“Heroinets Ullared” finns i Sverige också

DOKUMENTÄR. TV3 har gjort en TV-serie “På gränsen med Peter Jihde” där vi får följa Peter Jihdes när han reser runt i USA och den kulturkrock det många gånger kan innebära. Veckans avsnitt fokuserade på droger och bland annat besöker programledaren Kensington i Philadelphia, ett område som han själv beskriver som ”heroinets Ullared”, skriver Aftonbladet. 

– Det var som att åka en slalombana mellan människor som stod som ostbågar på gatan, hopvikta efter att de tagit sig en fix, eller höll på att göra det. Det skedde precis framför ögonen på oss, säger Jihde.

-Pettersson säger att programmet säkert är intressant, men USA är stort,  och när Jihde nämner att 70.000 dör i överdosa varje år så låter det som hemskt många men i Sverige motsvarar det ungefär 2000 döda på vår folkmängd och där ligger vi inte långt efter.

TV3 borde göra en jämförelse med svenska förhållanden, kanske åka plattan i Stockholm, resecentrum i Uppsala eller Brunnsparken i Göteborg där ensamkommande förekommer i drivor enligt polisen.

 Jag googlar på “knark säljs öppet” och får 313.000 svar. Det börjar med:

 • Här säljs knark öppet – framför polisen. Knarkhandeln sker helt öppet i flera förortscentrum längs röda linjen, mitt framför ögonen på polisen.
 • Knark säljs öppet i centrala Gislaved
 • “Det är skrämmande”Sebastian säljer droger vid sidan av sitt heltidsarbete
 • Här säljs droger i sjukhusets entré
 • Polisen: Narkotika säljs öppet i Eskilstuna
 • Knark säljs på öppen gata – nu slår fältarna larm – P4 Jönköping
 • Langarna säljer knark inne på Pressbyrån
 • Minst två beslag av knark – varje dag i Rinkeby
 • Knark säljs öppet vid förskola
 • Knarket säljs öppet längs Parkgatan
 • Langning av droger sker öppet i närheten av skolan – Ölandsbladet
 • Öppen knarkhandel i städer – Polisen: ”Riskfritt – vi saknar resurser …
 • Knarkjakt på kyrkogård – vi var på plats när polishund letade …

Så håller det på. Det du Jihde, USA är stort och våldsamt, Sverige är litet men kanske nästan lika våldsamt och neddrogat…

Peter, jag tror säkert programmet ni gjort är seriöst, men det går att göra liknande reportage i Sverige, våld, knark, soppkök, uteliggare osv. men som vi vet är det populärt att gnälla på USA medan media i Sverige inte vill gynna “högerextremismen” genom att rapportera sanningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on ““Heroinets Ullared” finns i Sverige också

 1. Det finns ju jätte mycket att rapportera om i Sverige inom många områden – Lövin (mp) använde 1,5 miljoner för att flyga runt, och det skulle vara intressant att veta hur mycket journalisterna flyger runt för per år och miljöförstör av skattepengarna som dom får.

  Det finns ju faktiskt internet om journalister och politiker är intresserad av vad som händer i andra länder.Där kan dom få foton,filmer och intervjuer med mera.

 2. och var tror ni knarket kommer ifrån? Det smugglas in över gränsen till Mexiko som Demokraterna vill ha öppen. Trump är den enda som vill sätta stopp för inflödet av knark och kriminella individer från Mexiko genom att bygga en mur. .

 3. Behöver de sända över denne Jihde till USA,för att göra ett knarkprogram ?
  Detta finns ju på nära håll,över stora delarna av landet… T.o.m. i “mitt” Ghetto står en nedknarkad kvinna i 30-årsåldern,och väser 50;- när någon man går förbi !! Bättre vore att sopa rent,för egen dörr…..

 4. För min egen del, får knarkarna gärna knarka ihjäl sig så mycket dom kan. Ju snabbare desto bättre och mindre belastning på sjukvård och övriga samhället. Definitivt inga krokodiltårar där, kan jag lova. Då är jag mer bekymrad över det öde som drabbar “tredje part”. Alltså rån, stölder inbrott, vandalisering, etc. och allt det elände som följer i dess spår. En tung heroinist behöver kicka igång sig för c:a 10 000:- / dygn. Stölderna som finansierar detta ger endast 10 % av det reella värdet på häleri-marknaden. Det betyder således att nettovärdet betingar den facila summan av 100 000:- / dygn. Sen tillkommer krossade fönster m.m. och förlorad arbetsinkomst, polisutredning, kontakter med försäkringsbolag och all denna trauma som drabbar offret. M.m. , m.m. Ja, massor av elände, varje dag, hela tiden. Phu… Som sagt ; knarka gärna ihjäl er — Snabbt !

  • Precis, han värnar om sitt folk och får skit från Svensk avfalls media, Löfven hatar sitt folk och gör allt för att förinta Sverige det hyllas han av media för.

Kommentera