Det socialistiska mantrat


Socialister älskar höga skatter. Socialister älskar att andra betalar. Socialister älskar att använda andras pengar för att tillfredsställa det egna egot. Socialister älskar att slå ned på människor som har det för bra ställt.

Lever socialister som de lär?

DN:s kartläggning av f.d. riksdagspolitiker som lever gott på skattebetalarnas pengar är oerhört avslöjande. 104 f.d. riksdagspolitiker anser att de generösa avtal som förhandlats fram är till godo och att de själva är så goda att de kan stå över alla de regler som vanliga medborgare har att förhålla sig till.

Listan på dessa utsugare finns bakom betallänk på DN, men eftersom vi inte betalar för de få intressanta artiklar som förmedlas därifrån får ni nöja er med en kort, men avslöjande sammanfattning hämtad från Expressen. Listan på partier dessa utsugare representerat ser ut så här.

 • 39 socialdemokrater
 • 26 moderater
 • 13 miljöpartister
 • 8 kristdemokrater
 • 7 vänsterpartister
 • 4 centerpartister
 • 4 liberaler
 • 3 Sverigedemokrater

Med tanke på storlek är det främst miljöpartisterna som sticker ut, fast nog är antal socialister på denna mindre smickrande lista påfallande många? Socialister säger sig ju värna de svaga i samhället, men svaga i samhället har väl knappast råd eller möjligheten att gå i pension i tidig ålder och låta hårt ansatta skattebetalare stå för kostnaden?

Är detta något nytt? Svaret är nej! 2015 såg fördelningen ut så här.

 • 33 socialdemokrater
 • 15 moderater
 • 14 vänsterpartister
 • 7 kristdemokrater
 • 6 folkpartister
 • 6 centerpartister
 • 5 miljöpartister
 • 0 Sverigedemokrater

Värst var vänsterpartisten Björn Samuelsson som hade tagit ut riksdagspension under 19 års tid och kvitterade då ut en pension på 22 300 varje månad, efter skatt.

Fast tro nu inte att ni läst allt. 2011 granskade SVT riksdagspolitikernas förmåner och den inkomstgaranti som avhoppade riksdagspolitiker kunde glädja sig åt. Vänsterpartiet stack ut på ett generande sätt, då det visade sig att samtliga avhoppade vänsterpartister levde gott på skattebetalarnas pengar. En av dessa var Alice Åström som fick en bruttolön på hela 50 263 kronor. 2011 alltså.

Det står klart för alla att vänsterpartister (kommunister) inte lever som de försöker lära andra. Fast i reportaget från SVT är det en annan socialist som uttrycker sig.


11 responses to “Det socialistiska mantrat

 • Gun Karlsson

  Socialister älskar när alla har det bra. Förstår att det känns orättvist. Det är ju JAG som ska ha det bäst, helst utan att dela med mig av mitt överflöd. Jag jag jag.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Sossar och Vänstern är alltid avundsjuka och ska ha det andra har. Måste bero på någon hjärnskada eller liknande.

  Gilla

 • Suzie

  Finns det överhuvudtaget någon enda seriös politiker som lagt in en motion och krävt att alla felaktiga,hutlösa,omoraliska förmåner och stjälande av hårt arbetande svenskars skattemedel skall upphöra ? skulle inte tro det och det säger allt om varför de är politiker.Skämmas har de inte vett att göra.

  Gilla

 • Tore

  Sossar dessa skenheliga kräk, Sverige att alla eller Allah.
  Vänta ni bara!

  Gilla

 • fjölet

  Jag sitter här och funderar just på vad jag skall göra med mitt liv och vilken inriktning jag skall sattsa på???
  det är ju Påsk så jag kan ju skänka ett par timmar just på att fundera, på om jag skall bli martyr för svenska pensionärer och avlida hastigt, så övriga samhället och pensionärerna får dela på min kommande pension,
  eller jag skall bli sjuk på tisdag och förlora en en dags arbetsinkomst pga karensdag, och ligga brunt till hos min arbetsgivare.
  Jag är nog dum nog i slutänden och går till arbetet och utför ett jobb som genererar mer i skatt som övriga i samhället får del av än jag själv, så exempelvis fd riksdagspolitiker kan gå hemma och dra fötterna efter sig och fundera på vad de ska göra de över 40 tusen lapparna de får ut, menas jag får fundera själv varför jag på ett heltidsjobb får ut en tusenlapp mer än social minimi nivå, och har en katastrof pension hägrande runt hörnet,
  Jo tack känns bra att efter ett helt arbetsliv, hamna i botten längre ner i försörjningsledet än nysvenskar med socialt försörjnings stöd, ny byggda lägenheter m förtur, mm
  Det är dags för de här politikerna att vakna upp ur deras pengasug, och göra rätt för sig, varje jävla timme dag som natt för att rätta till det här jävla dårhuset som de skapat/förstört på nolltid. Precis allt som beslutas i riksdag numera, gagnar alla och allt, utom den den Sverige födde arbetaren som slitit häcken av sig för Sverige samt hycklande politiker som bara stjäl och sitter hemma och flummar.

  Gilla

  • Anders Nilsson

   Fundera istället på hur du ska bli politiker. Satsa på sossarna eller MP. Där skulle det aldrig märkas om du skulle bli senildement.

   Gilla

 • eugenecork


  …82:ans fotfolk tycker säkert deras idoler är värda ett
  skäligt apanage livet ut ef. att de utbrända bastat 50?

  Gilla

 • Erling

  Är det svårt att förstå politikerföraktet!

  Gilla

 • Karl W

  Socialism är ett briljant system, tills andras pengar tar slut.

  Gilla

 • Billy Boy

  Dessa bidragstagare tar med sig sina vanor från tiden de varit politiker, d v s de gillar att bara glida runt och softa … men avskyr att göra rätt för sig genom att arbeta i produktiva konkurrensutsatta sektorer i samhället.

  Att flitiga, produktiva och troget skattebetalande människorna ute i samhället ogillar detta dubbelmoraliska beteende kan man mycket väl förstå.

  Därför borde regelverket ändras så att de bekväma gräddfilerna stoppas snarast.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: