alltså ytterligare ett exempel på undanträngningseffekten som i många fall driver sig själv när landet fylls av främlingar.

  5. Önskar att Pettersson startar en insamling för muslimer som kommer till Sverige. Jag har fått veta att de endast får 28.000 för möbler. Min granne Chaibo kunde inte möblera sin etta för detta skitbelopp. Han sa att han lika gärna kunde stannat hemma i sitt land.

    • Jag känner en SVENSK gymnasiestuderande som flyttade hemifrån till en etta soc upptäckte att han hade haft några tusen på sitt konto, han hade köpt en dator för dem. Han fick inte ett öre! till bohag, istället uppmanades han sälja datorn och köpa begangnade möbler för pengarna. Så fungerar rasismen mot våra SVENSKA ungdomar!

  6. Idiotsamhället är skapat av idiotiska politiker som inget begriper, förutom att sko sig själva på löneslavarnas värv. Dessa oduglingar har till uppgift att lösa samhällsproblemen, men har i flera decennier bara skapat problem för att sedan bara skylla på annat eller andra…

    • All skit stavas: Politisk Korrekt. Att inte få göra avsteg från detta skapar ett stelbent likriktat samhälle som ingen vill ha, och ingen kan värja sig mot.

KommenteraAvbryt svar