Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”

av Raymond Ibrahim  •  15 april, 2019

  • I Tyskland vandaliserades och/eller sattes fyra olika kyrkor i brand bara i mars. ”I detta land”, förklarade den tyska nyhetssidan PI-News, ”pågår ett förrädiskt krig mot allt som symboliserar kristendomen: attacker mot kors på bergstoppar, mot heliga statyer vid vägkanter, mot kyrkor … och på senare tid även mot kyrkogårdar.”

  • I praktiskt taget varje exempel på kyrkoattacker skyddar myndigheter och media vandalernas identitet. I de sällsynta situationer då den muslimska (eller ”migrant-”) identiteten hos skadegörarna läcks så framställs denne som någon som lider av psykisk ohälsa.
  • ”Det är knappt någon som skriver och talar om de allt fler attackerna mot kristna symboler. Det finns en uttrycksfull tystnad både i Frankrike och Tyskland om skandalen i detta vanhelgande och om förövarnas ursprung … Inte ett ord, inte ens minsta antydan som på något sätt skulle kunna leda till att misstanke riktades mot migranterna … Det är inte förövarna som riskerar att bli straffade, utan de som vågar koppla vanhelgandet av kristna symboler med import av invandrare. De anklagas för hat, hatpropaganda och rasism.” – PI News, 24 mars 2019.

Otaliga kyrkor över hela Västeuropa vandaliseras, blir besudlade med avföring och satta i brand.

I Frankrike blir i snitt två kyrkor vanhelgade varje dag. Enligt PI-News, en tysk nyhetssida, registrerades 1 063 attacker mot kristna kyrkor eller symboler (kors, ikoner, statyer) i Frankrike år 2018. Detta representerar en ökning på 17 % jämfört med tidigare år (2017), då 878 attacker registrerades – vilket innebär att sådana attacker blir allt vanligare.

Bland några av den senaste tidens vanhelgande i Frankrike finns följande händelser, som ägde rum bara i februari och mars:

Läs vidare

3 thoughts on “Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”

  1. Notre-Dame brann – samtidigt firade muslimer

    Frankrike har drabbats av allt fler muslimska attacker mot kyrkor, kyrkogårdar och kyrkopersonal under de senaste åren. När en hel nation stannade upp igår vid åsynen av den brinnande Notre-Dame var det en grupp som reagerade annorlunda. Tusentals muslimer valde att fira branden av den ikoniska katedralen.

    https://www.nyatider.nu/notre-dame-brann-samtidigt-firade-muslimer/

  2. ”Lider av psykisk ohälsa”
    – det gör väl hela sekten?

    F.ö. så är väl hela förloppet helt i enlighet med sektens ”lagbok”?

Kommentera