Vem har fixat detta?


Patricio Galvez var helt okänd för de flesta för bara några veckor sedan. Idag syns han frekvent i både svenska och utländska medier.

Varför denna plötsliga uppmärksamhet? Jo, givetvis för att han figurerade i public service där han berättade att IS-terroristen Mikael Skråmos barn ska hem till Sverige till varje pris, men vem ligger egentligen bakom detta? Johan Westerholm på Ledarsidorna försöker finna svaren….

Pettersson ställde frågan redan den 10:e april. Är det SVT som sponsrar resan till Syrien?

I Expressen (13/4) låter man Galvez berätta lite om dottern Amandas resa från konvertit, via giftermålet med terroristen Skråmo till livet som IS-medlem. Frågan hur Patricio Galvez lyckats ordna med resan och kontakten med berörda parter kvarstår dock.

Julia Caesar (11/4) lät oss förstå att barn ofta används i syfte att vända en opinion. Kan ligga en del i det, för vem tänker idag på vuxna IS-medlemmar som redan kommit och väntas komma till Sverige? All medial tid vänds nu mot Galvez kamp att få hem IS-terroristen Mikael Skråmos barn till Sverige. Varför inte Norge där Skråmo är/var medborgare eller Chile där morfar Galvez har kvar sitt medborgarskap?

Patricio Galvez äventyr i Syrien lämnar som sagt en del frågor. UD avråder svenska medborgare att resa till en rad länder och bland dessa återfinns Syrien. Kostnaden att ta sig till Syrien omfattar inte bara flygresan dit, utan också vistelsen, kontakterna och all logistik. Att all fokus nu hamnat på Skråmos sju barn och inte på de cirka 300 ”IS-svenskar” som hoppades på kalifatet, men som nu vill tillbaks till bidragsparadiset Sverige de under flera år sade sig hata, måste ha en bakomliggande orsak.

Här kommer Johan Westerholms artikel in i bilden.

Westerholm inleder sin text med en viktig information. Den om att hans fru och de sju barnens mormor anslöt sig till IS för flera år sedan, men nu är tillbaks på svensk mark. Har ni hört den uppgiften berättas av SVT och andra medier? Han lyfter också en annan fråga som inte ställts av svenska journalister.

”Han (Patricio Galvez) måste, menar de som känner regionen och området, fått stöd av någon annan av de spelare som har något att vinna på publicitet och evakuering av just barnen Skråmo…//…Ingen gör något åt någon utan att ha något att vinna på det”

Därefter följer en rad frågor om just finansieringen och frågan om ”vems hand som vilar över hela händelseförloppet?”. Har vi någon svensk journalist värd namnet lär vi få svar på frågan, om nu inte svaren leder oss dit ingen vill nå.

Ledarsidorna

Ps. Varför får vi inga bevis på Mikael och Amanda Skråmos död? Varför får vi bara höra att någon har berättat om deras död? Fanns det skäl till att barnens bägge föräldrar sades ha dödats i samma stund som IS föll och ”IS-svenskarnas” öde fördes upp på tal? Fler frågor att besvara, men frågan är om de får några svar?


6 responses to “Vem har fixat detta?

 • ruben

  Det tycks pågå ett hemligt skuggspel bakom kulisserna, som allmänheten aldrig ska tillåtas förstå. Det finns inga andra logiska förklaringar på varför IS-angelägenheter plötsligt blivit hela Sveriges angelägenheter och sänds i nyhetssändningar dagarna i ända. FN uttalar hårdföra krav mot de EU-länder, som även tog emot de flyktingar, som valde bli IS-krigare. Varför uttalar inte FN hårdföra krav mot flyktingländernas grannländer, som aldrig tar emot flyktingar, dvs. nekar människor av den egna kulturen att söka asyl och integreras? Svenska kronan verkar tippa över kanten antagligen beroende på låtsasjobb och evigt höjda bidrag och skatter utan hänsyn till äkta företagande. När ska Sverige tillåtas återgå till att bli ett någorlunda normalt europeiskt land igen?

  Gilla

 • Kent

  Muslimska brödraskapet gissar jag som arrangör och finansiär.
  Varför har Sverige utsett sig själv till räddare av barnen när Norge och Chile kan vara lika mycket delaktiga i ett eventuellt ansvar? Svaret är tror jag att Sverige har störst andel nyttiga idioter och politiska vänsterextremisterna i media och myndigheter.

  Gilla

 • centurion

  16 000 barn 0-5 år dör dagligen av svält. Barn med uppsvällda magar som tynar bort i tystnad och glömska. Men de är icke Massmedialt intressanta. De ger inga rubriker på präktighetens altare. Den humanitära stormakten`s påstådda godhet når inte dit… Nej , ljugande afghaner, marockanska, gapiga gatu(barn) och nu ; Skråmo´s indoktrinerade framtida slaktar-maskiner- De smäller högt bland Bilderbergarna…fy fan !

  Gilla

 • Argus

  ”IS-terroristen Mikael Skråmos barn ska hem till Sverige” Hem???

  Mikael Skråmo var norrman med möjlig delvis dansk härkomst. Modern till hans barn har chilensk härkomst till minst 50 %.

  Jag tycker att de andra länderna ska få slåss om dessa guldägg, särskilt med beaktande att Skråmos mor är konvertit.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nu skall herr Galvez uppfostra barnen i Sverige!

  Frågan är om detta är så lämpligt när han har misslyckats så totalt med uppfostran av sin egen dotter, att hon väljer att ta på sig burka och utvandra till kalifatet för att där ligga som en madrass och avla fram ungar!

  Lägg till en mormor som tydligen har kämpat för IS och det lär inte vara sista gången vi hör något om dom barnen!

  Reagerar också på bilderna där han sitter med barnen och även dom yngsta flickorna redan bär hyckle, vem har tagit på dom dessa?

  Gilla

 • Tore

  Så agerar ett fegt svagt femenint land i alla situationer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: