SD: Statens dominans över tv i Sverige är ett problem

MEDIA. I en debattartikel i Expressen kritiserar Sverigedemokraterna att regeringspartiet Socialdemokraterna motsätter sig en uppdelning och försäljning av Telia i samband med förvärvet av Bonnier Broadcasting, där TV4 och Cmore ingår.

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Telia bör därför delas upp och säljas, skriver tre SD-toppar. Att staten skulle äga all marksänd tv är ett problem, resonerar de tre SD-topparna.

Steget efter…

Debattörerna skriver att det är ”fegt och missvisande” av S att ”skylla på säkerhetspolitiska konsekvenser” eftersom liknande uppdelningar har skett i till exempel Danmark.

”Sverigedemokraternas uppfattning är och förblir att Telia Companys telekomverksamhet inte är en kärnverksamhet som staten ska äga.”

-Pettersson säger att ägandet är inte det största problemet med Public Service, problemet är att SVT och SR pratar om mångfald men det gäller bara hudfärg och kön, absolut inte åsikter.

Har ni någonsin hört en invandringskritiker i Sommar i P1 som exempel? Mångfald är Public Service uppdrag, det bruka uttrycka sig som att två vänstermänniskor diskuterar högerextremism, eller att SVT anställer ännu fler vänstermänniskor utifrån ett jämställdhets-, mångfalds-, och genusperspektiv.

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “SD: Statens dominans över tv i Sverige är ett problem

 1. Man kan fråga sig varför Sd har röstat med sossarna i 1193 voteringar i riksdagen under mandatperioden 2014-2018.Alltså Sd har röstat fler gånger med sossarna än med något annat parti ur 7 klöverligan.Löfven kan tacka Sd för att flera av deras voteringar gått igenom.S går allt längre vänsterut sägs det men kan de verkligen komma längre vänsterut än den politik de redan för,och Sd säger sig vara ett antirasistiskt mittenparti ,hur går det ihop?

 2. SVT och SR masspsykosens skapare som man måste betala
  skattepengar för.

  2015 vevade man bilder i månadsvis om flyktingar och skapade
  masspsykos för flyktingmottagande.

  2019 har man återkommande och återkommande reportage
  om klimatförändringar där jordens undergång mer eller mindre
  är nära och skapar masspsykos hos ungarna.

  Betala skattepengar för masspsykos – nej tack!

 3. Allt för att styra media flödet i positiva tongångar.
  Samma sak i Sovjetunionens television en gång i tiden, metrologen sa att vädret var strålande och alla var glada, men när Igor tittade ut igenom fönstret regnade det och folk hade ett helvete.

Kommentera