Är Greta Messias?


KLIMAT. Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund kritiserar Sara Skyttedal (KD) för att Skyttedal inte köper att Greta Thunbeg är en ny Jesus som kommer med frälsning. Skyttedal har rätt, Greta är ett barn och hon är inte expert. Det hon har åstadkommit är att några personer kanske åker tåg i stället för att ta flyget.

Det är troligen bra att folk åker tåg, däremot förstör Greta på sikt klimatet när hon uppmanar till skolstrejk, för är det något vi behöver så inte är det barn som struntar i skolan, vi behöver ingenjörer och forskare som tar fram ren och energisnål teknik.

Problemet är att Anne Ramberg som vekar twittra i egenskap av advokatsamfundets sekreterare, politiker och journalister lyfter fram Greta för att hindra en saklig debatt baserat på fakta, för då blir Greta ledsen…

-Pettersson fick en sagobok i mejlboxen. Boken är skriven av Erlena Mamman och handlar om Thuna Gretberg, ett verkligt problembarn. Eventuella liknelser med verkligheten är enbart tillfälligheter och glöm inte, att som Thuna brukar säga Rädda kvinnorna – miljön kan vänta!

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


38 responses to “Är Greta Messias?

 • Peter Skoglund

  Ola Wong skriver i Kvartal om klimatdebatten, samt vem vi ska rikta uppmärksamheten på.

  ”Jag tvivlar inte på klimatkrisen, men jag tvivlar på mediabilden. ”

  https://kvartal.se/artiklar/jag-tvivlar-inte-pa-klimatkrisen-men-jag-tvivlar-pa-mediabilden/

  Några korta utdrag ur den mycket intressanta och läsvärda artikeln.

  ”Det är ingen i den amerikanska energisektorn som överväger att bygga nya kolkraftverk. Under Trumps första två år som president stängdes fler kolkraftverk i USA än under hela Obamas presidenttid.”

  ”Kol står för i dagsläget 60 procent av Kinas energi. Bara Kinas kol står för mer utsläpp är vad Europa, Afrika och Latinamerika släpper ut totalt tillsammans.”

  ”På två år konsumerade Kina mer cement än vad USA använde under hela 1900-talet.”

  Det är bara trams att jämföra Trump och Kina. De är inte ens på samma skala vad gäller miljöproblem, menar Karl Hallding, forskningsledare vid Stockholm environment institute.

  ”Trump agerar i en marknadsekonomi där marknaden sätter gränser för dårskapen”, påpekar han och fortsätter: ”Xi har en kommandoekonomi som ungefär som Sovjetunionen en gång i tiden kan rulla ut saker som är helt kontraproduktiva både ekonomiskt och miljömässigt.”

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Hon är snarare en av apokalypsen fyra ryttare!

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Hon är ju en del av den totala samhällsondskan. De som hyllar henne, är ju de som skapat det onda PK-världssamhället. Globalistasen! Det är ju därför vi har sånt lidande i samhället på alla plan idag.

   Gilla

 • Daniel Käll

  Greta är Ernmans och dommedagsivrarnas målvakt.

  Gilla

 • turrim

  Vad jag förstår så anser Ramberg att Greta har kvalifikationer för att vara advokat. Ja, ibland undrar även jag, när jag hör godkända advokater i TV.

  Gilla

 • fyllfinnen

  Jag förstår Ramberg fullständigt, när hon påpekar ikring detta med tankegång. För att följa något måste man iallafall ha något bakom pannbenet, i hennes fall saknas allt det väsentliga typ en någorlunda fungerande hjärna. Då blir det liksom inte lätt att följa någons tankegång. Sen har hon mage att skylla på andra, men saknas allt bakom pannbenet då blir det lätt att man skriver som hon gör

  Gilla

 • hajo

  Det ska bli kul när fasaden rämnar.

  Nu har helt plötsligt alla som inte tror på Greta blivit Högerextremister…

  Gilla

 • Nosferatu

  Har Greta slutat skolan? Vet hon att hennes framtid är tryggad ekonomiskt och att hon inte behöver arbeta?

  Gilla

 • Tanten

  Vad är en ”portiker” som Anne Ramberg skriver?
  För det kan väl inte vara ett stavfel…..?

  Gilla

 • eugenecork


  en människa miljonen har ”det” som Greta har.
  Ett utseende som om man sett en gång aldrig
  glömmer…något madonna-aktigt, lite lätt åt det
  Mongoloida hållet…såna ”men” (subst) går helt
  tydligt hem, inte enkom i Sverige (även utsock-
  nes)…mao alla har en uppgift att fylla i puzzlet

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Greta är min idol.

  Gilla

  • Stenbock

   Glädjer mig för din skull Roland !! Men kunde du inte finna någon vuxen idol ? Finns väl åtskilliga i Oxelösund med omgivning……som även är lite annorlunda lagda ?

   Gilla

 • Tore

  Det enda vi säkert vet med eller utan Greta är att mänskligheten kommer gå under och det vi alldeles säkert vet att det är enda räddningen för denna planet och djurliv.
  Men alldeles för många vägrar inse fakta.

  Gilla

 • Erling

  När realism och proportioner saknas exploderar galenskapen!!!

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Die heilige Greta von Bullerbü.

  Gilla

 • carl ekström

  Flickan är lurad att säga vissa saker…Föräldrarna borde skämas.
  Sårligt att sånt trams ska förekomma.Är Swensken frisk som lyssnar på detta

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Detta tycker vänstermuppar, PK-jönsar och stora delar av politikerna är jättebra att lilla Greta pratar om miljön, som hon vore expert och har kunskap att se in i framtiden och kunna förklara vad som händer om tio år.
  Det tar undan all media ifrån de dagliga terrordåd som drabbar svenskar, Sverige och övriga världen, gällande barngruppvåldtäkter, mord, pedofeli, bedrägerier samt ständiga rån och ständig misshandel.

  Politiker ( de ansvariga ) samtalar med varandra: Det är bra att Greta drar uppmärksamheten ifrån den totala katastrof som försiggår i Sverige…bra Greta…fortsätt så, nu fattar svenskarna ingenting, och Greta fortsätter i sin naivitet och naiva svenskar lyssnar på henne…..hahahaaaa, dom är små lättledda och så lättlurade….hahahaaaa.

  PRATA OM MILJÖN ÄR BRA, MEN SAMTIDIGT MÅSTE FÖRSTÅND RÅDA !

  Om det brinner i ditt hem, så kanske du inte ställer dig och sorterar tomglas för återvinning !?

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Jo, om man är vänsterrist och PK-ist så, för det är ju precis vad de gör, när vårt kära Europa nu brinner upp med allt, på alla sätt.

   Gilla

   • svenskfinnaren

    För det är ju så de prioriteterar i propagandistiskt sanningsförvridarsyfte, för att de vill gå oförnuftets väg. Varför??? För att de är primitiva, helt enkelt, som njuter av förfallets expressionism.

    Gilla

 • Ahmed Efendi

  Tänk att man föreslår en liten jänta med massa bokstavs sjukdomar till Nobepriset,då undrar man vart är vi på väg???Sedan har vi en svetsare till statsminister som man inte hör någonting från,samtidigt exkalerar våld och skjutningar i vårt land.AVGÅ SVETSARN MEDAN DU KAN AVGÅ AVGÅ AVGÅ…….

  Gilla

 • SVENSK

  Det är klart att man ska lyssna på barnen som i bland kan ha häpnadsväckande kunskaper och ideer, men det måste vara med rim och reson! Det vore intressant att veta vad lilla Greta fått sina ‘kunskaper och ideer’ från!? Som sagt varför protesterar hon mot det som är i samklang med all propaganda?? Varför inte mot något annat? T ex massinvandringen som håller på att förstöra hela västvärlden, för att inte tala om den förödande befolkningsökningen i U -länderna, samt U-ländernas (och vissa andra länders) fruktansvärda nedskräpning av världshaven? sammantaget världens 3 allra största problem. Det är sannolikt för att hon inte vet något om omvärlden och därmed inte förstår de verkliga problemen. Hon är ett propagandaoffer.

  Gilla

 • Tore

  Jag har för länge sen insett att Svensken inte är riktig i huvudet, ej inräknat 18,2% sd väljare.
  Men att vuxna män lyssnar på en liten unge är direkt pinsamt.
  Det hon säger eller ska vi säga mamma säger har redan sagts av många och för länge sen.
  Jag som Svensk man skäms för andra män som lyssnar på ett litet flickebarns hopdiktade utsagor.

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Där tycker jag du har fel! Vettet eller ovettet, har ingenting med ålder att göra. Det beror på hur PK-hjärntvättad man är, eller ej.

   De som röstar på samma parti högt upp i åldern, bara av tradition i sin miljö, eller vad föräldrarna röstade och vurmade för, har heller inget vett.

   Vett handlar om självstädighet från allt, och god insikt och förståelse i det man framför. ATT BILDA SIG EN EGEN ENASTÅENDE UPPFATTNING, PÅ FÖRNUFTETS GRUND, HELT ENKELT! Och det kan även en ungdom, och t o m barn göra. Men Greta är inte en sån, förnuftets människa. Hon går endast på PK-isternas mytbildning. På 30-talet, skulle Greta ha varit nazist, och vurmat för Hitler. Och på 70-talet, skulle hon talat sig varm för Stalin och Pol Pot. Men det var det många mycket äldre dårar som gjorde. Så ålder har ingen relevans i sammanhanget, endast förnuftet, den sunda insikten och friståendet från andra och deras manipulativa påverkan.

   Gilla

   • Tore

    Förklara då varför vissa inte är mottagliga för hjärntvätt medan andra är extremt mottagliga tex unga kvinnor.

    Gilla

   • svenskfinnaren

    För att de hållt sig starka och fria från propagandapåverkan. Antingen genom att själva isolera sig, och tänka självständigt och forma teorier som håller, och man luta sig mot. Och/eller läsa andra klokskaper, som tangerar ens värderingar. Och/eller vara med i positiva alternativa fria forum, som Petterssonsblogg exempelvis.

    Men det kräver styrka och mod i ett totalitärt vänstergenomsyrat samhälle som vårt. Och det är mycket, mycket svårt, om man inte arbetar och strider för det, och med sitt inre.

    Och du…det är inget fel på kvinnor gällande förnuft. Men det är feministkaderns sjuka dåraktiga gaphalsar som vi tyvärr mest märker av idag.

    Gilla

   • Tore

    Jag väljer att hylla det som förtjänar att hyllas och spottar på det som förtjänar att bespottas, sen vad det är spelar ingen roll men jag vet att det svider bland Svenska (män) att tala i negativa ordalag om landets kvinnor.
    Men kvinnfolket i landet har inga som helst problem att pissa på Svenska (män) och hylla kriminella negrer.

    Gilla

   • svenskfinnaren

    Dessutom, blir ju många kvinnor sexutnyttjade av utlänningar idag. Och tror du det finns nåt motstånd kvar sen mot invandring, och islam, när de tvingats underkasta sig deras slaveri. Sen sägs de ju också vara det svaga könet. Eller vad jag skulle säga kanske, det mer känslosamma könet. De har närmare till känslor än mannen. D v s, de reagerar mer här och nu, och följer sina impulser. Det beror på att deras hjärna är mer holistisk än mannens. Det är inget negativt med det, bara annorlunda.

    Då blir de snarare att snabbt haka på saker, än mannen, som funderar lite längre innan han gör något, p g a sin mera uppdelade hjärna. Snabba impulser kan lätt bli fel, men kan korrigeras. Tröghet, att aldrig, eller sent omsider komma till skott, är heller inte bra, men blir kanske en säkrare och rakare väg. Därför behöver vi eftertänksamma stabila, de livfulla impulsiva, och vice versa. 🙂

    Gilla

   • Tore

    Ja du vi har levt i symbios i tusentals år men kommer aldrig hitta tillbaks, men en sak är säker Svenska män ska inte slå sig för bröstet och säga muslimer har dålig kvinnosyn för dom kommer leva vidare och vi kommer dö ut.

    Gilla

   • svenskfinnaren

    Kvinnor, hoppar därför också lättare på vänsterristernas propagandistiska mytbildning, just därför. Medan vi FÖRNUFTIGA män, tänker ett steg till först. Men mest känner sig förnuftiga kvinnor, förvirrade tror jag. Just för att de är så känslosamma impulsiva, men inser att det finns en fara nånstans. Och att det inte riktigt stämmer, som vänsterristerna påstår. Men det är väl så då tänker de, för att de inte orkar sätta sig ned och tänka efter grundligt. De ser ytligt, ingen alternativ förklaring, till att ”alla män är lika bra eller dåliga oavsett om de är utlänningar eller svenskar”. #metoo#, har där förstört mycket för oss vita män. Sen all propaganda, att man nämner alla utländska brottslingar som svenskar. Och som sagt, eftertanke är inte tjejers första priori. Och propagandan är ju massiv mot oss, genom att man fördunklar vår braighet, genom halvsanningar o s v. Så det är inte så konstigt alltihop, när det gäller tjejernas inställning. När dessutom allt förträffligt och inget av allt det dåliga, sägs om utlänningar. Så de tror att de är lika bra, och t o m bättre än oss svenskar, när det i själva verket är precis tvärtom, generellt sett. Men tänk bara på Zarah Larssons uttalanden om svenska män. Fast hon är ju å andra sidan feminismens Greta Thunberg. 🙂

    Gilla

   • svenskfinnaren

    DET MÅSTE VI KÄMPA EMOT, OCH GÖRA ALLT FÖR ATT STÄVJA TORE! 🙂

    Läs vad jag skrev här:

    https://petterssonsblogg.se/2019/04/22/danmark-forandringen-verkar-svaruppnadd-trots-antiinvandringsrorelser/

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: