Stäng

Tror ni det hjälper med subventionerade elcyklar?

MILJÖN. Scott Hefti twittrar om tillståndet i haven. Filmen är från Dominikanska republikens kust. -Pettersson har en känsla av att miljöproblemen i vår värld inte löses med subventionerade elcyklar och straffskattade landsbygdsbor i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Tror ni det hjälper med subventionerade elcyklar?

 1. På SR P1 Kaliber talades det om plasten som finns i värdshaven.
  Det finns 4! stora floder borta i Asien.
  En av dem var den heliga floden Gagnes.
  Med hjälp av strömmarna i vattnet och med vinden samt fartygens hjälp förflyttas det även ända hit upp.
  När kommer Isabella Lövin med sitt följe att be ge sig dit bort.

  Så här källsorteras det i Indien, nog finns det miljötänk allt.
  Att det skall vara en flod med rinnande vatten är inte att tala om.

  ”River of Garbage in the Indian capital of Delhi – appaling reality of urban India

   1. Bara för att det skall bli renare i Yangtze-och Ganges-floderna. I de två finns nästan allt plastskräp (och mycket annat), som beräknats finnas i olika vattendrag världen över, oceanerna inräknade.

 2. Det påstås att regnskogen är jordens lungor. Men denna har ingen större betydelse för klimatet på jorden – möjligen för artrikedomen dock.
  Jordens helt avgörande lunga och där artrikedomen är större än allt på fastlanden, ÄR HAVEN! Detta är begripligt då det är haven som det kolbaserade livet uppstod och utvecklades till landliv. 70% av jordytan är HAV. Haven avgör jordens klimat och är den viktigaste regulatorn i balansen mellan kyla i norr/söder resp ekvatorområdet. Därnäst kommer vattenånga (molnen), resp därnäst vindarna.

 3. FN förstörde en massa u-länder genom sitt tvingande beslut. Tidigare hade i stort alla u-länder fungerande avfallshantering – man brände av soporna i miljoner mindre anläggningar för avfallshantering. Nu kriminaliserade FN denna hantering och u-länderna tvingades bygga större anläggningar långt från där behoven finns. I vissa länder gick bidragen rakt in i byråkraters privata fickor. Befolkningen eller deras ”kommuner” hade inte pengar att ordna transporter för, så där stod befolkningen. Bränna fick de inte och myndigheterna dömde hårt – allts kastades alla sopor i floderna som förde skiten ut i haven. Alltså har FN-byråkrater tillsett att ett sopberg samlats i haven utanför 14 av floderna i anslutning till större befolkningscentra. Kina fortsatte självklart att bränna och bygger sakta ut sin sophantering – med först och främst att fixa transporterna.

  Först skyllde FN-byråkraterna sopbergen på sjöfarten, som fick enorma pålagor ekonomiskt. Nu skall u-länderna förmås att återgå till den beprövade metoden att bränna, men först att subventionerat fixa transportsystemet till planerade sopcentran – precis som Kina gjort.

  STÄNG VÄRLDSFÖRSTÖRAREN FN!

 4. Elcyklar och dess batterier. Hörde just att batterierna kan vara tillverkade vid fabriker som använder barnarbetare.
  Slutsats: MP gillar barnarbete?

 5. Det pumpas in pengar till FN och det pumpas in pengar till EU.
  Det straffskattas med sk.miljöangifter på företag, på bränsle, på transporter, på tullar, på produkter….bör det då inte finnas pengar / ansvar / förstånd att se till att denna miljöförstöring tas om hand.

  Nej, det är bättre att prata ”fina ord” och gråta i tv för att vi har en lite varmare sommar, eller kallare vinter, nått år.
  Som ledande klimat professorer menar att det är normalt över tid.
  Vi kan inte skrika och gråta för att vi har en sommar med 1,5 grader högre medeltemperatur, medans våra kvinnor och barn gruppvåldtas, bilar brinner och hus sprängs samt det skjuts i varje korsning.

  IDIOTIN ÄR TOTAL !

 6. Enkelt hälsar regeringen, ”genom införa en klimatskatt på inrikesflyg samt bränsle för all pursvenskar, ( gäller förstås inte vår nya adel), så kan vi klimatkompensera för lite plast i haven.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: